enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:53 ABD merkezli düşünce kuruluşu Hudson Enstitüsü’nden Türk Devletleri Teşkilatı’na övgü
09:02 Türk ANTTEQ, Moskova projelerini yüksek tempoyla gerçekleştiriyor”
00:41 AB, Kazakistan ve Özbekistan’ı göçmen kamplarına dönüştürecek
00:38 Araştırmacı Zeynep Gizem Özpınar: Türkiye NATO’da Yeni Döneme Hazırlanıyor
00:34 İsrail işgallerini derinleştiriyor
00:06 Orta Doğu’nun icadı: Coğrafi bir terimin sömürgeci kökenleri
00:04 Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “İklim değişikliği insanlarda kaygı ve umutsuzluk gibi duyguları açığa çıkarıyor”
21:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP içindeki gerilimler bizi ilgilendirmez
19:28 CHP’de ‘grup toplantısı’ krizi: TBMM Başkanı Kurtulmuş açıklama yaptı
19:06 CHP’de Özgür Özel ve ekibinin olağanüstü kurultay için beklediği imza sayısına ulaşıldı
17:09 Türkiye’den İsrail’in Lübnan’daki işgalini genişletmesine sert tepki
11:39 Karabağ Sonrası Normlar ve Egemenlik Gerilimi: ‘‘Azerbaycan–Avrupa Birliği İlişkileri’’
00:52 İşletmelerin Ortak Sorunsalı Turnover
00:25 KİAMP Heyetinden Tiran’da Stratejik Temas: TİKA ile İş Birliği ve Gelecek Vizyonu
18:47 Kocaeli’de dev bir organizasyon daha: Dünyanın Gözü Kocaeli’de Olacak
18:00 CANiK sporcuları Avrupa’da madalya mücadelesine çıkıyor
22:55 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 108. Yıl Dönümü dolayısıyla, Mehmet Emin Resulzade’nin Mirası İstanbul’da Anıldı
22:18 Kurban Bayramı’nda üreticilerin elinde kalan kurbanlıklar, 1-7 Haziran tarihleri arasında Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından satın alınacak
21:49 Türkiye’nin elektrik kurulu gücü, nisan sonu itibarıyla 125 bin 410 megavata yükseldi.
21:36 Emlak vergisi ödemelerinde son gün pazartesi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da

Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
19.02.2026
A+
A-

*Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün ABD’nin başkenti Vaşington’da gerçekleştirilecek olan Barış Kurulu’nun ilk toplantısına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen katılacak.

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

VASİNGTON, 19 ŞUBAT 2026 – Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün ABD’nin başkenti Vaşington’da gerçekleştirilecek olan Barış Kurulu’nun ilk toplantısına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen katılacak.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye’nin kurucu üyeleri arasında yer aldığı Barış Kurulu’nun bu kritik toplantısında Bakan Fidan, bölgesel barış ve Gazze’nin geleceğine dair Türkiye’nin kararlı duruşunu uluslararası kamuoyuna hitabı vasıtasıyla bir kez daha ilan edecek.

İki devletli çözüm ve insani yardım

Bakan Fidan’ın toplantı kapsamında yapacağı hitapta, Filistin meselesinin çözümüne yönelik uluslararası çabaların kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini vurgulaması bekleniyor.

Fidan’ın konuşmasında, İsrail’in ateşkes ihlallerine son vermesi ve insani yardımların Gazze’ye kesintisiz, yeterli miktarda ulaştırılmasını engelleyen uygulamaları durdurması gerektiği hatırlatılacak. Yeniden İmar ve İnsani Destek: Türkiye’nin Gazze’de insani yardım faaliyetlerini sürdüreceği ve bölgenin yeniden imar sürecine her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğu ifade edilecek.

Türkiye’nin, Gazze’de Filistin halkının haklarını korumak ve güvenliği tesis etmek amacıyla kurulacak uluslararası mekanizmalarda yer alma iradesi yinelenecek. Batı Şeria ve Yerleşimci Şiddeti: Batı Şeria’da artan yasa dışı yerleşim faaliyetleri, yerleşimci şiddeti ve İsrail’in baskılarına karşı uluslararası toplumun ivedilikle harekete geçmesi istenecek. Türkiye’nin kalıcı barış için yegane yol olarak gördüğü iki devletli çözüm perspektifine olan tam desteği teyit edilecek.

Barış Kurulu’na giden süreç

Barış Kurulu’nun temelleri, 23 Eylül 2025 tarihinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu sekiz Müslüman lideri ABD Başkanı Donald Trump ile Gazze’de barışı tesis etmek amacıyla yaptığı görüşmeyle atılmıştı. Bu görüşmenin ardından açıklanan “Barış Planı”, bölgedeki çözüm sürecinin yol haritasını oluşturdu.

13 Ekim 2025:Şarm El Şeyh Zirvesi’nde Türkiye, ABD, Katarve Mısır’ın imzasıyla ateşkes ilan edildi ve planın ilk aşaması hayata geçti.

17 Kasım 2025:BM Güvenlik Konseyi, 2803 sayılı kararıyla Barış Planı’nı resmen kabul etti.

14 Ocak 2026: Gazze’nin idaresi için 15 Filistinli teknokrattan oluşan Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi (GYUK) kuruldu. ABD Başkanı’nın Özel Temsilcisi Steve Witkoff, planın ikinci aşamasına geçildiğini duyurdu.

16 Ocak 2026: Barış Kurulu ve ilgili organlar (Yürütme Kurulu, Yüksek Temsilcilik Ofisi, Gazze Yürütme Kurulu) ihdas edildi.

22 Ocak 2026: Bakan Fidan, Davos’ta düzenlenen törende Barış Kurulu Şartı’nı imzalayarak Türkiye’nin kurucu üyeliğini tescil etti.

Türkiye, hem Barış Kurulu’nda hem de Gazze Yürütme Kurulu’nda temsil edilerek bölgedeki barış ve istikrarın korunmasında aktif bir rol oynamaya devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.