enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:08 Dünya Tekvando Şampiyonası’nda Emine Göğebakan, kadınlar 46 kiloda ve Nafia Kuş Aydın, kadınlar +73 kiloda altın madalya kazandı…
00:04 Nizip Ticaret Odası’ndan Nizip Meslek Yüksekokulu’na Laboratuvar desteği…
00:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eurofighter anlaşması için imzaları attık
00:03 Türkiye, İngiltere’den 20, Katar ve Umman’dan 24 Eurofighter savaş uçağı almayı planlıyor.
00:03 Bağımlılığı olan çocuğa destek!
00:02 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakan Uraloğlu, “Turistik Doğu Ekspresi, 2025-2026 kış sezonu seferleri 22 Aralık’ta başlayacak”
00:02 Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo’nun 27-29 Kasım’da Türkiye’ye resmi ziyarette bulunması bekleniyor.
00:01 Dünyada ilk savaş uçağını Türkler düşürdü
00:01 Adalet Bakanı Tunç, Ekrem İmamoğlu hakkında “casusluk” iddiasıyla yürütülen soruşturmaya ilişkin soruyu yanıtladı
00:01 Prof. Dr. Kürşad Zorlu: Ankara 2026 Türk Dünyası Başkenti seçildi
00:00 Mahmudhoca Behbûdî’nin Seçilmiş Eserleri, Ankara’da Türk Dünyası’na tanıtıldı
00:00 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Dezenflasyon süreciyle birlikte gelir dağılımında, toplumsal refahı güçlendirmeyi hedefliyoruz.”
00:00 Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu, 2026 yılı hac hazırlıklarını tamamladı. Hac kurası 5 Kasım Çarşamba günü saat 10.30’da çekilecek.
18:25 Takım olabilmenin verimi!…
07:46 Türk Devletleri Teşkilatı yeni üye devletleri kabul edecek mi?
07:11 Türkçülük fikrinin mimarı: Ziya Gökalp
07:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Dijital bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturuyoruz”
07:04 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) : Tele1 emekçilerinin yanındayız
07:03 Türkiye ve Orta Doğu’da Su Güvenliği: Fırat-Dicle’den Nil Havzası’na Uzanan Rekabetin Akdeniz Politikalarına Etkisi
00:58 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor sahasında karşılaştığı Eyüpspor’u 2-0 mağlup eden karşılaşmayı spor yazarları kaleme aldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Axon, Türkiye’deki faaliyetlerine TASER cihazları ile hız veriyor

Axon, Türkiye’deki faaliyetlerine TASER cihazları ile hız veriyor
05.09.2023
A+
A-

* Yaşamı korumak amacıyla topluma ve kamu güvenliğine faydalar sağlayan Axon, olaylarda kolluk kuvvetlerinin ve şüphelilerin yaralanma ihtimalini gözle görülür ölçüde azaltan TASER 7 ve TASER 10 ile Türkiye’deki faaliyetlerine güç veriyor.

* 280.000’den fazla yaşamın ölümden veya büyük yaralanmalardan kurtarılmasına yardımcı olan bu cihazlar, sadece kılıfından çıkartıldığında bile şüphelilerin kurallara uyması için gerekli caydırıcılığı sağlıyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency1998’den beri yaşamı korumak misyonuyla kamu güvenliğine yönelik teknolojiler geliştiren Axon, Türkiye’deki faaliyetlerini dünyanın dört bir yanındaki modern kolluk kuvvetlerinin kullandığı TASER 7 ve 10 enerji cihazlarıyla ve destekleyici entegre çözümleriyle hızlandırıyor. En yeni teknolojik inovasyonlardan faydalanarak cihaz, uygulama ve hizmet ağından oluşan tam kapsamlı bir sistem sunan Axon’un çözüm yelpazesinde kolluk kuvvetleri ve savunma sektörü paydaşları tarafından tercih edilen TASER enerji cihazları öne çıkıyor.

Üzerinde 950’den fazla detaylı araştırma yapılmış ve tıbbi onayları alınmış TASER enerji cihazları yaklaşık 280.000’den fazla yaşamın ölümden veya büyük bir yaralamadan kurtarılmasına olanak sağladığı gibi kolluk kuvvetleri personellerinin ve şüphelilerin olay sırasında yaralanma ihtimalini önemli ölçüde azaltıyor.Police Executive Research Forum’un (PERF) US Office of Justice Programs (USOJP) için yaptığı araştırmaya göre enerji cihazı programının uygulanması, görevlilerin ateşli silah kullanımını yüzde 72 azaltıyor. Aynı araştırma TASER cihazı kullanmaya başladıktan sonra görevlilerin cop kullanımının yüzde 80, fiziksel güç kullanımının da yüzde oranında 60 azaldığını kaydediyor.TASER 10, atışların başarısını ve etkisini artıran özelliklere sahipTahmini kullanım ömrü beş yıl olan ve yeni nesil cihaz statüsünde olan TASER 10’un güncellenebilen yazılımı bulunuyor. Etkili menzili 13,7 metre olan ve içinde 10 kartuş taşıyan bu cihaz, kartuşlara bağlı ince kablolar üzerinden elektrik akımını vücuda iletiyor, bu akımlar periferik sinir sisteminin duyusal ve motor fonksiyonlarını etkiliyor ve istemsiz kas kasılmalarına veya sinir-kas iletiminin bloke edilmesine neden oluyor.

