enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Omicron’u Aşı Eşitsizliği Yarattı”

“Omicron’u Aşı Eşitsizliği Yarattı”
05.12.2021
A+
A-

Dünya tıp literatüründe en çok takip edilen bilimsel dergi, British Medical Journal’da imza attığı ortak makalede, Corona önlemlerini eleştirirken kullandığı “klinik elitler” ve “bilimin cehalet üretmesi” kavramlarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Özbilgin dünyadaki bilim çevrelerine yönelik sert eleştirilerinin nedenini Londra’da VOA Türkçe’ye anlattı.

“Omicron’un geleceği biliniyordu”

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (VOA)’ya dayandırdığı Barış ÇİMEN’in haberine göre, 26 yıldır İngiltere’de yaşayan Boğaziçi Üniversiteli Özbilgin şimdi Brunel Üniversitesi’nin işletme fakültesinde, özellikle dünyadaki ‘eşitsizlik’ konularına değindiğini belirtti.

Bu konudaki güncel örneği ise ‘aşı eşitsizliği’ ve insanlığın “bile bile” maruz bırakıldığı ‘Omicron’ varyantı.

Özbilgin “bunu daha önceden biliyorduk” dedi ve dünyada sözü geçen ulusların “her koyun kendi bacağından asılır” benzeri aşı anlayışını eleştirdi.

“Bulaşma oranının yüksek olduğu yerlerde virüsün yeni varyantlarla varlığını sürdürmesi belli bir şeydi” diyen Özbilgin, bilimsel tavsiyeleriyle dünyayı etkileyen sağlık kurullarını, belli elitlerin elinde olmasıyla eleştirdi.

“Dünya Sağlık Örgütü’nün tespitleri tartışılır”

Oxford Üniversitesi’nden Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Profesör Dr. Trisha Greenhalg’la birlikte British Medical Journal’a çıkan ortak makalesinde Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) “Covid-19 yüzeylerden bulaşır” tezini dayanaksız bulan Özbilgin incelemesinde, İngiltere, ABD, Kanada ve Japonya’yı karşılaştırmış ve disiplinler arası bilimsel iş birliği yapan Japonya’nın diğer ülkelerden çok daha iyi önlemler aldığını görmüş.

“Japonya’da klinikçiler fizik biliminin bulgularını kabul etti”

Prof. Dr. Özbilgin, Japon fizikçilerin Corona virüsünün bulaşma şekillerini incelerken havadan bulaşma oranlarının yüksekliği nedeniyle, önlemlerde el yıkama gibi düşük bütçeli önerilere saplanıp kalmadığını; metro, otobüs ve başka toplu mekanlardaki havalandırma sistemlerini virüs taşımayacak şekle dönüştürdüğünü kaydetti.

Özbilgin, başta İngiltere olmak üzere batılı ülkelerin, pandemi önlemleri sorumluluğunu kişilerin üzerine bırakırken Japonya’nın önlemleri kurumsallaştırmasını örnek olarak gösterdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.