enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:41 Tarihi komisyon 5. toplantısını tamamladı
09:38 Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) “Dış Bakış” dergisi okurlarıyla buluştu
08:52 NATO Genel Sekreteri Rutte, Türkiye’ye 2026’da düzenlenecek NATO Zirvesi’ne Ankara’da ev sahipliği yapacağı için teşekkür etti…
07:48 Kocaeli’n Dilovası Müftülük Hizmet Binası, Kaymakam Dr. Metin Kubilay’ın Himayelerinde Yapımına Başlandı
07:24 Bakan Işıkhan, 8. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.
07:21 Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Yalçın’dan sert çıkış: “Siyaset ticaret değil, vatan meselesidir!”
07:21 Kocaeli Ticaret Odası’nın Co-Matching İkili İş Görüşmeleri Etkinliği’ne kayıtlar devam ediyor
07:05 Yunanistan, 2025-2026 eğitim yılı öncesi Batı Trakya Türk azınlığına ait üç okulu daha kapattı.
07:04 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “sağlık emekçilerinin darp edilmesi, kabul edilemez bir vahşettir!”
17:43 Kocaeli basın camiası yasta…
07:30 ABD Başkanı Trump ile Rus lider Putin’in Alaska Zirvesi
07:29 Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), İsrail’in Gazze’de Filistinlileri kasıtlı olarak aç bırakmaya yönelik sistematik politika yürüttüğünü ortaya koydu…
07:25 (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), 2024 yılında 383 insani yardım çalışanı hayatını kaybetti
07:08 ABD’den Ukrayna’nın Kırım’ı Rusya’ya ait olarak tanıması şartı…
07:07 Aon’un “Küresel Ücret Şeffaflığı” raporu yayımlandı Şirketler ücret şeffaflığına hazır değil
07:04 Türkiye İsrail’i vurur mu? İbrahim Karagül yazdı: Alaska Zirvesi’ni arkasındaki akıl; Barış’tan başka şeyler de planlıyor..”
07:04 Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’dan Hamas’a: Yaptığınız eylemle Filistin’e ne kazandırmış oldunuz
07:03 ABD Başkanı Trump: Almanya, Britanya ve Fransa, Ukrayna’da asker bulundurmak istiyor
07:00 AB’nin varoluş sancısı: Kış uykusundan uyanabilecekler mi?
07:56 Ahıska Türkleri!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya vatandaşlığı alan 10.000 göçmen Ukrayna’daki savaşa gönderildi

Rusya vatandaşlığı alan 10.000 göçmen Ukrayna’daki savaşa gönderildi
28.06.2024
A+
A-

Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Alexander Bastrykin, askere kaydolmayan 30.000 yeni vatandaşın da yakalanarak zorla orduya yazdırıldığını açıkladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Moskova’dan Gazeteci Zhanna Agalakova Rus medyasında yer alan haberlere dayandırdığı Euronews png | PNGWinghaberine göre, Rus medyasında yer alan haberlere göre, Rusya vatandaşlığı alan yaklaşık 10.000 göçmen Ukrayna’daki “özel askeri operasyona” gönderildi.

Rus haber ajansı Interfax’ın haberinde, Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Alexander Bastrykin’in yeni vatandaşlık alan göçmenlerin orduya kaydolması ve savaşa katılması gerektiğini sözlerine yer verildi.

Bastrykin ayrıca, yaklaşık 10.000 kişinin şimdiden Ukrayna’da savaşmak üzere cepheye gönderildiğini bildirdi. Rusya vatandaşlığı almış ve orduya kaydolmamış 30.000 kişinin de yakalanarak zorla askere alındığını da sözlerine ekledi.

Medyada yer alan diğer haberlerde ise Kuzey Kore’nin Rus altyapısını yeniden inşa etmek üzere Ukrayna’nın işgal altındaki Donetsk Oblastı bölgesine mühendis ve askeri personel göndereceği iddia edildi.

Güney Koreli yayın kuruluşu TV Chosun bir hükümet yetkilisine dayandırdığı haberde, Kuzey Kore’nin mühendis ve askerleri Temmuz 2024 gibi erken bir tarihte gönderileceği iddia edildi.

Rusya, Ukrayna’yı işgal ettikten kısa bir süre sonra 2022 yılında Donetsk ve diğer üç bölgenin bir kısmını yasadışı olarak ilhak etmişti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli düşünce kuruluşu Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW, Institute for the Study of War), Kuzey Koreli personellerin Ukrayna’daki çatışmalara katılma niyetinde olduğu öne sürülen raporları “henüz incelemediklerini” belirtti.

