enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:47 Tugay: Uğur Mumcu’nın ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
20:05 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:47 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:44 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:27 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
06:07 İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek; Türkiye ve Marmara için örnek model
00:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
00:05 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:46 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:24 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:48 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:23 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:49 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:06 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:20 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
00:32 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:19 Rusya’da Türk dizileri paniği!
21:51 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Yumaklı: Su konusunda belediyeler üzerine düşeni yapmalı

Bakan Yumaklı: Su konusunda belediyeler üzerine düşeni yapmalı
10.12.2025
A+
A-

* Bakan Yumaklı, yaşanan su sorununa karşı belediyeler başta olmak üzere herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Yumaklı, “Kayıp-kaçak oranlarının mutlaka düşürülmesi gerekiyor” dedi. Bakan Yumaklı’nın gündeminde gıda sahtekarlığı da vardı. “Gıda meselesi kırmızı çizgimiz. Burada en küçük bir taviz yok” diye konuştu.

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı

ANKARA, 10 ARALIK 2025 – Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gazetecilere 2025 yılı değerlendirmesi yaptı, 2026’ye yönelik Bakanlık hedeflerini anlattı.

İçme suyunda kayıp-kaçak oranlarına dikkati çeken Bakan Yumaklı, başta yerel yönetimler olmak üzere, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini hatırlattı.

Yumaklı, “Ülkemizde suyun verimli kullanımı için yoğun çalışma yürütüyoruz. Su konusunda herkesin üzerine düşeni yapması şart. Hele ki yerel yönetimlerin. Kayıp-kaçak oranlarının mutlaka düşürülmesi gerekiyor. İzmir’de Tahtalı Barajı’ndan temin edilen suyun neredeyse barajdan çıkan kadarı şebekede kayboluyor. Ankara’da kayıp-kaçak oranı yüzde 39. Yani barajdan çıkan 100 litrenin sadece 61 litresi vatandaşa ulaşabiliyor. Maalesef birçok ilde tablo bundan çok farklı değil” açıklamasını yaptı.

Yumaklı, 2026 yılında su alanında 290 tesisin hizmete alınacağını belirtti. “Bütçemizde de en büyük pay yine su yatırımlarına ayrılacak. Çünkü su meselesi gerçekten şakaya gelmez” dedi.

“Avrupa’da karkas fiyatını alıp Türkiye’de market fiyatıyla kıyaslıyorlar”

Bakan Yumaklı’nın gündeminde et fiyatlarına yönelik manipülasyonlar da vardı.

Kırmızı ette 2024 itibarıyla yeni bir sisteme geçildiğini hatırlattı. Yumaklı, “2024 başından itibaren artık yurt dışından tedarik işini sadece Et ve Süt Kurumu yapıyor” dedi.

İbrahim Yumaklı sözlerine şöyle devam etti:

“Bazıları et fiyatları üzerinden farklı bir manipülasyon yapmaya çalışıyor. ‘Avrupa’da et 7 dolar, Türkiye’de 21 dolar’ gibi. Burada elma ile armudu karşılaştıran bir yaklaşım var. Avrupa’da karkas fiyatını alıp Türkiye’de market rafındaki fiyatla kıyaslarsan bu açık şekilde manipülasyona girer. CHP Genel Başkanı ısrarla bu rakamları söylüyor. Ben bilmediğini, yanlış bilgi verildiğini düşünüyorum. Eğer öyle değilse daha vahim”

“Gıda meselesi kırmızı çizgimiz”

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, gıda denetimlerinde yeni uygulamanın hayata geçeceğini ifade etti.

Yumaklı, “Gıda meselesi kırmızı çizgimiz. Burada en küçük bir taviz yok. Gıdada sahtekarlık yapanları artık anlık olarak kamuoyuyla paylaşıyoruz, bu uygulamamız aynı şekilde devam edecek. Ayrıca bu alanda başka yeniliklerimiz de olacak. Gıda denetimlerinde kamera uygulamasına yakında başlıyoruz” açıklamasını yaptı.

“Yangınlara karşı ekipmanları yeniliyoruz”

Bakan Yumaklı, orman yangınlarıyla ilgili artan risklere ve alınan önlemlere ilişkin de bilgi verdi.

Yumaklı, “2026 hazırlıklarına da şimdiden başladık. Ekipmanlarımızı yeniliyoruz, araç filomuzu büyütüyoruz. 4 uçak, 12 helikopter, 165 arazöz daha alıyoruz. Envanterimizi daha da güçlendirmiş olacağız. Sadece bunlar değil, ormanla iç içe yaşayan tüm köy ve mahalleleri tek tek gezip eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.