enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
07:19 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
07:06 İletişim Başkanı Duran, İstanbul’da1 Ocak’ta sabah namazının ardından yapılacak Filistin’e destek yürüyüşü için çağrıda bulundu
06:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu…
06:37 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
16:40 ABD Başkanı Trump: Venezuela’da gemilerin yanaştığı büyük bir tesis vuruldu
16:33 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Kiev yönetimi ve Batılı destekçileri bu toprak düzenini tanımak zorunda
16:24 Yemen hükümeti de ülkede Olağan Üstü Hal ilan edildiğini duyurdu.
16:16 Kremlin Sözcüsü Peskov: Putin’in konutuna saldırı girişimi terör eylemidir
13:49 HÜRJET, Avrupa ve NATO üyesi bir ülkenin envanterine giriyor.
11:52 Kahraman şehitlerimiz için veda töreni düzenlendi
05:12 Yalova’da operasyon sırasında şehit olan polis memuru Turgut Külünk’ün acı haberi ailesine ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Von der Leyen: Taliban’la görüşmek ‘tanıma’ anlamına gelmiyor

Von der Leyen: Taliban’la görüşmek ‘tanıma’ anlamına gelmiyor
22.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Taliban’la müzakereler yürütüldüğünü doğrulayan AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen, bunun yeni yönetimi tanıma anlamına gelmediğini söyledi. Von der Leyen, önemli olanın tahliyeleri mümkün kılmak olduğunu belirtti.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,AFP/BÖ,ETO)’ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İspanya’nın başkenti Madrid’de AB kurumları için çalışmış Afgan görevlilerin getirildiği göçmen kabul merkezini ziyaret etti. Von der Leyen burada yaptığı açıklamada birliğin Taliban ile müzakereler yürüttüğünü doğruladı.

Bu görüşmelerin “kesinlikle örgütü tanıma anlamına gelmediğini” söyleyen AB Komisyonu Başkanı, şu aşamada en önemli konunun tahliyeleri kolaylaştırmak olduğunu ifade etti. Von der Leyen, Taliban’ın Afganistan’da kontroü sağlaması sonrası hayatı tehlikeye giren insanlara “yasal ve güvenli” kaçış yolları sunmanın en öncelikli konu olduğunu belirtti.

Von der Leyen, Afganistan’a yönelik insani yardımların artırılmasının da görüşüldüğünü söyledi. “Yardım etmek zorundayız, bu bizim sorunluluğumuz” diye konuşan AB Yetkilisi, sadece ülkeden kaçanlara değil Afganistan’da kalanlara da yardım etmek gerektiğini vurguladı. Ancak Von der Leyen, yapılacak yardımların insan hakları ve kadın haklarına riayet edilmesi şartına bağlı olacağının altını çizdi. Avrupa Birliği, gelecek yedi yıl için Afganistan’a bir milyar euro tutarında yardım yapılmasını planlamıştı.

Von der Leyen ile İspanya’ya giden AB Konseyi Başkanı Charles Michel ise “Afganistan’daki durum, uluslararası toplum için bir başarı hikayesi değil. AB’nin çıkarlarını savunmak için imkanlarını nasıl daha fazla kullanacağını ve uluslararası ilişkileri nasıl olumlu yönde etkileyebileceğini analiz etmeliyiz” dedi.

Sanchez: Uluslararası misyon boşa gitmedi

Vo der Leyen’e eşlik eden İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ise Afganistan’daki uluslararası misyonun “boşa gitmediğini” söyledi. Özellikle eğitim alanında önemli çalışmalar yapıldığını söyleyen Sanchez, “Biz ektik, umuyoruz ki ektiklerimiz gelecekte Afgan halkına daha fazla refah, güvenlik ve özgürlük getirir” diye konuştu. Taliban’ın uluslararası birliklerin ülkeden ayrılması sonrası hızlı bir şekilde ülkede kontrolü sağlaması, NATO’nun Afganistan misyonunu tartışmaya açmış ve çekilme kararının hatalı olduğu değerlendirmelerine neden olmuştu.

Afganistan’da AB kurumları için çalışan Afgan görevliler için oluşturulan kabul merkezinin bin kişilik kapasitesi bulunuyor. AB’den yapılan açıklamada, merkeze getirilen 200’den fazla Afgan’ın AB ülkelerine dağıtılacağı belirtildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.