enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:52 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:47 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:21 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:20 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
14:41 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
00:11 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:06 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
00:05 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:04 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:04 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:04 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:03 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:02 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Zelenskiy: İstediğimiz tek şey barış

Zelenskiy: İstediğimiz tek şey barış
22.02.2022
A+
A-

BERLİN – TÜHA HABER / Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Münih Güvenlik Konferansı’nda ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile bir araya geldi. Zelenskiy, “İstediğimiz tek şey barış” diye konuştu.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitTuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Münih Güvenlik Konseyi’nde ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile bir araya geldi.

Zelenskiy Harris ile görüşmesinde, ülkesinin tek isteğinin “barış” olduğu mesajı verdi. Zelenskiy, Ukrayna’nın ABD’den özel bir askeri yardım beklediğinin de altını çizdi.

Kamala Harris ise görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi halinde ABD’nin Rusya’ya ağır ekonomik yaptırımlar uygulayacağını ifade etti.

Zelenskiy-Harris görüşmesinden kısa bir süre önce açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, Putin’in yakın bir tarihte Ukrayna’yı işgal edeceğine ve sadece Ukrayna’nın doğusunu değil, başkent Kiev’i hedef alacağını söylemişti.

MSC 2022 | Deutsche Außenministerin Annalena Baerbock Baerbock: Yaptırım paketi hazır

Münih Güvenlik Konferansı’ndaki G7 ülkelerinin dışişleri bakanları toplantısının ardından konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da Batılı ülkelerin olası bir saldırı senaryosuna karşı Rusya’ya karşı bir yaptırım planı hazırladığını açıkladı. Moskova’ya “bir hatadan kaçınması” çağrısı yapan Baerbock, Batılı ülkelerin ne zaman ve hangi yaptırımların uygulanacağı konusunda uzlaştığını ifade etti.

Almanya’dan vatandaşlarına uyarı: Ukrayna’yı terk edin

Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’ya ilişkin seyahat uyarılarını sertleştirdi. Dışişleri Bakanlığı’nın internet sayfasından yapılan açıklamada, “Almanya vatandaşlarına derhal ülkeyi terk etmeleri çağrısı yapılmaktadır” ifadeleri yer aldı.

Ukrayna-Rusya sınırında ise gerginlik büyüyor. Ukrayna  bugün Donbas’ta bir Ukrayna askerinin Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından öldürüldüğünü duyurdu.

Ukrayna’nın doğusunda ateşkesin uygulanmasını denetleyen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı da (AGİT) son günlerde ateşkes ihlallerinin arttığı uyarısı yaptı.

EK Kaynaklar *Reuters, dpa

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.