enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:05 Petrol Ofisi Grubu’nun yeni marka yüzü Kenan Doğulu oldu
00:54 Burhanettin Duran: Türkiye barış ve adalet adına aktif sorumluluk alma iradesini gösteriyor
00:52 Türkiye-ABD ilişkilerinde Pinpon Diplomasisi: F-35’ten vize krizine gidip gelen 
00:47 Bakan Tunç: Casusluk soruşturmasında BAE vatandaşı şüpheli yok
00:42 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Almanya’yı ziyaret edecek. Fidan, Berlin’de Türk toplumu temsilcileri ve iş insanlarıyla buluşacak
00:31 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir İntibak Yasasını Meclis Gündemine Taşıdı
00:18 Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’u ziyaret etti
01:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir!
00:54 Soykırımcı İsrail’den yeni skandal: Yargısız idam
00:44 Türkiye’nin Gazze’de barış sürecine liderlik etmesi, İsrail’in bölgesel hesaplarını zorluyor…
00:32 11. Yargı Paketi bugün Meclis’e sunulacak
00:23 Spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçiliyor…
00:10 Siyasi dalgalanmalara ve yaptırımlara rağmen, İran – Türkiye arasındaki ticaret son yirmi yıldır artış trendinde…
22:14 Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nce bu geceden itibaren Serbest Rota Hava Sahası uygulamaya başlayacak…
19:30 Okuma kültürü – Okuma alışkanlığı 
10:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:57 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:56 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 İngiltere’nin başkenti Londra’ya turist vergisi geliyor
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, “Mavi vatan, gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miraslardan”…

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, “Mavi vatan, gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miraslardan”…
28.08.2025
A+
A-

* TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar,  “Karadaki bir karış toprağımız neyse, denizdeki bir avuç suyumuz da aynıdır. Mavi vatan, maziden atiye taşıdığımız tam bağımsızlık sevdamızdır” açıklamasını yaptı.

* İşte detayları!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

İSTANBUL, 28 AĞUSTOS 2025 – Selçuk Bayraktar, etkinliğin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Öncelikle bu şanlı Zafer Haftası’nda, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.” ifadesini kullandı.

TEKNOFEST rüzgarının bu yıl Marmara’dan, mavi vatanın kalbinden estiğine değinen Bayraktar, “Bugün, ömrünü Milli Teknoloji Hamlesi’ne adamış, tutkulu bir mavi vatan aşığı olan rahmetli babam Özdemir Bayraktargibi nice vatan sevdalısının hayalini gençlerimizle birlikte gerçeğe dönüştürüyoruz.” diye konuştu.

Bayraktar, TEKNOFEST Mavi Vatan’ın Milli Savunma Bakanlığına bağlı Deniz Kuvvetlerinin önayak olmasıyla ilk kez düzenledikleri özel bir etkinlik olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burada denizlerdeki mühendislik kabiliyetlerimizi ve teknoloji gücümüzü sergileme fırsatı buluyoruz. Yarışmacı gençlerimiz, pek çok kategoride denizlerin altında ve üstündeki sınırları zorlayacaklar. İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması’nda takımlarımız çok anlamlı bir görev üstlenecek. Çanakkale’nin derinliklerinde yitirdiğimiz Dumlupınar denizaltımıza temsili bir kurtarma operasyonu için yarışacaklar.

İnsansız Deniz Aracı Yarışması’nda geliştirdikleri otonom sistemlerle angajman görevleri yapacaklar. Su Altı Roket Yarışması’nda ise kendi tasarladıkları araçlarla otonom seyir yapacaklar, roketlerini bu kez yerin üstünde değil suyun altında ateşleyecekler. Bu yarışmalar, köklerden göklere uzanan milli teknoloji meşalemizin denizlerdeki yansımalarıdır.”

