enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
07:48 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
07:26 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
07:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:12 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
22:42 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
11:22 İletişim Başkanlığı’na Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı
11:04 CHP’li belediyeleri saran yolsuzluk ağı tek tek gün yüzüne çıkarken, Bayrampaşa Belediyesi’nden de 2 istifa geldi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

O ülkede, gıda ambalajlarındaki plastiği yarısı gereksiz!

O ülkede, gıda ambalajlarındaki plastiği yarısı gereksiz!
31.10.2024
A+
A-

Yeni bir araştırma, İngiltere’deki süpermarketlerde satılan gıda ve içeceklerin  yüzde 51’inin gereksiz bir şekilde plastik ambalaja sahip olduğunu, bunun da yılda 29,8 milyar gereksiz plastik atığa yol açtığını ortaya koydu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Gıda Hattı’nın haberine göre, Araştırma İngiltere’deki market ürünlerinin yüzde 51’inin alternatifleriyle güvenli bir şekilde değiştirilebilecek gereksiz plastikle paketlendiğini ortaya koydu.

Çalışmaya göre bu muazzam plastik yükü İngiltere’nin ambalaj malzemesine olan aşırı bağımlılığının sebeplerinden biri.

FTSE100 sürdürülebilir ambalaj lideri DS Smith tarafından hazırlatılan ve Retail Economics tarafından yürütülen Malzeme Değişim Endeksi, işlenmiş gıdaların plastik ambalaj konusunda en büyük unsur olduğunu ortaya koyuyor.

Hazır yemeklerin ve yemek  setlerinin yüzde 90’ı plastikle kaplanırken, ekmek, pirinç ve tahılların yüzde 89’u da benzer şekilde paketlenmiş durumda. Süt ürünlerinin yüzde 83’ü plastikle kaplanırken, et ve balık da yüzde 80 ile bu oranı yakından takip ediyor.

O ülkede, gıda ambalajlarındaki plastiği yarısı gereksiz!

Avrupa’daki 6 ülke incelendi

Günlük gıda maddelerinde plastiğin bu kadar yaygın kullanımı, malzemenin alışveriş alışkanlıklarımızda ne kadar yerleşik hale geldiğini gösteriyor. Endeks, Avrupa’nın önemli pazarları olan İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Polonya’daki en popüler 25 süpermarketteki yiyecek ve içecek ürünlerini analiz etti. Bunlar arasında plastik ambalaja en fazla bağımlı olan ülke, yiyecek ve içecek ürünlerinin yüzde 70’inin plastik içerdiği İngiltere oldu.

Araştırma ayrıca Avrupalı gıda üreticileri ve perakendecilerinin yüzde 98’inin plastik ambalajları azaltmaya yönelik hedefler belirlediğini ortaya koydu. Ancak, 4’te 1’i bu hedeflerin gerisinde kaldıklarını kabul ederken, 5’te 3’ü taahhütlerini yerine getirmek için 2 yıl veya daha kısa bir süreyle karşı karşıya.

Şirketlerin  yüzde 72’si müşterilerin sürdürülebilir seçenekler için fazladan ödeme yapmayacağına ve yüzde 65’i sürdürülebilirlik için kolaylıktan ödün vermeyeceğine inanırken, şirketler maliyetleri ve tüketici direncine ilişkin endişeleri değişimin önündeki temel engeller olarak bildirdi.

Değişim çağrısı

DS Smith, İngiltere hükümetini gereksiz plastiği aşamalı olarak ortadan kaldırmaya ve işletmelerin plastik ambalajdan uzaklaşmalarını hızlandırmaya yardımcı olacak düzenlemeler oluşturmaya çağırıyor.

Sürdürülebilir ambalaj şirketi, İngiltere’deki gereksiz plastiğin %84’ünün şu anda elyaf bazlı alternatiflerle değiştirilebileceğini veya önemli ölçüde azaltılabileceğini tahmin ediyor. Şirket yeni çözümler bulmak için yatırım yapmaya devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.