enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya, Ukrayna’nın enerji sektörüne yönelik saldırılarını yeniledi

Rusya, Ukrayna’nın enerji sektörüne yönelik saldırılarını yeniledi
28.04.2024
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna işgal girişimi ile başlayan savaş yoğun şekilde sürerken Moskova enerji altyapısını hedef almayı sürdürüyor.

TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kiev’den TÜHA Haber’in Temsilcisi Gazeteci Daria KALENİUK’in EuroNews’e dayandırdığı haberinde, Ukrayna Hava kuvvetleri, Rusya’nın bir gecede fırlattığı 34 füzenin 21’inin Ukrayna hava savunması tarafından düşürüldüğünü açıkladı. Rusya ise hava savunma sistemlerinin güney Krasnodar bölgesi üzerinde 60’tan fazla Ukraynalı insansız hava aracını etkisiz haşe getirdiğini duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna işgal girişimi ile başlayan savaş yoğun şekilde sürerken Moskova enerji altyapısını hedef almayı sürdürüyor.

Ukrayna Enerji Bakanı Herman Halushchenko, ülkenin güneyindeki Dnipropetrovsk ve batıdaki Ivano-Frankivsk ve Lviv’deki enerji tesislerinin saldırıya uğradığını ve bir mühendisin yaralandığını söyledi.

Özel enerji operatörü DTEK, termik santrallerinden dördünün hasar gördüğünü ve “kayıpların” olduğunu söyledi. Kyiv Post’un haberine göre ise iki sivil yaralandı.

Bu ayın başlarında Rusya, Ukrayna’nın enerji tesislerini hedefleme adımlarını yenileyerek Ukrayna’nın en büyük enerji santrallerinden birini imha etti.

Ukrayna, Batılı müttefiklerine bu tür saldırıları engellemek için daha fazla hava savunma sistemi çağrısında bulundu.

Ukrayna Savunma Temas Grubu’nun Cuma günü yaptığı toplantıda ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD’nin Ukrayna’ya hava savunma fırlatıcıları için ek mühimmat ve teçhizat sağlayacağını duyurd

Rusya’nın hedef aldığı Ukrayna’nın ikinci büyük şehri Kharkiv’e yapılan füze saldırısı sonrası bir psikiyatri hastanesi hasar gördü ve bir kişi yaralandı.

Olay yerinden alınan fotoğraflarda tesisin bahçesinde devasa bir krater ve koridorlara sığınan hastalar görüldü. Bölge valisi Oleh Syniehubov, 53 yaşındaki bir kadının yaralandığını söyledi.

Rusya: 66 insansız hava aracı vuruldu

Rusya’da Savunma Bakanlığı ise hava savunma sistemlerinin ülkenin güney Krasnodar bölgesi üzerinde 66 insansız hava aracını engellediğini duyurdu. Moskova’nın ilhak ettiği Kırım Yarımadası üzerinde iki insansız hava aracı daha düşürüldü.

Krasnodar bölgesi valisi Veniamin Kondratyev, Ukrayna kuvvetlerinin bir petrol rafinerisini ve altyapı tesislerini hedef aldığını, ancak can kaybı veya ciddi hasar olmadığını söyledi. Acil Durumlar Bakanlığı bölge departmanı, saldırı sırasında Slavyansk-on-Kuban’daki Slavyansk petrol rafinerisinde yangın çıktığını bildirdi.

avatar for Daria Kaleniuk

Gazeteci* Daria KALENİUK

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.