enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Boraltan faciası, CHP’nin Türkiye tarihine geçmiş bir kara lekesidir”
00:07 Science dergisindeki Muhtemel ‘İstanbul’ depremine ilişkin uzmanlardan farklı açıklamalar peş peşe geldi…
00:07 Doç. Dr. Barış Semiz, “Pamukkale’nin Uşak’taki altın madeni faaliyetleriyle ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmıyor”
00:06 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İzmir’in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor”
00:05 Devlet Bahçeli: Türk dili, milli varlığın korunmasına yönelik stratejik bir sorumluluktur
00:03 Trafikte düzeni bozana rekor cezalar yolda
00:03 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
00:01 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:00 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
09:59 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
07:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:59 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:52 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:48 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:43 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:35 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:11 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna Berlin’in silah sevkiyatı kararını bekliyor

Ukrayna Berlin’in silah sevkiyatı kararını bekliyor
15.04.2022
A+
A-

Kasaba Doktoru

KİEV, BERLİN – TÜHA HABER / Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Almanya Başbakanı Scholz’un Ukrayna’ya silah sevkiyatı konusunda bir an önce karar vermesini istedi. Kuleba diğer yandan, Almanya cumhurbaşkanlığı makamına saygılı olduğunu ifade etti.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilciliği ve KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un haberine göre, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’a çağrıda bulunarak, Almanya’nın ülkesine silah göndermeye devam etmesi konusunda ivedilikle karar vermesini istedi. ARD televizyonunda yayınlanan haber programı Tagesthemen’e katılan Kuleba, “Scholz’un olumlu bir karar vereceğini umuyorum” dedi.

Ukrayna’ya silah gönderilmesine karşı dile getirilen gerekçelerin inandırıcı olmadığını ifade eden Bakan Kuleba, “Almanya, silah sevkiyatına daha önce karar vermiş olsaydı savaş önlenebilirdi” söyleminde bulundu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba
Dimitro Kuleba Fotoğraf: Evelyn Hockstein/AP/picture alliance

Almanya’da federal hükümet, Rusya‘nın Ukrayna’ya saldırdığı 24 Şubat tarihinden önce, Kiev’e silah yardımı yapılmasına sıcak bakmamış ancak saldırıdan kısa süre sonra bu fikri terk ederek Ukrayna’ya silah göndermeye başlamıştı. Dimitro Kuleba, daha önce çok sayıda Ukraynalı yetkilinin de dile getirdiği Almanya’nın, tankları da içeren ağır silah yardımında bulunması ve Rusya’ya karşı, petrol ithalatı ambargosu gibi daha sert yaptırımlar uygulanması talebini yineledi.

“Almanya cumhurbaşkanlığı makamına saygım var”

“Almanya, Avrupa’nın öncü ülkelerinden biri ve biz onun bu önderlik rolüne güveniyoruz” diyen Dışişleri Bakanı Kuleba,Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Ukrayna’ya ziyaretinin istenip istenmediği ile ilgili soruya net bir yanıt vermeyerek, Almanya cumhurbaşkanlığı makamına saygı duyduğunu ifade etti.

Almanya-Ukrayna ilişkilerinin yeniden normalleşmesi gerektiğini vurgulayan Kuleba, “Geçmişe takılıp kalmamalıyız. Yeni bir sayfa açmalı ve önümüze bakmalıyız” dedi. “Ancak bir olursak beraberce Rusya’yı yenebilir ve Avrupa’nın güvenliğini koruyabiliriz” diyen Kuleba, “yarım yamalak işlerin zamanının geride kaldığını” dile getirdi.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.