enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:12 Kumar Bir Halk Sağlığı Sorunudur
07:55 Olmadı Bay Kuipers: Hollandalı yazarın Jön Türk anlatımı… Yazıdaki gerçekler, eksikler ve oryantalist sapmalar 
07:54 Oyunculuk yanında İran’da ticaretle de uğraşan Niloufar Rosa Ghodsifar, aynı sistemini Türkiye’de kuruyor.
07:43 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat farkı açtı! 12 Ekim reytinglerinde TRT 1 zirvede
07:40 Ankara Gastronomi Festivali 24-26 Ekim’de, tarih ve lezzet başkent sofralarında buluşuyor.
07:28 Gazze’ye yardım taşıyan 17. İyilik Gemisi yola çıktı
07:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze soykırımını durdurma noktasında önemli bir adım attık”
07:23 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan İmamoğlu’nun yerine seçilmişti! Aslan için hapis talebi
07:18 Filistin’in Başkenti Doğu Kudüs’ten derlediğimiz haber turu!
07:17 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda yarışacak 8 aday, yoğun kampanya dönemine girdi.
07:16 Bu hafta sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-2 derece altında seyretmeye devam edecek. Kar yolda…
07:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel, Brüksel’de laf üretirken biz Anadolu’da eser üretiyoruz
06:57 Ekol TV’de sarsıcı gelişmeler yaşanıyor. Kanalın Ankara bürosu kapatıldı, İstanbul’da ise çok sayıda çalışanla yollar ayrıldı.
00:57 Türk dünyasının ortak ruhunu, milli dirilişini ve bağımsızlık idealini temsil eden Ahmed Cevad, “Unutulmadı”…
22:08 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: KKTC Cumhuriyet Meclisinde bugün önemli bir adım atıldı
07:53 Malezya Milli Günü Kutlaması ve 2026 Malezya Ziyaret Yılı tanıtımından notlar…
07:47 Gençlik ve Spor Bakanlığı ile (TÜBİTAK) iş birliğinde gençler için “uzay ve havacılık” kampı
07:41 Güvenlik uzmanı ve yazar Mete Yarar, “Bugün Gazze’de yapılanları onaylayanların oranı yüzde 70″
07:38 ABD’li teknoloji şirketi Google, gelecek beş yıl içinde en büyük yapay zeka merkezini Hindistan’da kuracak
07:37 Tataristan helal ürün ihracatını artırmayı planlıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) Dış Bakış’ın 2025 yılı ocak sayısı yayınlandı

Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) Dış Bakış’ın 2025 yılı ocak sayısı yayınlandı
09.02.2025
A+
A-

* Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi (TUDPAM) olarak dijital dergi formatında yayınlanan Dış Bakış’ın 2025 yılı ocak sayısı yayımlandı.

* Okuyucuların beğenisine sunulan Dış Bakış’ın 2025 yılı ocak sayısında; Türkiye’nin deniz yetki alanları, enerji güvenliği ve bölgesel stratejileri üzerine önemli tartışmaların yaşandığı bu dönemde, Mavi Vatan Doktrini ve Türkiye’nin denizlerdeki haklarını ele alındı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

(TUDPAM) Başkanı Hüseyin YELTİN

Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) Başkanı Hüseyin YELTİN, Dış Bakış’ın 2025 yılı ocak sayısı hakkında yaptığı açıklamada, (TUDPAM) olarak ‘TÜRK’ÜN GÖZÜNDEN DIŞ POLİTİKA‘sını yansıtmak amacıyla, Türkiye’nin deniz yetki alanları, enerji güvenliği ve bölgesel stratejileri üzerine önemli tartışmaların yaşandığı bu dönemde, TUDPAM olarak Mavi Vatan Doktrini ve Türkiye’nin denizlerdeki haklarını ele alan özel bir sayı ile okurlarla buluşturduklarını söyledi.

Bu sayıda, Doç. Dr. Cihat Yaycı’nın öncülüğünü yaptığı Mavi Vatan Doktrini çerçevesinde, Türkiye’nin denizlerdeki jeopolitik ve hukuki
kazanımların incelendiğini dile getiren (TUDPAM) Başkanı YELTİN,  (TUDPAM) uzmanı Büşra Erbil, Mavi Vatan Doktrini’nin Türkiye için stratejik önemini değerlendirdiğini belirtti.