“TEKNOFEST, dünyanın en büyük teknoloji etkinliği”

TEKNOFEST’in enginlere sığmayan bir diriliş ruhu olduğuna işaret eden Bayraktar, “Bu ruhu, mavi vatan coşkusunu, mayıs ayında KKTC’ye taşıyarak oradaki kardeşlerimizle kucaklaştık. 2025’te 1 milyon 100 binden fazla gencimiz teknoloji yarışmalarımıza başvurdu. Bu yıl 5G konumlandırmadan yapay zeka film yarışmasına, Türkçe büyük dil modelinden onkolojide 3T’ye kadar, 12 yepyeni yarışmayla toplamda 63 yarışmaya ulaştık. İlk yılından itibaren 10 milyonu aşan ziyaretçisi, 5 milyona yaklaşan yarışmacı başvurusuyla TEKNOFEST, dünyanın en büyük teknoloji etkinliği.” diye konuştu.

Bayraktar, TEKNOFEST Mavi Vatan’da maziden atiye bir köprü kurduklarının altını çizerek, “Bir yanda ata yadigarı Savarona, denizlerdeki köklü mazimizi selamlıyor. Hemen karşısında dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, mavi vatandaki aydınlık geleceğimizi işaret ediyor. Bu ruhun, bu azmin, en somut eserlerinden biri de gökyüzündeki çelik kanatlarımız. Dünyada bir ilki başararak kısa pistli gemilerden kalkıp inebilen Bayraktar TB3 ve TCG Anadolu gemimiz, mavi vatan iddiamızın ete kemiğe bürünmüş halidir. Bu birliktelik yalnızca milli deniz havacılığımızı başlatmakla kalmamış, oyun kurucu bir güç olarak yeni bir çağın kapılarını aralamıştır.” ifadelerini kullandı.

Mavi vatanın sadece eşsiz mavi enginliklerden ibaret olmadığının altını çizen Bayraktar, “Gençlerimizin hayalleridir, ufkudur, geleceğidir. Mavi vatan, gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miraslardandır. Karadaki bir karış toprağımız neyse, denizdeki bir avuç suyumuz da aynıdır. Mavi vatan, maziden atiye taşıdığımız tam bağımsızlık sevdamızdır.” değerlendirmesinde bulundu.

“Tüm gönül coğrafyamızı NSosyal’e davet ediyorum”

Kurgulanmak istenen yeni dünya düzeninin yalnızca bağımsız devletleri değil özgür fikirleri de kabullenmediğini anlatan Bayraktar, “Ayrıştıran, ötekileştiren, yüz yüze bakan insanları birbirinden nefret ettiren bir kurgu hüküm sürüyor. TEKNOFEST kuşağı, küresel düzenin bu dijital tahakkümüne karşı vicdani bir duruş sergiledi. Türkiye’nin sosyal mecrası NSosyal’i hayata geçirdi. Tüm renklerin buluştuğu bu platform, kısa sürede bir milyon kullanıcıyı aştı. Tüm gönül coğrafyamızı, genç mühendislerimizin eseri olan NSosyal’e davet ediyorum.” çağrısında bulundu.

Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı:

“Vizyonuyla yolumuzu aydınlatan Sayın Cumhurbaşkanı’mıza, bu davaya omuz veren değerli paydaşlarımıza, hayallerinin peşinden koşan, gecesini gündüzüne katan tüm yarışmacı gençlerimize ve bu organizasyon için alın teri döken T3 Vakfındaki yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Şanlı komutan, Kaptanıderya Barbaros Hayrettin Paşa’nın torunlarının gücünü ve teknoloji şölenimizi yakından görmek isteyen tüm halkımızı, 29-30-31 Ağustos tarihlerinde İstanbul Tersanesi Komutanlığı’na, TEKNOFEST Mavi Vatan’a davet ediyorum. Asıl büyük buluşmamız için de şimdiden sözleşelim. 17-21 Eylül’de Atatürk Havalimanı’nda, TEKNOFEST’te bir araya gelelim. Gelin, bu heyecanı hep birlikte yaşayalım. Yolunuz açık, ilhamınız bol, pruvanız neta olsun.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.