enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:37 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:24 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
09:01 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
00:46 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:18 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bine Yakın Rekor Başvuru
00:13 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:13 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
00:04 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:07 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:06 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:06 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:04 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:04 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:03 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:03 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
00:02 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Muhalefetin altılı masasında “tweet” krizi

Muhalefetin altılı masasında “tweet” krizi
15.04.2022
A+
A-

Kasaba Doktoru

ANKARA – TÜHA HABER / Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal’ın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili AKP dönemini işaret eden Twitter paylaşımı altılı masada krize neden oldu. Gelecek Partisi, genel başkan yardımcıları düzeyinde tepkisini iletti.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmasını tamamlayan ve seçim sonrası sürecin yol haritası için toplantılatına devam eden muhalefet partisi liderlerinin 24 Nisan’daki buluşması öncesinde “tweet” krizi yaşandığı ortaya çıktı.

Krize neden olan süreç ise Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın 10 Nisan Pazar günü yaptığı Twitter paylaşımı ile başladı. Uysal, paylaşımında Cumhurbaşkanı adayıyla ilgiliüç kriter sıralamış ve bu kriterler arasında “20 yıllık AKP döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak” ifadesini kullanmıştı.

“Abdullah Gül ve Haşim Kılıç kastedildi”

Bu ifade AKP hükümetinin başbakanlığını yapmış olan Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi’nde rahatsızlığa neden oldu. DW Türkçe’nin edindiği bilgiye göre, Gelecek Partisi tepkisini genel başkan yardımcısı düzeyinde gösterdi.

Partinin bu konudaki tepkisi Demokrat Parti genel başkan yardımcılarına telefonla iletildi. Uysal’ın yanıtını Gelecek Partisi’ne ileten Demokrat Parti yetkilileri, söz konusu ifade ile Abdullah Gül ve Haşim Kılıç gibi isimlerin kastedildiğini iletti. Demokrat Parti’den verilen yanıtta, “İkinci bir Ekmeleddin İhsanoğlu vakasına izin verilmemeli. Altılı masanın birliktelik ruhuna aykırı bir tutum içinde olunmaması” gerektiği de aktarıldı.

“Maksadını aşan bir cümle”

Gelecek Partisi içerisinde de “Maksadını aşan bir cümle. Bizimle alakalı olmasa bile o şekilde anlaşılabileceğinin düşünülmesi gerekirdi” yorumları yapıldı.

Parti içinde yapılan değerlendirmelerde “24 Nisan’daki toplantı öncesinde böyle bir söylemde bulunulmaması gerekirdi. Gereksiz şekilde gündem oldu” görüşününün dile getirildiği öğrenidi.

Uysal ikinci bir paylaşım yaptı

İki parti arasında görüşmeler sürerken kulislerde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 24 Nisan’daki yemeğe katılmayabileceği konuşulmaya başlandı.

Bu iddialar üzerine Gültekin Uysal’dan Çarşamba günü konuyla ilgili yeni bir paylaşım geldi. Uysal, “Bu konuya dair ifadelerimin farklı mecralarda maksadım dışında yorumlandığını üzülerek gözlemliyorum. Kast ettiğim kişiler açıkça Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar gruplarıdır. Ortak bir yaşam inşaası için altılı masa etrafında bir araya gelmiş partiler/liderler değildir” ifadesini kullandı.

Baş başa görüşmeler bekleniyor

Demokrat Parti yetkililerinden edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret eden Uysal’ın 24 Nisan’daki buluşma öncesinde baş başa görüşmelere devam edeceği öğrenildi. Uysal’ın önümüzdeki hafta, 24 Nisan buluşması için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret etmesi bekleniyor.

Eray Görgülü, Haberleri Güçlü Anadolu Gazetesi

HABER : Eray GÖRGÜLÜ

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.