enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:56 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:32 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:15 CHP kurultayı davası ertelendi
07:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
07:26 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
07:21 Bakan Yerlikaya: 50 binin üzerinde vatandaşımız güvenli bölgelere alındı
07:19 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye adli soruşturma başlatıldı
07:15 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak”
07:05 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
07:03 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin İstanbul’da “yaz buluşması”
07:00 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
06:21 İMMİB-SPD’nin AWARE Projesi Çevrimiçi I. Sektörel Çalıştayı yapılacak.
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
22:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
09:46 Kabine bugün toplanacak
09:41 Gazze kitabı: İsrail’in algı operasyonuna cevap
08:32 CLIMPS Projesi Uygulama Ekibi’nden KOTO’ya çalışma ziyareti
08:02 Dronlar ve Füzelerle Değişen Muharebe Dinamikleri
07:49 Dışişleri Bakanı Fidan, NATO üyelerinin gelecekteki 10 yıl içerisinde savunma harcamaları iki ayrı kalemde yüzde 5’e çıkacak!
07:01 Medeniyetler Çatışması, Batı Karşıtlığı ve İslamcılığın Yeniden İnşası
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’dan eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’e yaptırım: Mal varlığı donduruldu

Ukrayna’dan eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’e yaptırım: Mal varlığı donduruldu
20.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Ukrayna, eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ve Başbakan Mikola Azarov’a yaptırım uygulama kararı aldı. Kiev yönetimi, 2014’te 100’den fazla kişinin öldüğü protestolar sonrasında Rusya’ya kaçan bu isimlerin mal varlıklarını ve mülklerini dondurdu, ülkeden sermaye çekmelerini yasakladı ve tüm devlet ödüllerini ellerinden aldı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNewsden aktardığı AA’nın haberine göre,Ukrayna Devlet Başkan Vladimir Zelenski, yaptırımların ayrıntılarını televizyondan yaptığı açıklamayla duyurdu.

Zelenski, yaptırımın daha erken alınmış olması gerektiğini söyledi: “Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin bu kararı iki kelimeyle açıklanabilir, mantıklı ve tuhaf. Zelenski, Ukrayna’nın bu tür yaptırımlar getirmesi mantıklı ve bunun 2014’ten beri yapılmamış olması garip.”

Ukrayna Güvenlik Servisi, Yanukoviç ile Azarov, eski Savunma Bakanı Pavlo Lebedev, eski Eğitim Bakanı Dmitro Tabaçnik ve dönemin bazı diğer yetkilileri için ekonomik yaptırım uygulanmasını konseye önerdi.

Açıklamada, ulusal güvenliği sağlamanın Ukrayna’ya ihanet etmiş olan kişileri adaletin önüne çıkarmayı gerektirdiği belirtilerek, “2014’te dönemin devlet liderleri, Rus işgaline izin verdiler. Bu nedenle hesap vermeliler.” ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov da söz konusu kişilere ilişkin yaptırım kararı aldıklarını ifade etti.

  Yanukoviç’in lüks konutu ‘Yolsuzluk Müzesi’ oldu

Milyonlarca dolar yolsuzluk yaptığı iddia edilen Yanukoviç’in kaldığı lüks konut Mejigorye, bugün ‘Yolsuzluk Müzesi’ne çevrildi. Konutta deve kuşu çiftliği, klasik otomobil koleksiyonu, golf sahası, helikopter pisti ve hayvanat bahçesi gibi bölümler bulunuyor.

Ülkede Avrupa Birliği (AB) yanlıları, 21 Kasım 2013’te Yanukoviç yönetiminin AB Ortaklık Anlaşması görüşmelerini askıya alması üzerine, Kiev’deki Bağımsızlık Meydanı’nda protesto gösterileri başlattı ve gösterilerde 106 kişi hayatını kaybetti.

2014’te Rusya’ya kaçan Yanukoviç, kendisi aleyhindeki tüm iddiaları yalanladı ve “silahlı milliyetçi radikalleri”, kendisini kaçmaya iten protestolarda şiddeti kışkırtmakla suçladı.

Ukrayna mahkemesi, Yanukoviç’i, devlete ihanet, Ukrayna’nın devlet sınırlarının değiştirilmesine yönelik kasıtlı eylemlere ve Ukrayna’ya yönelik saldırılara yardımcı olmak suçlamalarıyla 4 Mayıs 2017’de yargılamaya başlamıştı.

Mahkeme, 2019’da, Yanukoviç’i “devlete ihanet” ve “Ukrayna’ya yönelik saldırılara yardımcı olmak” suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı,20 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.