enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
00:09 Toplumsal Fayda Hikâyeleri’nde bu hafta: Pfizer Türkiye
00:08 Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
00:07 Ömer Çelik: Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimize ilerliyoruz
00:06 MSB’den Yunanistan’ın Girit’teki hidrokarbon faaliyetlerine tepki
00:05 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:04 ABTTF: Hoş geldin Ramazan-ı Şerif!
00:03 Karda, sıcakta, çöl fırtınasında Türk SİHA’ları: Dünyanın gözü BAYKAR’da
00:02 İddia: ABD ordusu cumartesi gününden itibaren İran’a saldırıya hazır
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emine Erdoğan ve İletişim Başkanı Duran’dan ramazan mesajı
13:19 “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti”
00:31 Daha temiz bir çevre için ortak mücadele; İzmit Körfez’i deniz dibi araç lastiğinden temizlendi
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:13 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:12 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:11 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:10 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde I Orada Neler Oluyor!
00:09 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:08 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Paralimpik Olimpiyatlar: Paris’te metroların engellilere uygun olmaması tepki çekiyor

Paralimpik Olimpiyatlar: Paris’te metroların engellilere uygun olmaması tepki çekiyor
22.05.2024
A+
A-

Paralimpik Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak Paris’te metro hatların engellilere uygun hale getirilmemesi tepki çekiyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ’in haberine göre, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına bu yaz ev sahipliği yapacak Fransa’nın başkenti Paris’te metroya engellilerin ulaşım imkanının olmaması engelli dernekleri tarafından bir “utanç” olarak değerlendirildi.

Fransa’nın önde gelen engelli yardım derneklerinden APF France Handicap, Paralimpik Oyunları öncesinde Paris’in yeraltı tren ağında erişilebilirliği iyileştirmek için daha fazla şey yapılmamış olmasının “kesinlikle skandal” olduğunu söyledi.

Paralimpik Oyunları’nın 2017’de kazanılmasından beri organizatörlerin “dünyanın en çok ziyaret edilen ülkesine yakışır erişilebilir altyapı” vaat ettiğini belirten dernek, bununla birlikte geçen 7 senede çok az ilerleme kaydedildiğini ve özellikle metronun “kara nokta” olduğunu vurguladı.

Metro yerine belediye otobüslerine yatırım

Uluslararası Paralimpik Komitesi Başkanı Andrew Parsons dile getirilen “hayal kırıklığını” anladığını söylerken bununla birlikte şehrin otobüslerine yapılan “büyük yatırım”ın unutulmaması gerektiğini işaret etti.

Parsons BBC’ye yaptığı açıklamada Oyunlar öncesinde yedi yıllık hazırlık döneminde metroda değişiklik yapmanın yasalarda değişiklik ve “muazzam” bir yatırım gerektirdiğini vurgulayarak “Bu durum metro çalışmalarını neredeyse imkansız hale getirdi.” dedi.

Oyunları takip edecek 350 bin engelli için belediye otobüslerine 125 milyon euroluk bir yatırım yapıldı. Böylece her otobüs ve hatlardaki duraklar tekerlekli sandalyeli iki engelliye hizmet verebilecek hale getirildi. Otobüslere ek olarak engellilerin kullanabileceği taksiler de hazır hale getirildi.

Ayrıca Oyunlar öncesinde, bazı engelliler için istasyonları daha erişilebilir kılmak amacıyla korkuluklara Braille alfabesi işaretleri eklendi ve sesli anonslar getirildi.

Paris’te 16 Metro hattından sadece bir tanesi tekerlekli sandalye erişimine uygun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.