enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Antalya’da, CHP’li Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonu
07:28 Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB) Haziran ayı ihracat verileri açıklandı…
07:15 Simpra, mobil karavan projesi Simpravan’la teknolojiyi sahaya taşıyor 
00:46 Hollanda’daki Hükümet Krizi Ekseninde Ekonominin Nabzı
00:22 İnfografik: Moskova’da Kritik Görüşme: Putin ve Arakçi Bir Araya Geldi
00:02 Hollanda’dan Mektup Var!
23:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Teşkilat akademilerini asla sıradan bir eğitim faaliyeti olarak görmüyoruz”
22:39 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
21:01 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı: Bölgesel kuraklıkların şiddeti artıyor.
11:39 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:23 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:11 Şimdi de ‘yangın’ bölücülüğü: Canhıraş mücadeleye rağmen ‘İzmir memleket değil mi?’ provokasyonu
09:06 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, eski belediye başkanı Tunç Soyer tutuklandı.
07:48 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
04:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:58 Gazeteci-yazar Sevda Türküsev, mütedeyyin seçmene “koyun” diyen seküler bağnazları yerin dibine soktu.
00:39 Küba ve Sömürgecilik
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Trump’tan Biden’ın çekilme kararına ilk yorum: ‘Sahtekar Joe zaten başkan olmaya uygun değildi’

Trump’tan Biden’ın çekilme kararına ilk yorum: ‘Sahtekar Joe zaten başkan olmaya uygun değildi’
22.07.2024
A+
A-

Trump’tan Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesine sert bir yorum geldi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski başkanı ve yaklaşmakta olan seçimlerde Cumhuriyetçilerin başkan adayı olan Donald Trump, ABD Başkanı Joe Biden’ın seçimlerden çekilme kararını Pazar günü Truth Social hesabında yaptığı bir paylaşımla değerlendirdi.

“Sahtekar Joe Biden Başkanlığa aday olmaya zaten uygun değildi ve hiçbir zaman da olmadı,” diyen Trump, Biden’ın “başkanlık konumuna ancak yalanlarla, yalan haberlerle” geldiğini iddia etti.

“Doktoru ve Medya da dahil olmak üzere etrafındaki herkes onun Başkan olamayacağını biliyordu,” diyen Trump, “ne yaptığına bir bakın: kontrol edilmemiş ve incelenmemiş, birçoğu hapishanelerden, akıl hastanelerinden gelen milyonlarca insan ve rekor sayıda terörist sınırımızı aşıyor” ifadelerini kullandı.

“Onun başkanlığından dolayı çok acı çekeceğiz ama onun verdiği zararı çok hızlı bir şekilde telafi edeceğiz” diyen Trump, ünlü mottosu “Amerika’yı yeniden büyük yap” sloganını da paylaşımına ekledi.

Biden, Pazar günü X hesabında yaptığı açıklamada başkanlık yarışından çekildiğini belirtmişti.

Amerikan halkına yaptığı duyuruda, “Başkanınız olarak hizmet etmek hayatımın en büyük onuru oldu. Her ne kadar yeniden seçilme niyetim olsa da, geri çekilip görev süremin geri kalanında yalnızca Başkanlık görevlerimi yerine getirmeye odaklanmamın partimin ve ülkemin çıkarına olacağına inanıyorum” ifadelerini kullanan Biden, “son üç buçuk yılda millet olarak büyük ilerleme kaydettik” demişti.

Biden’ın adaylığı konusundaki tartışmalar, Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile çıktığı ilk canlı yayında “etkisiz” olarak değerlendirilen performansı sonrasında artmaya başlamıştı.

Biden, en son Washington’daki Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) 75. Yıl Zirvesi’nde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy için yanlışlıkla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin diyerek büyük bir gaf yapmıştı.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in başkan adaylık ihtimaline dair görüşleri sorulan Biden, Harris’ten ise “Trump” diye bahsetmişti.

Biden NBC’ye verdiği röportajda Trump’a yönelik Cumartesi günü yapılan suikast girişiminden sonra Trump’la özel olarak konuştuğunu belirtirken rakibiyle yaptığı telefon görüşmesini “çok samimi” olarak tanımlamıştı.

Trump’ın Cumhuriyetçilerin başkan adayı olduğu resmi olarak Pazartesi günü açıklanmıştı.

ABD seçimleri, 5 Kasım 2024 Salı günü gerçekleştirilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.