Birbirinden bağımsız olarak hedefe gönderilebilen kartuşlar, atışların başarısını ve etkisini artırırken şüphelinin ölümcül güce gerek duymadan kontrol altına alınmasını sağlıyor. TASER 10’un işletim sistemini ve her kullanımın kaydını barındıran dahili bir hafızası bulunuyor.

Dahili kayıtlar TASER enerji silahının kusursuz çalıştığını teyit etmek ve doğru bir şekilde kullanıldığını göstermek amacıyla yapılacak değerlendirmelerin kolaylıkla yapılabilmesi ve ilgili kayıtların kayıt altında tutulması için kurumun tam kontrollü altındaki Axon Evidence sistemine emniyetle yüklenebiliyor.TASER 7 Uyarı Arkı, bir caydırıcı unsur olarak kartuşlarını fırlatmadan bile olayların kontrol altına alınmasına yardımcı oluyorDeğiştirilebilen iki tane kartuş kullanan TASER 7’nin de beş yıl tahmini kullanım ömrü bulunuyor. Kartuşun içinde, cihaza bağlı iletken kabloların ucundaki iki küçük probun fırlatılması için sıkıştırılmış nitrojen bulunuyor.

Ek olarak kartuşları fırlatmaya gerek kalmadan, sadece uyarı arkını göstererek bile olayları kontrol altına almak da mümkün. TASER 7’nin de işletim sistemini ve her kullanımın kaydını depoladığı dahili bir hafızası mevcut ve bu dahili kayıtlar Axon Evidence sistemine yüklenebiliyor.

Axon, Türkiye'deki faaliyetlerine TASER cihazları ile hız veriyor - TeknoTalk Axon Bölge Müdürü Altay Çamlıgüney, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Axon’un kurulduğu ilk günden itibaren bireylerin yaşam hakkını ön planda tutan ve çözümlerini bu yönde geliştiren bir şirket olduğunu söyledi.

Ürün yelpazesinde öne çıkan TASER cihazlarınında bu misyon çerçevesinde 280.000’den fazla yaşamın ölümden veya büyük bir yaralamadan kurtarılmasına olanak sağladığını ifade eden Altay Çamlıgüney, bu sayının her geçen dakika arttığına dikkat çekti.

Axon Bölge Müdürü Çamlıgüney, Axon’la ilgili tıbbi testlerin ve kalp üzerindeki etkisine dair yayınlanan araştırmaların, TASER enerji cihazının kalp üzerinde olumsuz bir etki yaratma riskinin çok düşük olduğunu teyit ettiğinin altını çizdi.

Altay Çamlıgüney, şunları söyledi:

“Hatta TASER enerji cihazının doğrudan kalp krizine neden olduğunu doğrulayan bir vaka bile bulunmuyor. TASER 7 ve TASER 10 başta olmak üzere destekleyici çözümlerimizle Axon ekosistemini Türkiye’de yaygınlaştırarak, değerli kolluk kuvvetlerimize çağın gerektirdiği yeni teknolojileri sunmayı ve bunu yaparken de vatandaşın yaşamının korunmasını hedefliyoruz.”

 

HABER* Sezin Bulum

***Axon hakkındaAxon, kamu güvenliği personellerinin işlerini daha teknolojik ve güvenli bir şekilde yapmalarını sağlayan cihaz, uygulama ve insan ağından oluşur. Axon teknolojileri, yaşamı koruma misyonuyla müşterilerine topluluklarını güvende tutmak için ihtiyaç duydukları güvenceyi sağlarken işlerine odaklanmalarına ve zamandan tasarruf etmelerine yardımcı olur. Axon ürünleri, herkesin evine güvenle gitmesine destek olmak için kamu güvenliği çalışanlarının günlük faaliyetlerinin her alanını iyileştirir. Axon’un sunduğu hizmetler arasında VR eğitimi, TASER 7, TASER 10, plakaları otomatik tanıyan ve canlı yayın özelliklerine sahip Fleet 3 araç içi kameralar yer alır. Axon’un kapsamlı yazılım yelpazesinde otomatik etiketleme hizmetleri, Düzeltme Asistanı (Redaction Assistant), Axon Performance ve Axon Citizen for Communities gibi zamandan tasarruf ettiren çözümler yer alır. Daha fazla bilgi için https://www.axon.com/tr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.