enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:54 Spor basınının tanınmış isimlerinden gazeteci yazar Faik Çetiner, yaşamını yitirdi.
07:59 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
07:11 Türkçülük fikrinin mimarı: Ziya Gökalp
07:06 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, küresel bir güce dönüşüyor. Bugün barış, huzur, istikrar denince akla ilk Türkiye geliyor. Şefkat ve merhamet, adalet denince zihinlerde ilk bu aziz millet canlanıyor.” dedi.
06:43 Türk soylu topluluklar ‘yabancı’ sayılmayacak
00:58 İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon: 10 gözaltı
00:45 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Muğa’nın Yatağan Girme Barajı’nda su tutulmaya başlandı
00:43 İnsani yardımın islam dünyasında ihtiyaç duyulmasının arka planı
00:33 Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “Avrupa Birliği bugün en stratejik ortak olarak TDT ve Orta Asya’yı almalı”.
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet için yaptıkları çalışmaları ve ortak gelecek vizyonunu “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları”nda çok net şekilde ortaya koyduk”
22:24 Başkan Büyükakın, Kocaelispor’u tebrik etti; “Muhteşem bir oyun, harika bir galibiyet!”
21:16 İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon: 10 gözaltı
07:56 Uygun koşullarda yapılması önemli
07:50 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
07:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
07:46 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
07:40 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
07:38 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
07:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
07:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Brett Ratner’ın yönettiği Melania Trump belgeseli Amazon Prime’a geliyor

Brett Ratner’ın yönettiği Melania Trump belgeseli Amazon Prime’a geliyor
07.01.2025
A+
A-

Geleceğin First Lady’sinin Amazon Prime için hazırladığı yeni bir belgesel, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ile Trumplar arasında değişen, belki de daha sıcak bir ilişki olduğunu gösteriyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

20 Ocak’ta ABD Başkanı olarak görevine başlacak olan Donald Trump’ın eşi Melania Trump hakkındaki Brett Ratner tarafından yönetilecek belgesel Amazon Prime Video’da yayınlanacak.

Belgesel, izleyicilere First Lady’nin (devlet başkanın eşinin) hayatına “eşi benzeri görülmemiş bir perde arkası bakışı” sunacak.

Donald Trump ile evli olmasına rağmen 54 yaşındaki Sloven asıllı Amerikalı eski model, medyanın karşısına çıkma konusunda nispeten çekingen davranıyor.

Ancak Trump’ın ABD Başkanı olarak ikinci dönemi yaklaşırken, Melania medya karşısına çıkma konusunda eskisi kadar çekingen değil: ilk olarak geçen yıl ‘Melania’ başlıklı 180 sayfalık bir anı kitabı yayınlanan First Lady’nin belgeseli de 2025’in ikinci yarısında izleyici ile buluşacak

Trump, Aralık 2024’te çekilen belgeselin yürütücü yapımcısı olarak görev aldı. Amazon’dan yapılan açıklamada, “Bu gerçekten eşsiz hikayeyi dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca abonemizle paylaşmaktan heyecan duyuyoruz,” denildi.

Yönetmen olarak Brett Ratner ‘ın seçilmesi tartışmalara yol açtı. Rush Hour (Bitirim İkili) üçlemesini yönetmesiyle tanınan Ratner, 2014 yapımı Hercules’ten bu yana bir film yönetmedi.

Ratner, 2017 yılında #MeToo hareketi kapsamında cinsel saldırıyla suçlanan ilk kişilerden biri olmuştu.

Aralarında Olivia Munn ve Natasha Henstridge’in de bulunduğu altı kadın Ratner’ı cinsel saldırı ve taciz de dahil olmak üzere birçok suçla itham etti.

Ayrıca, eski bir yetenek ajansı çalışanı tarafından tecavüzle suçlanan Ratner, aktör Elliot Page tarafından da cinsel tacizle suçlandı.

Ayrıca eski bir manken de Ratner tarafından cinsel ilişkiye zorlandığını iddia etti.

Ratner ise tüm iddiaları reddetti.

Brett Ratner, 26 Nisan 2017'de Beverly Hills, Kaliforniya'da bir etkinliğe katılırken
Brett Ratner, 26 Nisan 2017’de Beverly Hills, Kaliforniya’da bir etkinliğe katılırkenWilly Sanjuan/2017 Invision

Bu belgesel, Amerika’nın en etkili milyarderlerinden biri olan Amazon’un sahibi Jeff Bezos ile Donald Trump arasında bir başka önemli bağlantı anlamına geliyor.

Bir Amazon sözcüsünün aralık ayında doğruladığı üzere Bezos, Amazon’un seçilmiş Başkan Donald Trump’ın göreve başlama fonuna 1 milyon dolar (35 milyon Türk Lirası) bağışta bulunacağını açıklamıştı.

E-ticaret devi Amazon, ayrıca Trump’ın yemin törenini Prime Video hizmetinde yayınlayacak ki bu da 1 milyon dolar daha bir ayni bağış olarak görülüyor.

Bu, Trump ve Bezos arasındaki tonda bir değişimi temsil ediyor. Bezos daha önce Trump’ın söylemlerini eleştirmiş, Trump ise ilk döneminde Washington Post ‘un siyasi haberlerine saldırmıştı. Bezos 2013 yılından bu yana gazetenin sahibi.

Aralık ayında Bezos, önümüzdeki yıllardaki potansiyel mevzuat kesintileri konusunda heyecanını dile getirdi ve Trump’ın ikinci dönemi konusunda “iyimser” olduğunu söyledi.

Bezos, ekim ayında Post’un bir başkan adayını desteklemesine izin vermemiş, bu da on binlerce kişinin aboneliklerini iptal etmesine ve gazetede derin bir geçmişi olan gazetecilerin protestolarına yol açmıştı. Bu hafta sonu da bir karikatürist, gazetenin sahibi ve diğer medya yöneticilerinin seçilmiş başkanın önünde eğildiğini gösteren çiziminin editör tarafından reddedilmesi üzerine işinden ayrıldı.

Amazon da 2019 yılında açtığı bir davada Trump’ın şirkete yönelik önyargısının 10 milyar dolarlık bir Pentagon ihalesini kazanma şansına zarar verdiğini savunmuştu.

ABD Başkanı seçilen Donald Trump ile Melania Trump Mar-a-Lago'da düzenlenen yılbaşı partisinde / 31 Aralık 2024 Salı
ABD Başkanı seçilen Donald Trump ile Melania Trump Mar-a-Lago’da düzenlenen yılbaşı partisinde / 31 Aralık 2024 SalıAP Photo

Amazon’un duyurusu, Facebook ve Instagram’ın ana şirketi Meta’nın günün erken saatlerinde Trump’ın yemin töreni fonuna 1 milyon dolar bağışladığını açıklamasının ardından geldi.

Bu hafta Apple CEO’su Tim Cook da seçilmiş başkanın yemin törenine 1 milyon dolar bağışlayacağını doğruladı.

Cook, Zuckerberg ve Bezos, Donald Trump’ın gözüne girme konusunda diğer teknoloji milyarderi Elon Musk ile aynı sıraya düşmüş görünüyor.

Trump’ın ilk dönemi Trump karşıtı bir dizi medya tarafından tanımlanırken, Bezos’un platformundaki yeni belgesel, gelecekte üretilecekler için bir değişim sinyali olup olmadığına ilişkin soruları akıllara getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.