enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:50 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
12:07 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:27 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:20 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:19 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:11 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
00:05 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
00:00 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
11:03 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:44 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi

Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
05.11.2025
A+
A-

* Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Nizip Ticaret Odası (NTO)’nda, İlçe Millî Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, Nizip Belediyesi Başkan Vekili Yakup Aslan ve okul müdürlerinin katılımıyla temsili ayakkabı dağıtım töreni düzenlendi.

* İşte haberin detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Ataner YÜCE (@AtanerYuce) / X

GAZİANTEP (Nizip), 05 KASIM 2025 – Nizip Ticaret Odası (NTO)’nda, İlçe Millî Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, Nizip Belediyesi Başkan Vekili Yakup Aslan ve okul müdürlerinin katılımıyla temsili ayakkabı dağıtım töreni düzenlendi. Programa NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, NTO Meclis Başkanı Bekir Karabacak, meclis ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Törende konuşan Mehmet Özyurt, NTO’nun eğitime uzun soluklu katkı yaklaşımını vurguladı: “Amacımız; eğitimi istihdam ve üretimle buluşturan sürdürülebilir bir ekosistem oluşturmaktır. Çünkü eğitim varsa nitelikli insan kaynağı, nitelikli insan kaynağı varsa sürdürülebilir kalkınma vardır.”

Programın öne çıkan başlıkları:

  • Sosyal destek ve şeffaf süreç: 2005–2024’te 30.250 çift ayakkabı; 2024’te planlanan 500 çift 800’e çıkarıldı; 2025 hedefi: 1.000 çift. Dağıtım, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülüyor. 2020’de 60 tablet desteği sağlandı.
  • Mesleki yetkinlik: GTO, GSO ve TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliği ile mesleki yeterlilik belgelendirme süreçleri erişilebilir ve güvenilir hale getirildi.
  • Mesleki eğitim yatırımları: 2016’da Alkan MTAL ile protokol; pandemi döneminde maske dikim makinesi hibesi.
  • Girişimcilik ve sürekli eğitim: 2012–2019 arasında 1.480 kişiye girişimcilik eğitimi; üyeye yönelik eğitim/seminerler düzenli şekilde sürüyor.
  • Okul yatırımı: “81 ile 81 Okul” programı 03.02.2022’de 154 okula genişledi; bu kapsamda Yunus Emre Mahallesi yanında 24 derslikli TOBB Ortaokulu temeli atıldı ve geçen yıl açıldı.
  • Yükseköğretimde altyapı: YÖK–TOBB protokolü kapsamında Nizip MYO’da Bilgisayar Laboratuvarı (Nizip Belediyesi ve NTB destekleriyle) devreye alındı.
  • Diğer destekler: Özel üniversitelerle indirim protokolleri, 16 yıldır ortaokullar bilgi yarışması sponsorluğu, 2019 Eğitimde Başarı Ödülleri sponsorluğu, üniversite–sanayi işbirliği için fabrika ziyaretleri, tecrübe aktarım ve mesleki eğitim programları.

Tören, temsili dağıtım ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. NTO, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendiren sosyal destekleri, mesleki eğitim yatırımları ve sertifikasyon iş birliklerini planlı bir takvimle sürdürmeye devam edecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.