enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:08 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
22:48 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
22:34 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
22:30 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
08:56 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:32 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:15 CHP kurultayı davası ertelendi
07:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
07:26 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
07:21 Bakan Yerlikaya: 50 binin üzerinde vatandaşımız güvenli bölgelere alındı
07:19 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye adli soruşturma başlatıldı
07:15 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak”
07:05 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
07:03 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin İstanbul’da “yaz buluşması”
07:00 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
06:21 İMMİB-SPD’nin AWARE Projesi Çevrimiçi I. Sektörel Çalıştayı yapılacak.
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
22:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
09:46 Kabine bugün toplanacak
09:41 Gazze kitabı: İsrail’in algı operasyonuna cevap
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İran ve ABD’nin mahkum takası için anlaştığı iddialarına Washington’dan yalanlama

İran ve ABD’nin mahkum takası için anlaştığı iddialarına Washington’dan yalanlama
03.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İran ve Amerika Birleşik Devletleri’nin mahkum takasında anlaştığı iddialarına Washington’dan yalanlama geldi. Beyaz Saray henüz bir anlaşmanın olmadığını, pazarlığın sürdüğünü açıkladı.

İddia, kaynak olarak adı açıklanmayan İranlı yetkilileri gösteren Lübnan merkezli televizyon kanalı Al Mayadeen’den gelmişti.

Haberde, Tahran ve Washington’un, ABD’de tutuklu dört İranlının özgürlüğü ve İran’a ait 7 milyar dolarlık fonun salıverilmesi karşılığında, İran’da tutuklu bulunan 4 Amerikalının serbest bırakılmasında uzlaştığı öne sürülmüştü.

Mahkum takasına ilişkin iddialar İran devlet televizyonu tarafından da paylaşıldı. Devlet televizyonu ayrıca İranlı bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, İran ve İngiltere’den çifte vatandaşlığı olan ve ülkede tutulan Nazanin Zaghari-Ratcliffe’in, İngiliz hükümetinin Tahran’a olan borcunu ödemesi halinde serbest bırakılacağını da ortaya attı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından bir yetkili söz konusu haberin ciddiye alınmadığını söyledi.

Ratcliffe davasında sıkça bahsedilen borç Şah Rıza Pehlevi dönemine uzanıyor. İran, o dönemde İngiltere’ye Chieftain tankları siparişi vermiş ancak 1979’da gerçekleşen yönetim değişikliğinin ardından tanklar teslim edilmemişti. Teslimatın yapılmaması nedeniyle İngiltere’nin, Tahran’a 400 milyon sterlin borçlu olduğu belirtiliyor.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.