enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:06 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan Yunanistan’a destek vaadi
14:34 TUDPAM Başkan Yardımcısı Kaşlılar: Siyonistlerin varlık sebebi İsrail’in ‘Düşmanlaştırma’ Retoriği
13:48 Kerkük’te Yeni Türkmen Vali ve Denge Arayışı
13:25 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde ‘Kartepe Evleri’ ön satışa çıkıyor
12:23 Erivan’da bayrak provokasyonu
19:17 Dijital Tehditler ve Şiddetin Teşviki
11:13 Bir Kıssa Bin Hisse : Ağaç ve İnsan
10:41 Avrupa’nın yeni enerji krizinde fatura 28 milyar doları aştı
09:28 Su Kanunu Taslağı Görüşe Açıldı: SPD Görüş ve Önerilerini Hazırlıyor
15:28 Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
15:13 CSO Ada Ankara’da 23 Nisan coşkusunu sahnelere taşıyor
14:12 Kocaeli Güneş Gazetesi’nden Eyüp Gencer yazdı: Helal olsun sana başsavcım!
09:47 Kocaeli Şehir Tiyatroları, “Yaşamak mı, Yoksa Ölmek mi” oyunuyla Bursa’da izleyiciyi büyüledi
09:25 (DEİK) Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanı Mehmet Yılmaz, Değerlendirmelerde bulundu
09:14 (MSB), Kara Havacılık Komutanlığına ait helikopterin eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradı
23:48 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın ‘Dünya Gündemi’nde dünyada olup bitenler
23:07 Orgeneral Bayraktaroğlu Arnavutluk’ta temaslarda bulundu
22:55 275 okulu hedef gösteren 389 hesap kullanıcısı gözaltına alındı
22:49 Türk denizciliğinin altın çağı: Aynı anda 50 gemi inşa edilecek
22:32 COP31 ev sahibi Türkiye kararların uygulamaya alınmasına odaklanacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’

Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
24.01.2026
A+
A-

* Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu emekli oyuncularından Mehmet BEYAZIT’ın kaleme aldığı ve Samed yayınlarından çıkan ikinci başkısı olan ‘Avcı Kekliği’ ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’ adlı eseri yayımlandı.

* Yazar BEYAZIT eserinde, özgün kıssaların yanı sıra bilinen kıssalara yeni ve farklı yorumlar getiriyor.

* İşte detayı!…

TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency

KOCAELİ, 24 OCAK 2024 – Yazar Mehmet Anonim Yayıncılık Avcı Kekliği- Evveli Aşk Ahiri Aşk Vesselâm - Meddah Kıssaları - Fiyatı, YorumlarıBEYAZIT ‘Avcı Kekliği‘ ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’ adlı eserinde, bilinen ve yeni farklı yorumlarla yorumlanan kıssaları günümüzde yaşanan olaylarla ilişkilendirerek sarsıcı derinleştiriyor.

Yazar ‘Avcı Kekliği‘ , okuru kendi vicdanıyla yüzleşmeye davet ederken farkındalık oluşmasının da önünü açmayı amaçlıyor.

Meddah-ı Fakir Mehmet Efendi, ‘Avcı Kekliği‘ anlatısında, modern insanın zihinsel ve vicdani karmaşasına, yüzyıllardır bu topraklarda yankılanan bir bilgelik geleneği olan meddahlıkla cevap veriyor.

Bu Anlatı Nereden Geliyor?

1972 – 1979 yılları arasında Anadolu’nun tüm illerini, 400’den fazla ilçesini ve 300’ü aşkın köyünü dolaşan Mehmet BEYAZIT; Anadolu insanından aldığı “kendini ve haddini bilme” derslerini bu esere ilmek ilmek dokunuyor.

Kitapta Sizi Neler Bekliyor?

İmam-ı Gazeli’den Mevlana’ya, Nasreddin Hoca’dan günümüzde her an karşılaşabileceğimiz gönül ehli insanlara uzanan kıssalar; kibir, nefs, ve “ben“lik davasının modern insanı nasıl içten içe körleştirdiğini gösterirken, aydınlık bir yolun da kapısını aralıyor.

Akademik incelemeler, eserin Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programında yer alan değerlerle ve daha fazlasıyla yüzde 100 örtüştüğünü ortaya koyuyor.

Dünyanın gürültüsünden yorulan gönüllere, kıssadan hisseler yol gösteriyor.

Yapım ve Yönetimini İnci Cevher UZGAŞ’ın yaptığı “Avcı Kekliği” ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’ adlı eserin editörlüğünü Hilal ACAR, Grafik Tasarımını ise Kübra AKKUŞ üstlendi.

Mehmet Beyazıt (@mehmetbeyazitMB) • Facebook

Mehmet BEYAZIT Kimdir?

1955 İskenderun doğumlu olan sanatçı/yazar Mehmet BEYAZIT, eskilerin demiyle bir “heveskar” olarak başladı tiyatroya. İlgisi çok kısa sürede tutkuya dönüştü ve Anadolu turneleriyle profesyonelleşti. Profesyonel anlamda Anadolu’ya merhaba dedğinde yıl 1972’ydi.

1972 – 79 yılları arasında bütün illeri, 400”den fazla ilçeyi, 300’den fazla köyü dolaşarak Anadolu insanından “kendini ve haddini bilme” dersleri aldı.

80’li yılların başında figüran olarak gittiği “Üç İstanbul” adlı TV dizisi, onu film setleriyle tanıştırdı. Kamera arkasını kamera önünden daha çok sevdi. Tiyatro ile sinema çalışmalarını birlikte yürütmeye karar verdi. Birçok sinema ve televizyon filminde prodüksiyon amiri, yapım koordinatörü ve oyuncu olarak görev aldı. Senaryo yazım çalışmaları yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan emekli olan Mehmet BEYAZIT, İnci Cevher Hanım’la evli ve Elif Katre adında bir kız babası.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.