enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan’a gidiyor
08:43 Meteoroloji’den 3 ayrı uyarı: Sağanak, fırtına ve çöl tozuna dikkat
08:15 ABD ara seçimlerine en çok para döken zenginler
08:01 Resmi Gazete’de bugün (13.05.2026)
07:54 Ekonomi ve siyaset gündemi – 13 Mayıs 2026
23:50 Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ikinci el araç piyasasında hareketliliği artırdı.
23:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk diasporasına sırtımızı dönemeyiz
22:43 Yunanistan’da vatandaşların yüzde 72’si ülkede hukukun üstünlüğünün olmadığını söylüyor  
22:02 Afyonkarahisar ve Dinar belediye başkanları AK Parti’ye katıldı
21:51 Özkan Yalım’ın ek ifadesi alınacak
21:44 Dışişleri Bakanı Fidan, “ABD ile İran arasında devam eden müzakerelerde en önemli önceliğin ateşkesin sürmesi”
20:01 Yalova’nın Ata Tohumları Türkiye’nin Dört Bir Yayına Yayılıyor
19:49 Türkiye’nin İlk Yerli AV/EDR Uç Nokta Güvenlik Platformu Milli Savunma Bakanlığı’na Teslim Edildi
18:58 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt: “Şov Yapmadık, Sessizce Çalıştık”
18:27 Yetimi Yoksulu Gözetenler Derneği’nden Afrika’da Kurban Seferberliği
12:17 Dışişleri Bakanı Fidan, Katar’da
12:09 Adalet Bakanlığı’na 15 bin sözleşmeli personel alınacak
11:31 Kırklareli’n Babaeski ilçesinde ENKA 850 megavat Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’n açılışından notlar
09:25 Karayolları Genel Müdürlüğü: Yol Durumu
09:03 Uluslararası Telekomünikasyon Birliğinin ‘Küresel Düzenleyiciler Sempozyumu (GSR)’ 12-15 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek

Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
05.02.2026
A+
A-

* Rusya, bu kış Ukrayna’ya karşı gerçekleştirdiği en büyük saldırının hemen ertesi günü, Ukrayna ve ABD ile yeni bir üçlü görüşme turu için Abu Dabi’de bir araya gelecek. Moskova, saldırısında rekor sayıda füze kullanarak Ukrayna’nın sivil enerji altyapısını hedef aldı.

* İşte detayı!…

TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency

Sasha VAKULINA - Paris Finance Forum

Gazeteci* Sasha VAKULİNA 

KİEV, 5 ŞUBAT 2026 – TÜHA /TÜRKUAZ Euronews Türkçe'nin yayını durduruldu | Yurtseverİnternational News Agency’n EuroNews’e dayandırdığı Gazeteci Sasha VAKULİNA ‘nın haberine göre, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy salı günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı en büyük hava saldırısını başlatmasının ardından Ukrayna’nın Abu Dabi’deki delegasyonunun görev ve pozisyonunun “ayarlanacağını” belirtti.

Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı 71 füze ve 450 insansız hava aracı (İHA) fırlatarak, 2022 başlarındaki tam ölçekli işgalin ilk gününden bu yana değişmeyen gerçek niyetlerini ortaya koyduğunu yineledi.

Zelenskiy, “Rusya’nın bu tür her saldırısı Moskova’daki tutumların değişmediğini teyit ediyor. Savaş ve Ukrayna’nın yıkımı üzerine bahis oynamaya devam ediyorlar ve diplomasiyi ciddiye almıyorlar,” dedi. “Müzakere ekibimizin çalışmaları buna göre ayarlanacaktır.”

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Moskova’nın Ukrayna’nın sivil ve enerji altyapısına karşı İskender-M/S-300 balistik füzelerini kullandığı son saldırıdan sonra tam olarak neyi değiştireceği ve Kiev’in yaklaşımının nasıl farklı olacağı konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.

Ukrayna’da hava sıcaklıkları -20 derecenin altına düşerken, Moskova son birkaç haftadır hedefli saldırı kampanyasını yoğunlaştırdı.

Zelenskiy X’te yaptığı açıklamada, “İnsanları terörize etmek için kışın en soğuk günlerinden faydalanmak Rusya için diplomasiye yönelmekten daha önemli,” dedi.

Rusya’nın ABD’nin enerji tesislerine yönelik saldırıları durdurma önerisini diplomatik çabaları desteklemek için değil, füze stoklamak ve yılın en soğuk günlerinde saldırmak için kullandığını da sözlerine ekledi.

“Rusya’ya baskı yapılmazsa bu savaşın sonu gelmeyecek. Şu anda Moskova terörü ve gerilimi tırmandırmayı seçiyor ve bu nedenle azami baskı gerekiyor,” dedi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Rus insansız hava araçlarının saldırısı sırasında insanlar bomba sığınağı olarak kullanılan bir metro istasyonuna sığındı, 3 Şubat 2026.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Rus insansız hava araçlarının saldırısı sırasında insanlar bomba sığınağı olarak kullanılan bir metro istasyonuna sığındı, 3 Şubat 2026. AP Photo

Görüşmelerde ilerleme yok

Ocak ayı sonunda Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkentinde yapılan üçlü görüşmelerin ilk turundan pek bir sonuç çıkmadı.

Tüm taraflar müzakereleri “yapıcı” olarak nitelendirse de, Ukrayna’nın Rusya tarafından geçici olarak işgal edilen toprakları temel anlaşmazlık noktası olmaya devam ediyor.

Temel mesele, Rusya’nın Ukrayna’nın işgal ettiği bölgeleri, özellikle de Ukrayna’nın Luhansk ve Donetsk bölgelerini içeren doğudaki sanayi bölgesi Donbas’ı elinde tutup tutmayacağı ya da bu bölgelerden çekilip çekilmeyeceği.

Moskova, Rusya’nın 2014’teki ilk işgalinden bu yana bu bölgeyi işgal etmeye çalışıyor, ancak 12 yılın ardından iki bölgenin tamamını kontrol etmiyor.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov görüşmeleri “çok karmaşık” olarak tanımladı.

Peskov, “Bazı konularda kesinlikle yakınlaştık çünkü tartışmalar, konuşmalar oldu ve bazı konularda ortak zemin bulmak daha kolay,” dedi. “Ortak zemin bulmanın daha zor olduğu konular da var,” dedi.

Rusya Devlet Başkanlığı Temsilcisi Kirill Dmitriev hafta sonu ABD’li yetkililerle görüşmek üzere Miami’deydi. Ancak Peskov görüşmeye ilişkin herhangi bir ayrıntı vermedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.