enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:55 Olmadı Bay Kuipers: Hollandalı yazarın Jön Türk anlatımı… Yazıdaki gerçekler, eksikler ve oryantalist sapmalar 
07:54 Oyunculuk yanında İran’da ticaretle de uğraşan Niloufar Rosa Ghodsifar, aynı sistemini Türkiye’de kuruyor.
07:43 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat farkı açtı! 12 Ekim reytinglerinde TRT 1 zirvede
07:40 Ankara Gastronomi Festivali 24-26 Ekim’de, tarih ve lezzet başkent sofralarında buluşuyor.
07:28 Gazze’ye yardım taşıyan 17. İyilik Gemisi yola çıktı
07:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze soykırımını durdurma noktasında önemli bir adım attık”
07:23 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan İmamoğlu’nun yerine seçilmişti! Aslan için hapis talebi
07:18 Filistin’in Başkenti Doğu Kudüs’ten derlediğimiz haber turu!
07:17 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda yarışacak 8 aday, yoğun kampanya dönemine girdi.
07:16 Bu hafta sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-2 derece altında seyretmeye devam edecek. Kar yolda…
07:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel, Brüksel’de laf üretirken biz Anadolu’da eser üretiyoruz
06:57 Ekol TV’de sarsıcı gelişmeler yaşanıyor. Kanalın Ankara bürosu kapatıldı, İstanbul’da ise çok sayıda çalışanla yollar ayrıldı.
00:57 Türk dünyasının ortak ruhunu, milli dirilişini ve bağımsızlık idealini temsil eden Ahmed Cevad, “Unutulmadı”…
22:08 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: KKTC Cumhuriyet Meclisinde bugün önemli bir adım atıldı
07:53 Malezya Milli Günü Kutlaması ve 2026 Malezya Ziyaret Yılı tanıtımından notlar…
07:47 Gençlik ve Spor Bakanlığı ile (TÜBİTAK) iş birliğinde gençler için “uzay ve havacılık” kampı
07:41 Güvenlik uzmanı ve yazar Mete Yarar, “Bugün Gazze’de yapılanları onaylayanların oranı yüzde 70″
07:38 ABD’li teknoloji şirketi Google, gelecek beş yıl içinde en büyük yapay zeka merkezini Hindistan’da kuracak
07:37 Tataristan helal ürün ihracatını artırmayı planlıyor
07:34 Açıklanan Condé Nast Traveler 2025’in “Okur Seyahat Ödülleri” listesine, Afyonkarahisar İkbal Termal Otel & SPA da girdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna heyeti Ankara’da özel gereksinimli çocuklara eğitim veren okulu ziyaret etti

Ukrayna heyeti Ankara’da özel gereksinimli çocuklara eğitim veren okulu ziyaret etti
09.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Ankara’ya resmi ziyaret düzenleyen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Ukrayna heyeti üyeleri, özel eğitim ihtiyaçları olan çocuklara eğitim veren bir okulu ziyaret etti. Okul ziyaretinden sonra Ukrayna milletvekili Pavlo Suşko (Sushko), Kırım Haber Ajansına, Ukrayna’daki özel gereksinimli çocukların durumu hakkında bilgi verdi.

Ukrayna heyetinden özel gereksinimli çocuklara eğitim veren okula ziyaretAKPM Ukrayna heyeti üyeleri, 7-8 Haziran 2021 tarihleri arasında Ankara’ya resmi ziyaret düzenledi.

Ziyaretlerinin ikinci gününde Ukraynalı milletvekilleri, Türkiye’nin özel eğitim ihtiyacı olan çocuklara yönelik eğitim deneyimlerini ve bu tür eğitim kurumlarının işleyişini incelemek için özel gereksinimli çocuklara eğitim veren bir okulu ziyaret etti.

Ziyaret edilen okulun kurucusu Nesrin Ceceli Bilkan, Ukrayna heyetine okulu gezdirerek verilen eğitim hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

AKPM Ukrayna heyeti, TBMM Başkanı Şentop ile bir araya geldi

“UKRAYNA’DA ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARA EĞİTİM VEREN DEVLET OKULLARI KAPATILIYOR”

Okul ziyaretinden sonra Kırım Haber Ajansına konuşan Ukrayna milletvekili Pavlo Suşko (Sushko), Ukrayna’daki özel gereksinimli çocukların durumu hakkında bilgi verdi.

Ukrayna’da şu an özel gereksinimli çocuklara eğitim veren devlet okullarının kapatılmaya başladığı belirten Suşko, “2017 yılından beri uygulanmaya başlayan reform çerçevesinde, ülkede sosyal hizmet veren tüm kurumlar kapatılıyor. Özel okullar da yasalara göre bu kurumlara dahil olduğu için kapatılıyor. Fakat bu doğru değil çünkü özel okullar sosyal hizmet veren kurumlar değil, eğitim kurumudur.” diye aktararak Ukrayna’da özel gereksinimli çocukların hak ihlallerini takip eden bir komisyonun oluşturulduğunu belirtti.

BÖLGE YÖNETİMLERİ BÜTÇE YETERSİZLİĞİNİ GEREKÇE GÖSTERİYOR

Bölge yönetimlerinin bütçe yetersizliğini gerekçe göstererek özel eğitim veren okulları kapattığını anlatan Suşko, “Yakın zamanda parlamento, Ukrayna Eğitim Bakanlığından izni olmadan özel okulların kapatılamayacağına dair bir yasa kabul etti. Ancak bir dizi kurum yasa yürürlüğe girmeden kapatıldı.” dedi.

Özel gereksinimli çocuklarla çalışan devlet kurumlarının kapatılması sonucu, çocukların eğitim haklarının ihlal edildiğini vurgulayan milletvekili, “Bu çocuklar devletimizin çocukları, o yüzden devlet onların eğitimine destek vermeli.” diye kaydetti.

HABER : Anife Bilal & Ankara

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.