enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD ve Japonya’dan Çin’e karşı ortak tavır

ABD ve Japonya’dan Çin’e karşı ortak tavır
18.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / ABD Başkanı Biden ve Beyaz Saray’da ağırladığı konuğu Japonya Başbakanı Suga, Çin’in etki alanını genişletme girişimlerine karşı ortak hareket edeceklerini duyurdu.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP,dpa’nın haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı (ABD) Joe Biden ve Japonya Başbakanı Yoşihide Suga, Çin Halk Cumhuriyeti’nin, özellikle Güney Çin Denizi bölgesinde “giderek artan bir özgüvenle etki alanını genişletme girişimlerine” karşı duracaklarını ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden’ın göreve gelişinden sonra Washington’da ağırladığı ilk yabancı resmi misafiri olan Suga, ABD ile Japonya’nın, Pekin’in gerek Güney Çin Denizi, gerekse Doğu Çin Denizi’ndeki “statükoyu şiddet ve yıldırma politikaları ile değiştirme adına her türlü çabasına” karşı koyacağını ifade etti.

İki liderin, cuma günü düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Suga, ABD Başkanı’nın, Japonya ile ABD arasındaki güvenlik anlaşmaları konusundaki hassasiyetini överek, söz konusu anlaşmaların Tokyo tarafından yönetilen, ancak Pekin’in faaliyetlerini arttırdığı Doğu Çin Denizi’ndeki Senkaku Takımadaları’nı da kapsadığını dile getirdi. Japonya ile Çin arasında bu adalar grubunun egemenlik hakları ile ilgili uzun süredir görüş ayrılığı yaşanıyor.

ABD donanmasına ait filolar, Güney Çin Denizi'nde sık sık devriye görevinde bulunuyor
ABD donanmasına ait filolar, Güney Çin Denizi’nde sık sık devriye görevinde bulunuyor

ABD’nin “nükleer olanaklar” ifadesi

Joe Biden ise konuya dair açıklamasında, Japonya ile “iş birliği içinde olmayı taahhüt ettiklerini” ifade etti. İki liderin görüşmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılan ortak bildiride de, “ABD’nin Japonya’yı, sahip olduğu olanakların tamamıyla savunmaya tereddütsüz bir biçimde hazır olduğu” ve “nükleer olanakların da” buna dahil olduğu vurgulandı.

Çin’in uzun süredir Güney Çin Denizi’nin tamamı üzerinde hak talebi bölgede bitmeyen bir gerilime neden oluyor. Söz konusu denize kıyısı olan Brunei, Endonezya, Malezya, Filipinler ve Vietnam da ekonomik ve stratejik açıdan büyük öneme sahip bu denizin belli bölgeleri üzerinde egemenlik hakları bulunduğunu ifade ediyor. Pekin’in Güney Çin Denizi’nde, taşıma toprak ve kumla suni adalar oluşturup, üzerine askeri üsler kurması, bölgedeki gerilimi daha da artırıyor.

Çin’in Güney Çin Denizi’ndeki hak taleplerini yasa dışı olarak değerlendiren ABD ise daha önce bölgeye defalarca savaş gemileri gönderdi.

Ali Erbaş: Mümkün olduğunca evlerinizi mescit haline getirin

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.