Dış Bakış - TUDPAM | Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi

(TUDPAM) Başkanı Hüseyin YELTİN, (TUDPAM) uzmanı Zeynep Gizem Özpınar’ın, Türkiye -Suriye MEB Anlaşması’nın anlamı ve olası etkileri üzerine derinlemesine bir analiz sunduğunu ifade ederek,  (TUDPAM) Araştırma Asistanı Görkem Berk Gedikli ise Libya’daki askeri üslerin Türkiye açısından stratejik önemine dair kritik değerlendirmelerde bulunduğunu açıkladı.

Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) Başkanı Hüseyin YELTİN, (TUDPAM) olarak Türkiye’nin denizlerdeki hak ve menfaatlerini savunma noktasında Mavi Vatan’ın yalnızca bir doktrin değil, bir gelecek vizyonu olduğu gerçeğiyle hareket etmek istediklerini hatırlatarak, bu bağlamda, akademik çalışmaların ve stratejik analizlerin kamuoyuna sunulmasının büyük önem arz ettiğini aktardı.

(TUDPAM) Başkanı Hüseyin YELTİN, “Dergimizin bu sayısının, Türkiye’nin denizlerdeki hak ve yetkilerini daha iyi anlamaya katkı sağlamasını diler, emeği geçen tüm yazarlara teşekkür ederim” dedi.

***

Yazar hakkında

14 Nisan 1989 Eskişehir doğumlu olan Hüseyin Yeltin, ilköğretim eğitimini Eskişehir İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu’nda ve lise eğitimini Eskişehir Muzaffer Çil Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. 2007 yılında Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimine başlayan Yeltin, 2012 yılında lisans programından mezun olmuştur. Aynı yıl Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans eğitimine başlayan Yeltin, “Neoklasik Realizm Bağlamında Son Dönem Türkiye-Rusya İlişkileri” isimli teziyle mezun olmuştur. 2020 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında doktora eğitimine başlayan Yeltin, şu anda doktora tez aşamasındadır. Başta üniversite olmak üzere özel sektörde birçok alanda çalışma fırsatı edinen Yeltin, üniversite bünyesinde öğrenci asistan olarak görev yaparken, özel sektörde de ağırlık olarak üretim ve stratejik yönetim üzerine tecrübeler kazanmıştır. Ayrıca, Yeltin, 2014 yılında gerçekleştirdiği bir girişim sonucunda 10. Feta Medeniyeti ödül törenlerinde “Yılın Girişimcisi” ödülüne layık görülmüştür. Think-tank (düşünce kuruluşları) bünyesinde araştırmalarını sürdüren Yeltin, aynı zamanda Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) kurucu başkanıdır. Ayrıca Politik Stratejiler Araştırma Merkezi (POLSAM) Dış Politikalardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Uluslararası Ekonomik Sosyal Siyasal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde (ULESAM) de Yönetim Kurulu’nda yer almaktadır. Yeltin’in halihazırda yayınlanmış bilimsel makaleleri, kitap bölümleri, analiz yazıları, tez çalışması ve kongrelerde sunulmuş bildirileri bulunmaktadır. Ayrıca, Yeltin, TÜBİTAK ULAKBİM tarafından desteklenen DergiPark platformu üzerinden bilimsel dergilerde hakemlik ve editoryal görevleri de icra etmektedir. Yeltin’in çalışma alanları ise; Türk Dış Politikası, Uluslararası Siyaset, Uluslararası Güvenlik ve Bölgesel Çalışmalar’dır.

Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=692n04MAAAAJ&hl=tr

Academia: https://anadolu.academia.edu/H%C3%BCseyinYELT%C4%B0N

ResearchGate: https://www.researchgate.net/profile/Hueseyin-Yeltin

DergiPark: https://dergipark.org.tr/tr/pub/@huseyinyeltin

Twitter: https://twitter.com/huseyinyeltin

Email: huseyinyeltin@gmail.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.