enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Taliban “ABD ile iyi ilişkiler” istiyor

Taliban “ABD ile iyi ilişkiler” istiyor
01.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Son ABD askerlerinin çekilmesini kutlayan Taliban “ABD ve bütün dünya ile iyi ilişkiler” istediğini açıkladı. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid “Herkesle diplomatik ilişkiler kurulmasını tasvip ediyoruz” dedi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı haberine göre, ABD ordusunun 20 yılın ardından son askerlerini Afganistan’dan çekmesi, ülkede kontrolü ele geçiren Taliban tarafından memnuniyetle karşılandı.

Taliban’ın liderleri ABD askerlerinin gitmesinin ardından Kabil havalimanına giederek kutlama yaptı. Buradaki kutlamaya Taliban’ın özel “Bedri 313 Tugayı” da katıldı.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid Kabil’de havalimanında yaptığı konuşmada, “Herkesle diplomatik ilişkileri tasvip ediyoruz. ABD ve bütün dünya ile iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz” dedi.

Afganları “zaferleri” nedeniyle kutlayan Mücahid, “Tebrikler Afganstan’a, bu zafer hepimizin” dedi.

Mücahid ülkede bir geçiş hükümetinin kurulmasını redderek, Kabil’in güvenli bir biçimde kalacağını söyledi ve “Kabil’de güvenlik sağlanacak, insanların kaygılanmasına gerek yok” dedi.

Taliban'ın özel Bedri 313 Tugayı havalimanında güvenliği sağlayacak
Taliban’ın özel Bedri 313 Tugayı havalimanında güvenliği sağlayacak

Taliban’ın Katar’daki Siyasi Büro Sözcüsü Muhammed Naim de yayınladığı video ile Taliban savaşçılarını överek tebrik etti. Taliban savaşçılarını “Mücahit” olarak nitelendiren Naim, “Allah’a şükür tüm işgalciler ülkemizi tamamen terketti. Bu zafer bize Allah’ın armağanı. Bunun için birçok mücahit kendini kurban etti” dedi.

ABD’nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad da ABD askerlerinin çekilmesi vesilesiyle yaptığı açıklamada, Afganların artık kendi geleceklerini kendi ellerinde tuttuğunu söyleyerek “Bu savaşı sona erdirmek için bir fırsat” dedi.

BM Güvenlik Konseyi’nden karar

BM Güvenlik Konseyi ABD askerlerinin çekilmesinin ardından Taliban üzerindeki baskıyı artırıyor. Konsey Afganlar ve ülkedeki yabancıların engellenmeksizin ülkeyi terketmelerine izin verilmesi çağrısı yapan kararı kabul etti. Karara 13 ülke onay verirken Rusya ve Çin çekimser kaldı. Kararda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un gündeme getirdiği Kabil’de BM güvenlik bölgesi kurulması önerisi ise yer almadı.

Dün ayrıca BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Konsey’de veto yetkisine sahip ülkelerin temsilcileri ile bir araya geldi. Görüşmenin içeriğine dair bilgi verilmedi.

EK Kaynaklar *AFP, AP

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.