enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’de Federal Mahkemeden Göçmenler Lehine Karar

ABD’de Federal Mahkemeden Göçmenler Lehine Karar
06.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / ABD’de federal mahkeme, Başkan Donald Trump yönetiminin, ülkeye çocuk yaşta aileleri tarafından kaçak olarak getirilen gençleri sınır dışı edilmekten koruyan DACA programına yeni başvuruları kabul etmesi gerektiğine hükmetti.

Bölge Mahkemesi Yargıcı Nicholas Garaufis, Temmuz ayında İç Güvenlik Bakan Vekili Chad Wolf tarafından yayınlanan bir kararı geçersiz ilan etti. Kararla, “hayalperestler” olarak anılan yüzbinlerce göçmeni sınır dışı edilmekten koruyan programa yeni başvurular askıya alınmış ve yenilenen başvuruların geçerlilik süresi iki yıldan bir yıla düşürülmüştü.

New York Doğu Bölgesi Mahkemesi’nde kıdemli yargıç Garaufis Kasım ayındaki bir kararında da, Wolf’un yasa dışı olarak bu makamda bulunduğunu belirtmişti.

Yargıç Garaufis, hükümetin, yeni DACA başvurularının kabul edileceği yönünde kamuoyu duyurusu yapmak için önünde üç gün süresi olduğunu kaydetti. Garaufis ayrıca hükümete, programla ilgili durum raporu hazırlaması için bir ay süre verdi.

Karar göçmenlik hakları savunucuları ve DACA’dan yararlanan kesimler tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

Ulusal Göçmenlik Hukuk Merkezi Direktör Yardımcısı Kamal Essaheb, “DACA’ya başvurma hakkına sahip bir milyonun üzerinde genç şu anda evleri olan bu ülkede yetişme fırsatına ve özgürlüğüne erişti. Cesur davacılarımızla bu son zaferi kutluyoruz ve Seçilmiş Başkan Joe Biden’ın göçmenlik yanlısı yeni idaresini ve yönetiminin ilk gününde DACA gençleri için daimi bir çözüm getirmesini dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği’nde federal göçmenlik politikaları avukatı Madhuri Grewal da, “Bugün yeni bir zaferi kutluyoruz. Hayalperestler ve DACA, burada, bir yere gitmiyor. Seçilmiş Başkan Biden, daha birinci günden bir göçmenlik tasarısı sunma ve göçmen topluluklara daimi bir rahatlama getirme sözünü yerine getirmeli” dedi.

Başkan Donald Trump, 2012’de eski Başkan Barack Obama döneminde yasalaşan DACA programını sonlandırmaya çalışmış ancak Anayasa Mahkemesi Haziran ayında verdiği kararda, Trump yönetiminin bu programı sonlandırmak için uygun süreçleri takip etmediğine hükmetmişti. Bu karar üzerine İç Güvenlik Bakan Vekili Wolf, programa yeni başvuruları askıya alma yönündeki kararını yayınlamıştı.

DACA programı, yaklaşık 649 bin göçmeni sınır dışı edilmekten koruyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Aralık 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.