enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:08 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
22:48 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
22:34 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
22:30 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
08:56 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:32 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:15 CHP kurultayı davası ertelendi
07:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
07:26 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
07:21 Bakan Yerlikaya: 50 binin üzerinde vatandaşımız güvenli bölgelere alındı
07:19 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye adli soruşturma başlatıldı
07:15 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak”
07:05 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
07:03 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin İstanbul’da “yaz buluşması”
07:00 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
06:21 İMMİB-SPD’nin AWARE Projesi Çevrimiçi I. Sektörel Çalıştayı yapılacak.
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
22:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
09:46 Kabine bugün toplanacak
09:41 Gazze kitabı: İsrail’in algı operasyonuna cevap
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Trump’tan Biden’ın çekilme kararına ilk yorum: ‘Sahtekar Joe zaten başkan olmaya uygun değildi’

Trump’tan Biden’ın çekilme kararına ilk yorum: ‘Sahtekar Joe zaten başkan olmaya uygun değildi’
22.07.2024
A+
A-

Trump’tan Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesine sert bir yorum geldi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski başkanı ve yaklaşmakta olan seçimlerde Cumhuriyetçilerin başkan adayı olan Donald Trump, ABD Başkanı Joe Biden’ın seçimlerden çekilme kararını Pazar günü Truth Social hesabında yaptığı bir paylaşımla değerlendirdi.

“Sahtekar Joe Biden Başkanlığa aday olmaya zaten uygun değildi ve hiçbir zaman da olmadı,” diyen Trump, Biden’ın “başkanlık konumuna ancak yalanlarla, yalan haberlerle” geldiğini iddia etti.

“Doktoru ve Medya da dahil olmak üzere etrafındaki herkes onun Başkan olamayacağını biliyordu,” diyen Trump, “ne yaptığına bir bakın: kontrol edilmemiş ve incelenmemiş, birçoğu hapishanelerden, akıl hastanelerinden gelen milyonlarca insan ve rekor sayıda terörist sınırımızı aşıyor” ifadelerini kullandı.

“Onun başkanlığından dolayı çok acı çekeceğiz ama onun verdiği zararı çok hızlı bir şekilde telafi edeceğiz” diyen Trump, ünlü mottosu “Amerika’yı yeniden büyük yap” sloganını da paylaşımına ekledi.

Biden, Pazar günü X hesabında yaptığı açıklamada başkanlık yarışından çekildiğini belirtmişti.

Amerikan halkına yaptığı duyuruda, “Başkanınız olarak hizmet etmek hayatımın en büyük onuru oldu. Her ne kadar yeniden seçilme niyetim olsa da, geri çekilip görev süremin geri kalanında yalnızca Başkanlık görevlerimi yerine getirmeye odaklanmamın partimin ve ülkemin çıkarına olacağına inanıyorum” ifadelerini kullanan Biden, “son üç buçuk yılda millet olarak büyük ilerleme kaydettik” demişti.

Biden’ın adaylığı konusundaki tartışmalar, Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile çıktığı ilk canlı yayında “etkisiz” olarak değerlendirilen performansı sonrasında artmaya başlamıştı.

Biden, en son Washington’daki Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) 75. Yıl Zirvesi’nde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy için yanlışlıkla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin diyerek büyük bir gaf yapmıştı.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in başkan adaylık ihtimaline dair görüşleri sorulan Biden, Harris’ten ise “Trump” diye bahsetmişti.

Biden NBC’ye verdiği röportajda Trump’a yönelik Cumartesi günü yapılan suikast girişiminden sonra Trump’la özel olarak konuştuğunu belirtirken rakibiyle yaptığı telefon görüşmesini “çok samimi” olarak tanımlamıştı.

Trump’ın Cumhuriyetçilerin başkan adayı olduğu resmi olarak Pazartesi günü açıklanmıştı.

ABD seçimleri, 5 Kasım 2024 Salı günü gerçekleştirilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.