enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
00:00 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
21:58 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
09:49 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Moskova’da Crocus Expo fuar merkezinde ‘ComAutoTrans’ fuarı ve test sürüşü başladı

Moskova’da Crocus Expo fuar merkezinde ‘ComAutoTrans’ fuarı ve test sürüşü başladı
25.08.2025
A+
A-

* Moskova’daki Crocus Expo fuar merkezinde ComAutoTrans fuarı ve test sürüşünün başladığı bildirildi.

* İşte detayları!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

Fuad Safarov - Türk-Rus geriliminin arkasında ne var?

Gazeteci* Fuad SAFAROV

MOSKOVA, 25 AĞUSTOS 2025 – Gazeteci Fuad SAFAROV’un haberine göre, Rusya başkenti Moskova’daki Crocus Expo fuar merkezinde ComAutoTrans fuarı ve test sürüşü başladı.

Rus Crocus Gruop’a ait Crocus Expo şirketinden yapılan açıklamaya göre fuarda MAZ, Promtech fabrikası, AutoSpetsMission, Cordiant Holding, Avg Eksl, Teknik Ekipman Merkezi, ParadAvto-M, XuyGong Ru, Bus Motors, Sinotruk ve diğer ticari araç üreticileri ve bayileri yer alıyor.

Açıklamada, “Ekipman, otomotiv bileşenleri ve dijital destek üreticilerinin yanı sıra, uluslararası kargo taşımacılığı ortakları SIVER, Intech, PromTechInform, Alogistik Partner, Baikal, Coriant, RD Group ve diğerleri de yer alıyor.

Nakliye şirketlerinin alıcıları ve temsilcileri, sergi sırasında yalnızca ekipmanlara dokunmakla kalmıyor, aynı zamanda ticari araçların benzersiz bir test sürüşünde test etme fırsatı da buluyor. Önde gelen üreticiler ve bayiler, kamyon, yük ve yolcu hafif ticari araçlarının avantajlarını ve gerçek koşullardaki çalışma özelliklerini donanımlı açık hava sahasında sergiliyor” bilgisi paylaşıldı.

ComTrans Moskova 2024 – Uluslararası Ticari Araçlar ve Yede Parça Fuarı – NSL Fuar

Açıklamaya göre STT Group, MAZ, Promtech Plant, Sollers, Xugong Ru, Teknik Ekipman Merkezi, Sinotruk ve diğerleri gibi şirketler araçlarını tedarik ediyor. Modeller arasında MAZ-54402L, Shacman X6000 ve XCMG XGA4185D5WA P9 4×2 traktörler, SITRAK C7H 4×2 traktör, LADA Granta Kub ve Kapitan 4×4 Kub kargo ve binek  araç, Aurora dört tekerlekten çekişli minibüs, FIAT DUCATO L3H2 minivan ve diğerleri yer alıyor. Yarış sırasında ziyaretçiler, kontrol esnekliği, park etme, dönüşler ve süspansiyon dayanıklılığı için ekipmanları incelemek için mükemmel bir fırsat yakalıyor.

***

Yazar hakkında

Fuad Safarov kimdir?

Gazeteci, Moskova…

Rusya’da uzun yıllardır gazetecilik yapan Fuad Safarov, 1972 yılında Azerbaycan’da doğdu. 1990-92 yıllarında Sovyet Ordusu’nda askerlik yaptı. 199399 yılları arasında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde eğitim aldı. 2004 yılından itibaren Moskova’da yaşayan Fuad Safarov, genel olarak, Rus – Türk ilişkileri ile ilgili arşiv çalışmalarına yoğunlaştı.

Rusya-Türkiye İkili ilişkilerinde tarihi açıdan bilinmeyen belgeleri ortaya çıkararak haberleştiren Safarov çok sayıda siyasi, askeri, diplomasi, kültür ve spor haberine imza attı.

Fuad Safarov201420152016 ve 2018 yıllarında Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bin 500 yerli ve yabancı gazetecinin katılımıyla gerçekleştirdiği basın toplantısını izledi ve bu toplantılarda Rusya lideri Putin’e sorduğu sorularla gündem oluşturdu.

Fuad Safarov2019’dan bu yana dikGAZETE’de aksatmadan sürdürdüğü köşe yazılarıyla da gündem oluşturmaya devam ediyor; Safarov’un köşe yazılarını Rus medyası da dikGAZETE.com kaynağına link vererek zaman zaman alıntı ile Rusçaya çevirerek atıflarda bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.