enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:28 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:17 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:05 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:27 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:36 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
22:01 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
20:51 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:08 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
18:00 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
10:26 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
09:07 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:37 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:54 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:43 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:49 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:22 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:01 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CASCFEN’in Teşkilatlanmasında Yeni Aşama…

CASCFEN’in Teşkilatlanmasında Yeni Aşama…
13.02.2026
A+
A-

* Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Kuba-Haçmaz Ekonomik Bölgesi Temsilcilikleri Faaliyete Başladı…

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

CASCFEN Logo

BAKÜ, 13 ŞUBAT 2026 -“Orta Asya ve Güney Kafkasya Söz Özgürlüğü Ağı” CASCFEN’nın Kamu Birliği teşkilatlanma sürecinde yeni bir aşamaya geçildiği,  2025 yılının ikinci yarısında başlatılan bu sürecin, yılın sonuna doğru daha da hız kazandığı açıklandı.

CASCFEN Basın Hizmeti Ofisi tarafından yapılan konuya ilişkin açıklamada, Yönetim Kurulunun ilgili kararı doğrultusunda teşkilatlanma çerçevesinde artık bölgelerin, ekonomik bölgeler bazında Temsilciliklerin oluşturulmasına başlandığı belirtildi.

Halk Birliği Temsilcilik Ofisleri..

Nadir İsmayılov, CASCFEN Başkanı

Söz konusu kararı değerlendiren CASCFEN Başkanı Nadir İsmayılov, daha önce teşkilatlanma sürecinin her bir ilçe bazında yürütüldüğüne dikkat çekti ve ancak artık bu sürecin merkezileştirildiğinin altını çizdi.

CASCFEN Başkanı Nadir İsmayılov, şunları söyledi:

“Bir STK olarak faaliyetlerimizi, Vatan Muharebesi’nde elde edilen Zafer’in ortaya çıkardığı yeni gerçekliklere uygun şekilde yapılandırmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle yerel düzeyde teşkilatlanma ve yeni üyelerin kabul sürecini daha merkezi bir modelle yürütme kararı aldık. Bu amaçla CASCFEN’in Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Kuba-Haçmaz Ekonomik Bölgesi Temsilcilikleri kurulmuştur”.

Her iki Temsilciliğin de faaliyete başladığını belirten Nadir İsmayılov, şöyle devam etti:

“Temsilcilikler hâlihazırda yeni üyelerin kabulü, bölgelerde faaliyet gösteren kuruluş ve kamu birlikleriyle (STK-larla) ilişkilerin kurulması, ayrıca sorumlu oldukları bölgelerde düzenlenen yerel ve uluslararası etkinliklere katılım yönünde adımlar atmaktadır. Bu faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla kendilerine Başkan tarafından resmî teyit yazıları da takdim edilmiştir.

Bunun yanı sıra, yakın zamanda diğer ekonomik bölgeler için de Temsilciliklerin belirlenmesi ve faaliyete başlaması beklenmektedir. Tüm bu adımlar hem teşkilatlanma sürecinin daha etkin ve hızlı şekilde yürütülmesine hem de Kamu Birliğinin bu yıl yaz aylarında gerçekleştirilecek bir sonraki Genel Kurul toplantısına hazırlıkların daha yüksek seviyede organize edilmesine hizmet etmektedir.”

Ruhengiz Aliyeva

Aynı zamanda, CASCFEN Başkanının ilgili kararı doğrultusunda Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü Doçenti ve CASCFEN Başkanı’nın Türkiye ile İlişkiler Danışmanı Ruhengiz Aliyeva, Kamu Birliğinin Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Temsilciliğine getirildi.

Agşin Dadaşoğlu

Haçmaz’da faaliyet gösteren Murad Gudyalçaylı adına ‘Ulduzlar’ Edebî Meclisinin Genel Sekreteri, Azerbaycan Yazarlar Birliği ve Azerbaycan Gazeteciler Birliği üyesi, yetenekli şair Agşin Dadaşoğlu ise Kuba-Haçmaz Ekonomik Bölgesi Temsilciliğine başkan olarak atandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.