enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’da Corona Aşısı Programı Başladı

Rusya’da Corona Aşısı Programı Başladı
06.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER /  / Rusya, Corona virüsüne karşı geliştirilen Sputnik V aşısının dağıtımını başlattı. Ülkede Corona virüsüne karşı mücadelenin yürütülmesiyle görevlendirilen ekipten yapılan açıklamaya göre aşı ilk olarak ülke genelinde 70 klinikte, virüse en fazla maruz kalanlara yapılacak.

Söz konusu grup arasında ilk sırada gelenler doktorlar ve diğer sağlık çalışanları, öğretmenler ve sosyal hizmet alanında görev yapanlar.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ülke genelinde gönüllü aşı programının gelecek hafta başlatılması için talimat verdi. Putin ayrıca önümüzdeki birkaç gün içinde Rusya’da 2 milyon doz aşının üretiminin tamamlanmış olacağını belirtti.

Rus Doğrudan Yatırım Fonu’nun Direktörü Kirill Dmitriev de BBC haber ajansına verdiği röportajda, aşı programının açıklanmasının ardından ilk beş saat içinde risk grubundan en az 5 bin kişinin isimlerini listeye yazdırdığını söyledi. Dmitriev’in açıklamalarına göre Rusya’da bu ay içinde 2 milyon kişinin Corona aşı olması hedefleniyor.

Sağlık Bakanı Mikhail Murashko’nun hafta başında Birleşmiş Milletler’e yaptığı açıklamalara göre, ülkede risk grupları arasında şu ana kadar 100 binden fazla kişiye Sputnik V aşısı yapıldı.

Aşı için yaş sınırı en fazla 60 olarak belirlenirken hamile kadınlarla daha önceden kronik rahatsızlıkları olanlara ve son iki hafta içinde solunum yolu rahatsızlığı geçirenlere de aşı yapılmayacak.

Rusya’da Sputnik V aşısı ve Vector Enstitüsü’nün aşısı olmak üzere Corona virüsüne karşı iki aşı geliştirildi. Her ikisinin de deney aşamaları tamamlanmadığından birçok uzman ve bilim dünyasından araştırmacılar Rusya’nın aşı programını başlatma kararına tepkili.

21 gün arayla iki doz yapılan aşıyı olanlara 42 gün boyunca halka açık alanlardan uzak durmaları ve alkol ve ilaç alımını bir süre kesmeleri tavsiye edildi.

Dünyada en fazla vaka sayısı görülen ülkeler arasında dördüncü sırada yer alan Rusya’da son verilere göre 2 milyon 400 binden fazla kişide Corona virüsü tespit edildi.

Başkent Moskova da dahil olmak üzere çeşitli bölgelerde ikinci dalganın devam etmesi nedeniyle kısıtlamalar yeniden devreye sokuldu.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Aralık 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.