enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

New York’a Yurt Dışında Gelecek Herkes Yakın Takibe Alınacak

New York’a Yurt Dışında Gelecek Herkes Yakın Takibe Alınacak
25.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / New York’ta son hafta gittikçe tırmanan vaka ve can kaybı sayıları, mutasyona uğrayan virüs, yetkilileri yeni önlemler almak zorunda bıraktı. Kentte, İngiltere’de mutasyona uğradıktan sonra daha hızla yayılan Corona virüsü nedeniyle yurt dışından gelecek herkes için ek karantina tedbirleri uygulanması kararı alındı.

New York Valisi Andrew Cuomo geçtiğimiz Salı günü Londra’dan New York’un iki uluslararası havaalanı JFK ve Newark’a inecek yolculara test yapılmasını istemişti.

British Airways, Delta ve Virgin havayollarıyla uçuş öncesi zorunlu test yapılması konusunda anlaşma sağlanmasının ardından yetkiler, diğer tüm ülkelerden kente gelecekler için de yeni ek tedbirler aldıklarını açıkladı.

“Salgının kentte yeniden yayılmasına izin vermeyeceğiz”

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, yurt dışından New York’a gelecek tüm yolcuların havaalanlarına indikten sonra zorunlu olarak form dolduracaklarını ve yetkiler tarafından yakın takibe alınacaklarını söyledi.

Başkan de Blasio, aynı uygulamanın kendi araçları, tren ve otobüs yoluyla kente geleceklere de uygulanacağını belirtti.

De Blasio, yurt dışından New York’a gelecek kişilerin otel ya da evlerine, karantina altında olduklarının belgelerinin New York emniyet müdürü ofisinde iadeli taahhütlü olarak postalanacağını ve sağlık dairesi tarafından durumlarının yakında izleneceğini söyledi

De Blasio, “Yurt dışından New York’a gelenlerin tamamını yakın takibe alacağız. Salgının kentte yeniden yayılmasına izin vermeyeceğiz. Gereken her şeyi yapacağız” dedi.

İngiltere’den New York’a gelenler ikametlerinde ziyaret edilecek

Başkan de Blasio, İngiltere’den New York’a gelecek kişilerin, New York emniyet müdürlüğü ofisinden ve belediye sağlık dairesi çalışanları tarafından bizzat konakladıkları yerlerde ziyaret edileceğini açıkladı. De Blasio, yurt dışından gelecek kişilerin karantina şartlarına uyup uymadıklarının sıkı bir şekilde kontrol edileceğini belirtti. New York Belediye Başkanı, kentin koyduğu karantina kurallarına uymayanlara yasaları ihlal ettikleri her gün için bin dolar ceza verileceğini kaydetti.

“Virüs Noel gecesi tatil yapmayacak”

New York Belediye Başkanı de Blasio, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada virüsün Noel gecesi için “tatil” yapmadığını, kentte son bir haftada yapılan testlerde pozitif çıkan vaka sayısı oranının yükseldiğini belirtti.

Bugün açıklanan son resmi verilere göre, New York’ta 11 bin 740 yeni vaka saptandı. Son 24 saatte 154 kişi salgın hastalık yüzünden yaşamını yitirdi. New York’ta ilk doz aşı vurulan kişi sayısının yüz bini aştığı açıklandı.

“Federal hükümet işi ciddiye almıyor”

New York Valisi Cuomo, kentte virüsün yayılmasını önlemek için konuyu ciddiye almak gerektiğini, ancak federal hükümetin bu işi ciddiye almayıp gerekeni yapmadığını söyledi.

Vali Cuomo, İngiltere’de mutasyona uğrayan virüsün ABD’ye de gelmiş olabileceğini belirterek, “120 ülke, İngiltere’den gelecek yolculara test olma zorunluğu getirdi. Biz kendi çabalarımızla New York’a geleceklere uçağa binmeden önce zorunlu olarak test yapılmasını sağladık. ABD, niye bunu yapamıyor?” diye sordu.

Vali Cuomo geçtiğimiz baharda, günde 800 New Yorklu’nun yaşamını yitirdiğini unutmadıklarını belirterek, “Federal hükümetin yanlışları ve ihmalleri yüzünden yaşadığımız o kötü günlere geri dönmekten endişe ediyorum” dedi.

HABER : Can KAMİLOĞLU & New York

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.