enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:21 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:21 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
00:20 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:14 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:13 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:12 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Kaç Yıl Sürdü?
00:09 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:06 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Hürmüz kapanırsa ne olur? Küresel enerji hattı tehlikede
00:03 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
09:53 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:29 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
07:07 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazeteci Onurkan Avcı’nın önemli haber başlıkları!

Gazeteci Onurkan Avcı’nın önemli haber başlıkları!
15.05.2024
A+
A-

Gazeteci Onurkan Avcı, 1OHABER’de öne çıkan önemli haber başlıklarını siz TÜHA Haber okuyucularıyla paylaştı!

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

onurkan avcı (@avcionurkan) / X

Onurkan AVCI, Editör

Ankara’da hareketli gece: Beştepe’de Ayhan Bora Kaplan zirvesi, Ali Yerlikaya davetli değil

Öte yandan akşam da kritik gelişmeler yaşandı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray’da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile toplantı yaptı. Toplantıya İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın davet edilmemesi dikkat çekti. İktidara yakın medya kuruluşları toplantının, yargı ve emniyetteki gelişmeler üzerine olduğu bilgisini geçti. Ak Parti’ye yakınlığıyla bilinen hesaplar, sosyal medyada yeni Yargıtay Başkanı’nı hedef almaya başladı. Bu pilav daha çok su kaldıracak gibi görünüyor…

Bahçeli’den Kaplan göndermesi

Ali Yerlikaya’nın bakan olur olmaz başlattığı ilk operasyon olan Ayhan Bora Kaplan dosyası, son gelişmeleriyle siyasetin de gündeminde.

Yerlikaya’nın Kaplan soruşturması için özel olarak atadığı üç polis şefini açığa alması ve bu isimlerin evlerinin aranıp gözaltına alınması, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de gündemindeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın günler önce yaptığı ‘zümre’ göndermesi gibi Bahçeli de ‘gizli odaklar’dan dem vurdu ve hem Kaplan dosyasına hem de İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya gönderme yaptı. “Emniyet ve yargı içine yuvalanmış soysuz çetelerin Cumhur İttifakı’nı hedef aldığını” söyleyen Bahçeli, “Birkaç emniyet müdürünün açığa alınması ile geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir” dedi.

Ateş dosyasındaki araç epey ‘gezginmiş’

Bu konuya değinmişken bu günlerde Ülkü Ocakları yapılanmasıyla ve dolayısıyla MHP teşkilatıyla anılan bir dosyadaki gelişmeyi de aktaralım: Ankara’da sokak ortasında infaz edilen Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş dosyasında bir sis perdesi daha kalkmak üzere. Tetikçi Özyağcı’nın Yunanistan’a kaçmaya çalıştığı dönemde, Ateş cinayeti için kullanılan aracın sınıra yakın bölgede olduğu ortaya çıktı. Audi marka aracın, iddianamede yer almadığına ve dosya için kilit rol oynayabileceğine ilk 10Haber dikkat çekmişti.

Yargıtay’da düğüm çözüldü ama…

“Bütün ülke seçimini yaptı, Yargıtay yapamadı” diye şaka yapıyorduk ama işin şaka kaldırır yanı kalmamıştı çünkü üst yargının bu önemli kurumu, 25 Mart’tan bu yana tam 36 kez seçim yapıp, başkanını belirleyememişti; ta ki düne kadar. 37’nci turda seçim tamamlandı ve 193 oy alan Ömer Kerkez Yargıtay Başkanı seçildi. Peki bu ne anlama geliyor? Seçim bunca zaman neden sonuçsuz kalmıştı? MHP’ye yakın aday Erdoğan’ın hangi konuşmasından sonra seçilmişti? Çiçeği burnunda Yargıtay Başkanı’nı kimler destekledi? En uzun Yargıtay seçimini anlama kılavuzu.

Osman Kavala davasında çok ilginç gelişmeler

Hep yargı haberlerinden gitmek istemiyorum ama malumunuz, bugünlerde gündem biraz bu eksende… Tutuklu iş insanı Osman Kavala için tahliye umudu olarak yorumlanabilecek bir gelişme yaşandı: Gezi Davası’nda ağırlaştırılmış müebbete mahkum edilen Osman Kavala’nın yeniden yargılama talebi üzerine İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin heyetini değiştirdi.  İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, başkanı ve üyeleriyle iktidar bloğuna yakınlığı ve alınan kararlar nedeniyle tartışmaların merkezindeydi. Hatırlanacağı üzere Kavala’nın durumu hem AB tarafından defalarca gündeme getirilmiş hem de Erdoğan-Özel zirvesinde masadaki konulardan biri olmuştu. Furkan Karabay’ın bu haberi hem yeni gelişmeyi anlamanızı sağlıyor hem de davanın geçmişine ışık tutuyor.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.