enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:04 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı…
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:21 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:21 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
00:20 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:14 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:13 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:12 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Kaç Yıl Sürdü?
00:09 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:06 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Hürmüz kapanırsa ne olur? Küresel enerji hattı tehlikede
00:03 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
09:53 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:29 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Kurum: Depreme karşı İstanbul’da seferberlik başlattık

Bakan Kurum: Depreme karşı İstanbul’da seferberlik başlattık
09.10.2020
A+
A-

 

TÜHA HABER / Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarının detaylarını açıkladı. Bakan Kurum, “Depreme karşı İstanbul’un her yerinde seferberlik başlattık” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Üçüncü Etabı Temel Atma Töreni’nde konuştu.

1 milyon 384 bin konutun dönüşümünü sağladıklarını söyleyen Kurum, “Bu da 5 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliğini teminat altına almaktır. Yine yapı denetim sisteminde yapmış olduğumuz düzenlemeler çerçevesinde, 23 milyon vatandaşımızın can güvenliğini teminat altına aldıysak, ülkemizdeki yapıların yüzde 40’ını depreme karşı güvenli hale getirdiysek; İstanbul’da 300 bin dönüşmesi gereken konutu önümüzdeki 5 yıl içinde tamamlayacağız” dedi.

Depreme karşı İstanbul’un her yerinde seferberlik başlattıklarını anlatan Bakan Kurum, 60 bin konutluk dünyaya örnek dev projeyi de mümkün olan en kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi.

“Dönüşümü 83 milyonluk büyük ailemizle birlikte yerinde yapacağız, hızlı yapacağız ve gönüllü yapacağız.”

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Ekim 2020] 

Pelin Çift İle Gündem Ötesi‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cuma saat 23.25’te TRT 1 Ekranlarında.. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.