enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
00:07 Türkiye’nin caydırıcı gücünde tarihi adım
00:03 CANiK ve Tüm Ekosistemi, EFES 2026 Tatbikatı’nda
00:02 Brüksel’de ‘Dönüşen Güvenlik Ortamında Türkiye ve NATO’ paneli düzenlendi
21:53 Bakan Göktaş: Tokat’taki selzedeler için 20 milyon lira kaynak aktarıldı
21:41 Özgür Özel 300 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi
21:03 Burhanettin Duran: İsrailli bakanın, aktivistlere yönelik barbarlığı tarihin karanlık sayfalarında yerini almıştır
18:07 Avrupa Parlamentosu’nun taraflı politikasına ilişkin değerlendirme
15:51 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, “Belli ki sayın Özel gençlerimizin Cumhurbaşkanımıza olan ilgisinden rahatsız olmuştur”
15:10 Hac farizasını yerine getirmek için Türkiye’den kutsal topraklara gidecek son hacı kafilesi, yarın yola çıkacak.
14:35 Türk futbolunun Avrupa’daki gururu Kenan Yıldız Ayın Tarihi’ne konuştu
13:51 Gaziantep’te “Türkiye’nin Gastrodiplomasi Modeli: Sofra ve Miras” başlıklı etkinlik düzenlenecek
23:27 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Terörsüz Türkiye hedefi için aldığımız büyük sorumluğun yükü omuzlarımızdadır.”
23:02 Su Politikamızın Savunma Sanayindeki Vizyona ihtiyacı var ! İkisi de Ulusal Güvenlik Konusu
22:43 Ali Zeydi Hükümeti ve Irak’ın Yeni Siyasal Paradoksu
22:18 Avrupa’nın vizyon eksikliği ve Fransa’nın romantizmi felaketi haber veriyor
22:08 Burhanettin Duran: Terörle mücadele dijital mecralarda da kararlılıkla sürdürülmektedir
21:31 Amatörde Muhteşem Final: 1. Lig’in Son Yolcusu Derbent Esnaf Spor Oldu!
21:14 Bakan Gürlek: Dijital güvenliğimizi hedef alan her türlü girişim hüsranla sonuçlanacaktır
20:51 Aston Villa’nın tecrübeli kalecisi Emiliano Martinez, “Kendime ve takıma güveniyorum”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde I Orada Neler Oluyor!

Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde I Orada Neler Oluyor!
19.02.2026
A+
A-

* Günaydın! Bugün günlerden 19 Şubat Perşembe. Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde I Orada Neler Oluyor! başlıklı yazısı… İyi okumalar…

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Gazeteci* Aslı SÖZBİLİR

İSTANBUL, 19 ŞUBAT 2026

Türkiye-Etiyopya ticaretinde hedef 1 milyar dolar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed iki ülke arasında anlaşmalar imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmeye ilişkin “1 milyar dolar ticaret hacmi hedefimize nasıl ulaşırız, bunları ele aldık. Etiyopya’daki en büyük ikinci yatırımcı ülke olmaktan memnuniyet duyuyoruz. 200’ü aşkın firmamızın, 2,5 milyar doları bulan yatırımlarıyla yaklaşık 20 bin Etiyopyalının istihdamına destek olması, bizler için kıvanç vesilesidir” dedi.

Kiralar Ocak'ta ne kadar arttı? TCMB'nin yeni endeksi ilk kez açıklandı - YeniSöke Gazetesi

TCMB’den yeni endeks Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Konut Fiyat Endeksi hesaplaması için bankalardan alınan değerleme raporlarındaki kira değerlemelerini kullanarak Yeni Kiracı Kira Endeksi (YKKE) isimli, aylık frekansta yayımlanan bir endeks oluşturdu. Endeksteki yıllık artışların 2021’in son çeyreğinden itibaren hızlandığı ve 2022’nin ikinci yarısında zirve seviyelere ulaştığı görülürken 2026 Ocak itibarıyla Türkiye genelinde ve üç büyük ilde yıllık artış oranı yüzde 40’ın altına geriledi.

Konut Fiyat Endeksi ocakta yüzde 3,7 arttı TCMB tarafından açıklanan verilere göre, kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini gösteren Konut Fiyat Endeksi 2026 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 3,7 artarak 211,8 seviyesine ulaştı. Endeks, yıllık bazda nominal olarak yüzde 27,7 artış kaydederken, aynı dönemde reel olarak yüzde 2,3 oranında azaldı.

Kayıtlı istihdamda dört ayda 574 bin kayıp Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verileri temel alınarak hazırlanan Kasım 2025 İstihdam İzleme Bülteni yayımlandı. Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödenenler dahil toplam sigortalı çalışan sayısı kasım ayında bir önceki aya göre 79 bin 782 azalarak 25 milyon 936 bine düştü. Toplam istihdamın yaklaşık yüzde 74’ünü oluşturan sigortalı ücretli çalışan sayısı yıllık bazda yüzde 1,9 artarken, aylık bazda yüzde 0,6 geriledi.

Trafik ve kaskoda tazminat rekoru: 239 milyar lira ödendi

Trafik ve kaskoda 239 milyar TL’lik tazminat ödendi Trafik ve kasko sigortalarında geçen yıl 4 milyon 297 bin 994 mağdura toplam 239,3 milyar lira tazminat ödemesi yapıldı. 2025’te trafik ve kasko sigortalarında toplam 389,1 milyar lira prim üretildi. Ödenen tazminat tutarı bir önceki yıla göre yüzde 56,4 artarken, ödeme yapılan kişi sayısı yüzde 8,4 yükseldi. Zorunlu trafik sigortasında 145,4 milyar lira tazminat ödenirken, 2 milyon 782 bin 94 mağdura ödeme yapıldı. En yüksek tazminat 82,8 milyar lira ile otomobiller için gerçekleşti. Kamyonetlere 30,3 milyar lira, kamyonlara ise 6,7 milyar lira ödeme yapıldı. Bu kapsamda toplam 27 milyon 866 bin 638 araç için teminat sağlanırken, prim üretimi 242 milyar lira oldu.

Türkiye’ye 5 milyar euroluk ek yatırım Fransa Dış Ticaret ve Ekonomik Çekicilikten Sorumlu Delege Bakan Nicolas Forissier, Türkiye-Fransa 8. Dönem Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi (JETCO) Toplantısı’nda konuştu. Forissier, Fransız şirketlerinin Türkiye’de çok yoğun ve uzun vadeli yatırım yaptığını belirterek, “2020 ile 2024 arasında Fransız şirketleri 3,6 milyar euroluk yatırım gerçekleştirdi ve 2027’ye kadar buna 5 milyar avroluk yatırım daha eklenecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.