enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:01 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:30 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:30 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:01 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:12 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:50 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:12 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
21:56 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
21:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
21:40 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
20:48 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:28 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:17 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:05 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:27 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:36 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
22:01 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
20:51 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:08 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
18:00 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş

KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
19.02.2026
A+
A-

* Kocaeli Ticaret Odası 22. Meslek Komitesi (Sigorta Acenteleri Grubu) Başkanı Cem Serhat Dayanç ile Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kocaeli Sigorta Acenteleri Derneği (KOSAD) Başkanı Bülent Yılmaz, kredi kullanım süreçlerinde sigorta poliçesi tercihlerine yönelik yaşanan dayatmalara ilişkin ortak bir açıklama yaptı.

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Mustafa SALMAN - (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci-Yazar* Mustafa SALMAN

KOCAELİ, 19 ŞUBAT 2026 – Kocaeli Ticaret Odası 22. Meslek Komitesi (Sigorta Acenteleri Grubu) Başkanı Cem Serhat Dayanç ile Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kocaeli Sigorta Acenteleri Derneği (KOSAD) Başkanı Bülent Yılmaz, kredi kullanım süreçlerinde sigorta poliçesi tercihlerine yönelik yaşanan dayatmalara ilişkin ortak bir açıklama yaptı.

Başkanlar, krediye bağlı sigorta işlemlerinde tüketicinin serbest tercih hakkının esas olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi; “Son dönemde kredi kullanım süreçlerinde sigorta işlemlerine ilişkin uygulamalar kamuoyunda gündem oluşturmaktadır. Bankalar ve finans kuruluşları aracılığıyla kullandırılan konut, taşıt ve iş yeri kredilerinde, sigorta tercihine ilişkin çeşitli yönlendirmeler yapıldığına dair sektörümüze ve üyelerimize geri bildirimler ulaşmaktadır.

MEVZUAT TÜKETİCİNİN SERBEST TERCİH HAKKINI GÜVENCE ALTINA ALIYOR

Resmî Gazete’de yayımlanan ilgili yönetmelik hükümleri ile Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) yürürlüğe koyduğu düzenlemeler doğrultusunda; krediye bağlı sigortalarda tüketicinin sigorta şirketini ve acentesini serbestçe seçme hakkı açık biçimde güvence altına alınmıştır. Mevzuat çerçevesinde, kredi işlemleri kapsamında sigorta tercihlerinin belirli bir şirket veya dağıtım kanalı ile sınırlandırılmaması esastır. Tüketiciler, krediye konu olan sigorta poliçelerini diledikleri sigorta şirketi ve yetkili acente aracılığıyla yaptırma hakkına sahiptir.

SİGORTA ACENTELERİ SİSTEMİN TEMEL UNSURUDUR

Sigorta acenteleri; ana faaliyeti poliçe üretimi olan, sigorta teminatının oluşturulmasında doğrudan sorumluluk üstlenen ve sektörün ilk temas noktası ile temel yapı unsuru konumunda bulunan mesleki yapılardır. Bu sebeple serbest rekabet ortamının korunması; hem sektörün sağlıklı gelişimi hem de vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda ve nitelikli hizmet alabilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

ORTAK MESAJ: SERBEST TERCİH ESASTIR

Kocaeli Ticaret Odası Sigorta Acenteleri Komitesi ve KOSAD olarak; krediye bağlı sigorta işlemlerinde tüketicilerimizin serbest tercih hakkının esas olduğunu hatırlatıyor, yürürlükteki mevzuat çerçevesinde bu hakkın korunmasının büyük önem taşıdığını vurguluyoruz. Kredi süreçlerinde tüm paydaşların hukuka uygun, şeffaf ve düzenlemelere uyumlu şekilde hareket etmesinin; hem sektörümüzün sağlıklı işleyişi hem de vatandaşlarımızın menfaatleri açısından değerli olduğunu kamuoyuyla paylaşıyoruz.

MEVZUATA UYUM VURGUSU

Sektörümüzün sürdürülebilirliği, adil rekabet ortamının güçlendirilmesi ve tüketici haklarının korunması adına yürürlükteki düzenlemelerin hassasiyetle uygulanmasının önem taşıdığını bir kez daha ifade ediyor; konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.