enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:23 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:58 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:54 Binlerce Alıcı, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin İstanbul’a Gelecek
10:54 Ömer Çelik, “Karanlık siyasetlerin takip edildiğini görüyoruz”
10:09 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:47 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 kasım ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.
00:42 Bakan Göktaş, “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı”nda konuştu
00:40 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:37 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:36 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:36 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:28 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:15 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:10 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
00:05 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:03 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
18:01 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
09:22 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Baş, “Müttefik dediğimiz ABD terör örgütüne hava savunma sistemi veriyor”

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Baş, “Müttefik dediğimiz ABD terör örgütüne hava savunma sistemi veriyor”
01.08.2024
A+
A-

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Müttefik dediğimiz ABD terör örgütüne hava savunma sistemi veriyor” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, kişisel Youtube kanalında dış politika üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Resim önizlemesi

Hüseyin Baş şunları söyledi;

“Müttefik dediğimiz ABD terör örgütüne hava savunma sistemi veriyor”

Uluslararası olaylar, dünya kamuoyunda konuşulan şeyler bizi de yakından ilgilendiriyor. Bunlardan bir tanesi de Netenyahu. Amerikan Kongresi’nde ayakta alkışlandı falan… Dünya öyle sahtekar bir yer oldu ki eli kanlı bir soykırımcı katil ayakta alkışlanıyor ve karşılanıyor kim tarafından, bizim müttefikimiz dediğimiz, bizim çıkarlarımızı gözetiyor dediğimiz Amerika tarafından. Müttefikimiz dediğimiz bu Amerika daha bundan 3 gün önce Suriye’de terör örgütü PKK-YPG’ye hava savunma sistemi sevkiyatı yapıyor.  Amerika bunu niye yapıyor çünkü biz İHA ve SİHA’da bir bir yol kat ettik ve bu terör unsurları için bir tehdit oluşturuyor.

Soykırımın bedeli! Gazze'de nüfusun yüzde 4'ü katledildi

“40 bin insan katledildi, söylemesi dile kolay ama..”

Gazze’de milyonlarca insan mağduriyet yaşıyor. Ölü sayısı 40 bini geçmiş vaziyette. 40 bini dediğin zaman birden 40 bine kadar saysan anlarsın ne demek olduğunu. Söylerken dile kolay, birden başla 40 bine kadar tek tek say ne kadar zaman alıyor ve bunların her biri bir insanı temsil ediyor, böyle bir ortam ve bu katliamı yapan adam ayakta alkışlanıyor. Dolayısıyla içler acısı bir durum, söylenecek çok söz de bulamıyorum.

Rusya'dan olası Esad-Erdoğan görüşmesine dair peş peşe açıklamalar - Haber 7 DÜNYA

“Dün sarmaş dolaş olduğun Esad’a ‘katil’ dedin bugün yeniden…”

Dün sarmaş dolaş olduğun Esad’a katil dedin, bugün ‘Esad ile tabii ki oturabiliriz’ diyorsun. Nasıl oluyor yani bir gün çok iyi olan bir insan hemen nasıl katil oldu, nasıl bu noktaya getirdin? Dolayısıyla bu tamamen uluslararası kamuoyuna söylenen, ‘Amerika’dan, Avrupa’dan ben nasıl işimi götürürüm, Suriye konusunda bir çıkıntılık yapayım, bir kart göstereyim’ hükümetin maksadı bu.

“Amaç biraz daha para koparmak”

“Ben hükümet tarafının Suriyelilerin evlerine dönmeleri gibi bir derdi olduğuna inanmıyorum. Bu tamamen uluslararası kamuoyuna söylenen bir söz, bize de söylenmiyor. Bu söz vatandaş için de söylenmiyor sadece ve sadece ‘Suriyelilerin geri dönmesi lazım’ diyerek, ‘Bir 5 milyar dolar daha koparır mıyız’ peşinde olan bir hükümetimiz var. Sonra ‘Suriyeliler evine dönmeli, Suriye’de sulh olmalı’ ama milyonlarca insan evinden oldu, yüz binlerce, milyonlarca insan öldü ve bizim hükümetimiz ne yazık ki bunda pay sahibi, bir şekilde bir taraf oldu. Bunun sorumluluğu hiç olmayacak mı?  Bunun üzüntüsünü yaşamıyor musunuz, nasıl bir şey bu?”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.