enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:49 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:22 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:01 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
18:04 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı…
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:21 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:21 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
00:20 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:14 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:13 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:12 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Kaç Yıl Sürdü?
00:09 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:06 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Hürmüz kapanırsa ne olur? Küresel enerji hattı tehlikede
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa ve Almanya, Rusya’ya ‘Navalny’ yaptırımı için bastırıyor

Fransa ve Almanya, Rusya’ya ‘Navalny’  yaptırımı için bastırıyor
09.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya ve Fransa, Rus muhalif Aleksey Navalny’nin zehirlenmesine ilişkin “Moskova’dan inandırıcı yanıtlar gelmediği” gerekçesiyle Avrupa Birliği’nden bu konuda sorumlu olduğu düşünülen Rus vatandaşlara yaptırım uygulanmasını talep edeceklerini açıkladı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (EuroNews)’e dayandırdığı haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian yaptıkları ortak açıklamada, “Rusya’dan şu ana kadar inandırıcı bir açıklama gelmedi. Bu bağlamda, Navalny’nin zehirlenmesinde Rusya’nın müdahalesi ve sorumluluğu dışında başka makul bir açıklama olmadığını düşünüyoruz.” dedi.

Fransa ve Almanya’nın AB’ye Rusya’ya ilave yaptırımlar uygulanması çağrısında bulunulacağı kaydedilen açıklamada, “Önerilen yaptırımlar, resmi görevlerine bağlı olarak uluslararası normları ihlal eden ve bu suçun sorumlularıyla Noviçok zehir gazı programına dahil olan tüzel kişileri hedef alacaktır.” ifadesi kullanıldı.

Rus askeri istihbarat görevlileri hedefte

Basına sızan bilgilere göre Fransa ve Almanya, 12 Ekim’de düzenlenecek AB dışişleri bakanları toplantısında, Navalny’nin zehirlenmesinde sorumluluğu olduğu düşünülen Rus askeri istihbarat görevlilerine yönelik yaptırım uygulanmasını önerecek.

Bu arada Le Drian, Fransa Meclisi’nde ilgili komisyon toplantısında yaptığı açıklamada, “Biz Almanya ile birlikte Rusya’nın suçlamalara açıklık getirmesini kaçınılmaz olduğunu söylüyoruz. Eğer Moskova açıklık getirmediği takdirde Avrupalı ortaklarımızla bundan bir sonuç çıkartacağız. Bu konuda Almanya ile uyum içindeyiz.” dedi.

Fransız bakan bununla birlikte, Rusya ile diyaloğu koparmak istemediklerini sözlerine ekledi.

  Navalny’nin zehirlendiği iddiası

Rusya’nın Tomsk şehrinden Moskova’ya gitmek üzere 20 Ağustos’ta uçağa binen Navalny’nin uçuş esnasında fenalaşması üzerine, uçak Omsk şehrine iniş yapmıştı.

Omsk’taki hastaneye kaldırılan Navalny’nin çayına karıştırılan bir maddeyle zehirlendiği öne sürülmüştü.

44 yaşındaki Navalnıy, 22 Ağustos’ta Omsk’tan özel bir uçakla Berlin’deki Charite Hastanesine nakledildi.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, 2 Eylül’de, Navalny’nin sinir hastalıklarıyla mücadelede kullanılan Noviçok grubuna ait bir kimyasal ile kesin olarak zehirlendiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Seibert, 14 Eylül’de de Navalny’nin zehirlendiğinin İsveç ve Fransa’daki 2 ayrı bağımsız laboratuvar tarafından daha doğrulandığını kaydetti.

Charite Hastanesi 7 Eylül’de, Navalny’nin sağlık durumunun iyiye gittiğini ve komadan çıktığını bildirdi.

Navalny’nin ekibi de Noviçok grubuna ait kimyasalın daha önce Navalny’nin Tomsk kentinde kaldığı otel odasındaki su şişesinde bulunduğunu ileri sürdü.

Aleksey Navalny, 23 Eylül’de Berlin’de tedavi gördüğü Charite Hastanesinden taburcu edildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Ekim 2020] 

Pelin Çift İle Gündem Ötesi‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cuma saat 23.25’te TRT 1 Ekranlarında.. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.