enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
23:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
22:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
07:03 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
07:33 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Polonya’da seçimler öncesi sokağa inen yarım milyon kişi hükümeti protesto etti

Polonya’da seçimler öncesi sokağa inen yarım milyon kişi hükümeti protesto etti
06.06.2023
A+
A-

Organizatörlerin belediye verilerine dayandırdığı bilgilere göre milliyetçi ve muhafazakar hükümeti protesto etmek için yarım milyon kadar kişi Varşova sokaklarına indi.

TÜHA / TÜRKUAZ Europe İnternational News Agency

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (EuroNews)’ye dayandırdığı haberine göre, Polonya, Komünist rejimin 1989’da çöküşünden bu yana en büyük halk yürüyüşlerinden birine sahne oldu.

Organizatörlerin belediye verilerine dayandırdığı bilgilere göre milliyetçi ve muhafazakar hükümeti protesto etmek için yarım milyon kadar kişi Varşova sokaklarına indi.

Ana muhalefette bulunan Sivil Platform (PO) lideri ve eski Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’un çağrısı üzerine yapılan protestoya ülkenin dört bir yanından Lehler katıldı.

Sonbaharda yapılacak parlamento seçimleri öncesi gerçekleştirilen gösteride hayat pahalılığı ve yolsuzluklar eleştirilirken sekiz yıldır iktidarda bulunan aşırı sağcı hükümete karşı “Yeter artık”, “Otoriter bir Polonya istemiyoruz” yazılı pankartlar taşındı ve sloganlar atıldı.

Demokratik ve özgür seçimlerin gerçekleştirilmesi ve Avrupa Birliği politikalarına uyulması da gösterideki diğer çağrılar arasındaydı.

Polonya, Avrupa’da Macaristan ve Türkiye ile birlikte ‘otoriter’ yönetimlere örnek gösteriliyor. Polonya’da muhalefet partileri de zaman zaman hükümeti “Macaristan ve Türkiye’nin yolundan gitmekle” suçluyor.

Ek kaynaklar • AFP

Gazeteci* Tuba Nur TÜRKELİ

***

4.08.1989 yılında Almanya’nın başkenti Berlin kentinde dünyaya geldi. Liseye kadar Almanya’da okudu. 2009-2013 yılları arasında Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi’nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünde gerçekleştirdi.

2014-2017 yılları arasında Yüksek Lisans eğitimini Almanya’nın Nürnberg kentinde Friedrich-Alexander-Üniversitesi’nin Beşeri/Sosyal Bilimler ve Teoloji Fakültesi’nde uzmanlık alanı olarak Siyaset Bilimini seçtiği Ortadoğu Çalışmaları bölümünde tamamladı.

Çeşitli kuruluşlarda mesleğiyle ilgili staj ve çalışma imkanı buldu. NSU terör örgütüyle ilgili yaptığı, haber ve araştırmaları birçok medyada yer aldı.

Bir dönem T.C Berlin Büyükelçiliği’nde de staj yaptı. Anadil seviyesinde Almanca ve iyi derecede İngilizce biliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.