enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
07:48 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
07:26 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
07:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:12 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
22:42 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
11:22 İletişim Başkanlığı’na Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı
11:04 CHP’li belediyeleri saran yolsuzluk ağı tek tek gün yüzüne çıkarken, Bayrampaşa Belediyesi’nden de 2 istifa geldi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM, bu hafta yoğun mesaiye hazırlanıyor: Hangi konular görüşülecek?

TBMM, bu hafta yoğun mesaiye hazırlanıyor: Hangi konular görüşülecek?
06.07.2025
A+
A-

* Genel Kurul’da enerji ve emekli maaşlarına dair önemli düzenlemeler görüşülecek. Enerji üretiminde yerliliğin artırılmasına yönelik adımlar öne çıkıyor. Madencilikte yeni kurallar getirilirken, rüzgar enerjisine özel teşvikler de gündemde. Emekliler içinse en düşük maaş 16 bin 881 liraya yükseltilecek.

* Detayı bültenimizde!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Liderler  Zirvesi'ndeki diplomasi trafiğini derledi

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

ANKARA (TBMM)) 07 TEMMUZ  2025 – Meclis’in gündemi, enerji temini için atılacak kritik adımlara odaklandı. Enerji ve maden sektörlerine yönelik düzenlemeleri içeren teklif, Genel Kurul’un gündeminde.

Teklifin amacı, enerji üretiminde yerlilik oranını artırmak. Enerji başta olmak üzere, ulaşım ve madencilik gibi stratejik sektörlerde yatırım süreçleri hızlandırılacak. Yer altı kaynaklarının daha etkin kullanılması hedefleniyor.

Maden ocaklarında üretim şartı aranacak

Madencilik alanında en dikkat çeken düzenleme, atıl durumdaki merkezlerin yeniden üretime kazandırılması. Üretim yapmayan tesisler de kapatılacak. Yeni dönemde yatırım teminatı uygulamasına geçilecek. Bu teminatı karşılayan işletmeler üretim yapabilecek, denetimler ise sıklaştırılacak.

Rüzgar enerjisine ayrı bir başlık açıldı. Temiz enerji yatırımları için başvuruların 60 gün içinde sonuçlandırılması öngörülüyor. Bu önemli teklifin bu hafta Meclis’te kabul edilerek yasalaşması bekleniyor.

Emekli maaş artışını da içeren teklif Genel Kurulda görüşülecek

Enerji teklifinin görüşmelerinin ardından, emekli maaşlarına ilişkin düzenleme ele alınacak. En düşük emekli aylığının 16 bin 881 liraya çıkaran teklif, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Düzenlemenin, 15 Temmuz’dan önce Genel Kurul’da kabul edilmesi planlanıyor.

Dışişleri Komisyonu’nun gündeminde ise uluslararası anlaşmalar olacak. Salı ve Çarşamba günleri grup toplantılarında da, partilerin genel başkanları milletvekillerine hitap edecek. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.