enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:01 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
07:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
07:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
07:38 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:31 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
07:23 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
07:20 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:08 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
07:02 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
07:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Rusya sivillerin bombalanmasını önceden planladı

Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Rusya sivillerin bombalanmasını önceden planladı
07.03.2022
A+
A-

KİEV – TÜHA HABER / Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, esir alınan Rus askerlerinin yanlarında bulunan belgelerin, Rusya’nın Ukrayna’daki kent ve sivil nüfusun bombalamasını önceden planladığına işaret ettiğini bildirdi. Zelenskıy, “Kremlin yönetimi bu işgali zalimce ve acımasız şekilde hazırladı” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rus ordusunun kasıtlı olarak yerleşim yerlerini bombaladığını vurguladı. Esir alınan Rus askerlerinin yanında bulunan belgelerin ve askerlerin verdiği ifadelere bakıldığında Rusya’nın sivil yerleşim yerlerini bombalanmasını önceden planladığını gösterdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, “Askerlerimiz tarafından esir alınan Rus askerleri konuşmaya başladı. Yüzlerce esir. Aralarında kentlerimizi, sivil halkımızı bombalayan pilotlar da var. Onların verdiği ifadelerini duyduk. Yanındaki belgeleri gördük. Haritalar, planlar. Uzun zaman önce yapılan planlar. Bu bir doğaçlama değil. Onlar acımasız ve zalim bir işgal hazırladılar. Kasıtlı olarak savaş kuralları ihlal ederek. Bu yüzden Harkiv, Çernigiv, Sumı, Mariupol ve Ukrayna’daki bir çok kent bu saf kötülükle karşı karşıya kaldı. Planları buydu. Ama bu bizim insanlığımızı öldüremez.” dedi.

NATO, UKRAYNA’NIN HAVA SAHASINI UÇUŞA YASAK BÖLGE İLAN ETMEK İSTEMİYOR

Bilindiği gibi, Ukrayna NATO’dan üzerindeki hava sahasını yasak bölge olarak kabul edilmesini talep ediyor. Uçuşa yasak bölge, o bölgede izin verilmeyen hiçbir uçak, helikopter ya da insansız hava aracının uçamayacağı anlamına geliyor. Ancak NATO, Ukrayna hava sahasını uçuşa yasak bölge ilan etmeyi reddediyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.