ISW, dışarıya kapalı bir ülke olan Kuzey Kore’nin mühendislik desteğinin ise “Rusya’nın cephe gücünü rahatlatabileceğini” ifade etti.

Kuruluştan yapılan açıklamada, bu desteğin işgal altındaki Ukrayna’da Rusya’nın askeri gücünü genişletmesine destek olacak diğer girişimler için kullanılabileceği belirtildi.

Kuzey Kore’nin Rusya’ya personel göndereceği haberi, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Oleksandr Syrskyi’nin Donetsk bölgesindeki birlikleri ziyaret etmesinden bir gün ardından geldi.

Bölgedeki Kiev güçleri geçtiğimiz aylarda Rusya’nın şiddetli kara ve hava saldırılarına maruz kalırken, Kremlin ordusu, Donetsk’in doğu ve kuzeydoğu bölgelerini elinde tutan gücü tükenmiş Ukrayna güçlerini bölgeden süpürme girişimlerini arttırdı.

Güney Kore’den Rusya’ya uyarı

Güney Kore hükümet yetkilileri, Rusya’nın iki ülke arasındaki ilişkilere zarar verebilecek “herhangi bir hata yapmaması” gerektiğini ifade etti.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lim Soo-suk, Perşembe günü başkent Seul’de düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada Rusya’ya uyarıda bulunarak, “Rusya’nın Kuzey Kore’ye olan bağımlılığından vazgeçmesini ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi bir üyesi gibi hareket etmesini umuyoruz” dedi.

Rusya’nın Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova da geçtiğimiz günlerde, Güney Kore’ye Ukrayna’ya silah tedarik etmemesi yönünde uyarıda bulunmuştu.

Güney Kore’nin açıklaması, Rusya ile Kuzey Kore’nin bağlarını güçlendirdiği bir dönemde geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Haziran ayının ortasında Kuzey Kore’ye yaptığı ziyarette Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile bir araya gelmişti.

İki lider, ülkelerin birbirlerini yabancı saldırılara karşı koruyacaklarını ilan eden bir savunma anlaşması imzalamıştı. Hem Rusya hem de Kuzey Kore’nin Batı ile soğuk ilişkileri devam ederken, iki ülkeye de çok sayıda yaptırım uygulanıyor.

***

This is war.» Upon leaving Channel One, TV anchor Zhanna ...

Gazeteci* Zhanna Agalakova

***

Zhanna Leonidovna Agalakova, 6 Aralık 1965, Kirov doğumlu bir Rus gazeteci, özel muhabir ve televizyon haber sunucusu. Moskova Devlet Üniversitesi (1991) mezunu. 1992’de Agalakova, RİA Novosti haber ajansının dedikodu muhabiri oldu. 1996’dan itibaren NTV (Rusya) kanalında yayın yaptı. 2002’de TEFİ Ödülü’ne aday gösterildi ve 2006’da “Anavata Liyakat İçin” Nişanı Madalyası ile ödüllendirildi. Ekim 1999’da , Novosti’nin (“Haberler”) gündüz ve akşam yayınlarının yanı sıra ana akşam haber programı Vremya’yı sunan Channel One Russia’ya katıldı. Mayıs 2000’de Stockholm’de düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda Rus profesyonel jüri oylamasının sonuçlarını açıkladı . 2000-2002 yılları arasında Vladimir Posner ile birlikte Vremena adlı televizyon programını sundu .Eylül 2005’te Agalakova, Channel One Rusya’nın Paris’teki kendi muhabiri yaptı ve Ocak 2013’ten Ağustos 2019’a kadar istasyonun New York’taki özel muhabiri oldu. Ağustos 2019’dan itibaren tekrar Paris’te çalıştı ve Mart 2021’den bu yana diğer Avrupa ülkelerindeki etkinlikleri haber yapma konusunda uzmanlaştı.Anagakova’nın Channel One Russia ile ilgili son raporu 17 Şubat 2022’de çıktı. 3 Mart 2022’de kanaldan istifasını sundu ve iki hafta sonra 17 Mart 2022’de kanaldan resmen ayrıldı. Rusya Ukrayna’yı işgal etti ve Rus televizyonunun Kremlin propagandası yapmak için kullanıldığına  inandığını söyledi . BBC tarafından yayınlanan bir röportajında Agalakova, Rus televizyonunu izleyicilerinin ‘beyinlerini yıkamak’ olarak nitelendirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.