enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
07:48 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
07:26 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
07:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:12 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
22:42 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
11:22 İletişim Başkanlığı’na Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı
11:04 CHP’li belediyeleri saran yolsuzluk ağı tek tek gün yüzüne çıkarken, Bayrampaşa Belediyesi’nden de 2 istifa geldi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD Kuzey Akım 2 Boru Hattına Yeni Yaptırımlara Hazırlanıyor

ABD Kuzey Akım 2 Boru Hattına Yeni Yaptırımlara Hazırlanıyor
05.06.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Amerika’nın, Rusya’nın Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesine yönelik yeni bir yaptırım yasası hazırlığında olduğu belirtiliyor.

Reuters Haber Ajansı’nın yasa taslağını gördüğünü iddia ettiği ve Amerikalı bir senatörün yardımcısına dayandırdığı haberine göre boru hattı projesine yönelik yaptırımların genişletilmesi öngörülüyor.

Geçen yıl ABD Başkanı Donald Trump tarafından imzalanarak yürürlüğe giren “Avrupa’nın Enerji Güvenliğini Arttırma Yasası” kapsamında, İsveç ve Hollanda ortaklığındaki Allseas şirketine, Kuzey Akım 2 projesinde yer almalarından dolayı yaptırım uygulanmasına gidilmişti.

Allseas şirketine getirilen yaptırımlarla boru hattının denizaltındaki çalışmalarının durdurulması hedeflenmişti.

Bu defa hazırlanan yeni yasa taslağıyla birlikte Rus Gazprom şirketi önderliğinde iki ayrı Rus şirketinin yürüttüğü boru döşeme çalışmasının hedefleneceği ifade ediliyor.

Söz konusu yasa taslağı, boru döşeme işini yürüten şirketlerle bu şirketlere hizmet veren diğer kurumların da ABD’nin yaptırımları listesine alınmasını öngörüyor.

Yeni yasa taslağına destek veren isimlerden biri olan Cumhuriyetçi Parti Teksas Senatörü Ted Cruz, konuyla ilgili olarak, “Boru hattında yer alan ve boruların döşenmesi faaliyetine destek veren tüm kurumlar net biçimde, süratle ve sert yaptırımlarla karşılaşacaklar” dedi.

Söz konusu yaptırımların yürürlüğe girebilmesi için yasa tasarısının hem Temsilciler Meclisi hem Senato tarafından kabul edilmesi ve ardından da Başkan Donald Trump tarafından imzalanması gerekiyor.

Amerika’nın bu tavrına rağmen Almanya’daki çoğu siyasetçi ve enerji firması, Kuzey Akım 2 boru hattı projesine destek veriyor. Amerika yönetimi buna karşılık kendilerinin Avrupa’ya tankerlerle sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) transferi yapabileceğini dile getiriyor.

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, ABD’nin yeni yaptırımlar getirme girişimlerini eleştirdi ve bunun uluslararası hukuk kurallarıyla çelişeceğini dile getirdi.

Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattını inşa eden şirketler birliğinden yeni yasa tasarısına yönelik henüz bir yorum ya da açıklama yapılmadı.

[TÜHA Haber Ajansı, VOA, 5 Haziran 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.