enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:08 Dünya Tekvando Şampiyonası’nda Emine Göğebakan, kadınlar 46 kiloda ve Nafia Kuş Aydın, kadınlar +73 kiloda altın madalya kazandı…
00:04 Nizip Ticaret Odası’ndan Nizip Meslek Yüksekokulu’na Laboratuvar desteği…
00:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eurofighter anlaşması için imzaları attık
00:03 Türkiye, İngiltere’den 20, Katar ve Umman’dan 24 Eurofighter savaş uçağı almayı planlıyor.
00:03 Bağımlılığı olan çocuğa destek!
00:02 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakan Uraloğlu, “Turistik Doğu Ekspresi, 2025-2026 kış sezonu seferleri 22 Aralık’ta başlayacak”
00:02 Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo’nun 27-29 Kasım’da Türkiye’ye resmi ziyarette bulunması bekleniyor.
00:01 Dünyada ilk savaş uçağını Türkler düşürdü
00:01 Adalet Bakanı Tunç, Ekrem İmamoğlu hakkında “casusluk” iddiasıyla yürütülen soruşturmaya ilişkin soruyu yanıtladı
00:01 Prof. Dr. Kürşad Zorlu: Ankara 2026 Türk Dünyası Başkenti seçildi
00:00 Mahmudhoca Behbûdî’nin Seçilmiş Eserleri, Ankara’da Türk Dünyası’na tanıtıldı
00:00 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Dezenflasyon süreciyle birlikte gelir dağılımında, toplumsal refahı güçlendirmeyi hedefliyoruz.”
00:00 Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu, 2026 yılı hac hazırlıklarını tamamladı. Hac kurası 5 Kasım Çarşamba günü saat 10.30’da çekilecek.
18:25 Takım olabilmenin verimi!…
07:46 Türk Devletleri Teşkilatı yeni üye devletleri kabul edecek mi?
07:11 Türkçülük fikrinin mimarı: Ziya Gökalp
07:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Dijital bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturuyoruz”
07:04 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) : Tele1 emekçilerinin yanındayız
07:03 Türkiye ve Orta Doğu’da Su Güvenliği: Fırat-Dicle’den Nil Havzası’na Uzanan Rekabetin Akdeniz Politikalarına Etkisi
00:58 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor sahasında karşılaştığı Eyüpspor’u 2-0 mağlup eden karşılaşmayı spor yazarları kaleme aldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şubat 2025’teki seçimlerden sonra Almanya’da neler değişecek?

Şubat 2025’teki seçimlerden sonra Almanya’da neler değişecek?
21.12.2024
A+
A-

Dünyadaki en büyük ikinci göç istikameti olan Almanya’da Şubat 2025’te düzenlenmesi planlanan seçimlerden sonra büyük ihtimalle yeni bir hükümet oluşacak.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency  

UHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKEL’in haberine göre, İşgücünü büyütmek için son yıllarda göçü kolaylaştıran Almanya’da, göç karşıtı aşırı sağcı partiler güce gelirse bu uygulama değişebilir mi?

(CDU) lideri Friedrich Merz

Getty Images

Fotoğraf altı yazısı,Almanya’nın Hristiyan Demokrat Partisi (CDU) lideri Friedrich Merz, seçimlerden sonra göç karşıtı Almanya için Alternatif (AfD) partisiyle koalisyon yapma ihtimalini reddetti

Almanya’nın güncel hükümeti işgücü eksiklikleriyle baş etmek için göç kısıtlamalarını gevşetti, ancak Başbakan Olaf Scholtz’un mensubu olduğu Sosyal Demokrat Parti (SPD) şu an anketlerde üçüncü sırada yer alıyor. İlk sırada Hristiyan Demokratlar (CDU/CSU) varken, ikinci sıradaki aşırı sağcı AfD ise her beş seçmenden birinin desteğini kazanıyor.

Alman göç araştırmaları kuruluşu Alman Dışişleri Konseyi’nde Göç Merkezi’ni yöneten Victoria Rietig de “Düzensiz göçü zorlaştırmak Almanya’daki partilerin seçim kampanyalarının parçası, hem en baştaki CDU/CSU partisinin, hem de aşırı sağcı AfD ile aşırı solcu BSW’nin” diyor.

Almanya’daki işgücü eksikliğinden dolayı siyasi partiler düzenli göçe daha az itiraz etse de, her 10 kişiden altısı bu üç partiyi destekliyor.

Rietig de “Şubat seçimlerinden sonra bu siyasi iklimin Almanya’da daha sıkı göç politikalarına dönüşeceği kesin diyebiliriz ve yeni hükümetin başında da büyük ihtimalle Hristiyan Demokratlar olacak,” diyor.

Diğer göç güzergahları

havalimanında bir baba ve kızı

Getty Images

Almanya’ya ya da ABD’ye göç daha karmaşık hale gelebilir, ancak diğer göç istikametlerinin ilave engeller oluşturması beklenmiyor.

AB ya da Ecowas gibi bölgesel yasal çerçevelerde gerçekleşen göç ile Güney Asya’dan Körfez’e uzanan göç koridorunda bir değişiklik öngörülmüyor.

“Neredeyse tamamen işgücü göçünden oluşan ve Güney Asya’dan Körfez’e uzanan büyük koridor devam edecek, çünkü buna yönelik bir ihtiyaç var. İşgücü göçmenleri Körfez’deki birçok ülke için inanılmaz önemli ve [bu göçmenler] önemli hizmetleri gerçekleştiriyor” diyor IOM’den Marie McAuliffe:

“Yani çok büyük bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Hele de göç veren başlıca ülkeler ile istikamet olan büyük ülkelerden bahsediyorsak.”

McAuliffe, göç sistemlerine olan güveni zedelemek üzere alternatif sağ gruplar tarafından internette yürütülen dezenformasyon kampanyalarına da dikkat çekiyor.

“Bana kalırsa, uluslararası göçün geleceğindeki en büyük sorunlardan biri git gide büyüyen, dezenformasyonun göçe olan güveni eritmesi paradoksu.”

McAuliffe savaş ve felaketlerin tetiklediği akut yerinden edilmeler dışında uluslararası göç eğilimlerinin öngörülebilir ve istikrarlı olduğunu, politika değişiklikleri tarafından da ancak uzun zaman içinde etkilendiğini söylüyor:

“Uluslararası göçün bir istisna olduğunu biliyoruz: Çoğu kişi doğdukları ülkede kalıyor ve yaşıyor.”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.