enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:59 Türkiye’nin Savaş Uçağı İhtiyacı ve Tedariki
07:58 Adana’yı bir film platosu, doğal mekan olarak kullanıp, Adana’yı karalayan hiçbir yapıma müsaade edilmeyecek
07:58 Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde terörsüz Türkiye ve terörsüz komşu coğrafya vurgusu
07:50 Rusya’nın İHA İhlalleri: Provokasyon ile Yoklama Arasındaki Sınırın Bulanıklaşması
07:48 (MİT) Başkanı Kalın, ABD Başkanı Trump’ın Gazze planıyla ilgili gelişmeler konusunda temasta bulunmak için Katar’da…
07:47 Artık kabul edin: ABD iyi polis değil
07:34 ABD ve İsrail bugüne kadar verdiği hangi sözü tuttu: Gazze planı hayata geçirilecek mi?
07:30 Tasarımda Türkçeleşmenin Önemi
07:15 Bakan Yerlikaya: Eski tip sürücü belgelerini yenileme süresi uzatılmayacak
00:48 Deprem uzmanı Prof. Dr. Üşümezsoy, Simav’da meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremi tahmin etti…
00:16 Üç Boyutuyla Terörsüz Türkiye Süreci
00:08 Kocaelispor yine istediğini alamadı!
12:31 İsrail, Gazze Soykırımının Bedelini Ödemeye Başladı!…
07:49 TBMM Başkanı Kurtulmuş, resmi ziyaret kapsamında Budapeşte’te bulunuyor…
07:08 İstanbul olası büyük depremi neticesinde, ‘Darbe, İşgal Teorileri ve Tedbirler
03:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan ülkelerinde yapılan ankette, Bosna Hersek, Kosova ve Kuzey Makedonya’da en beğenilen lider oldu…
00:56 Nizip Ticaret Odası’ndan firmalara uluslararası rekabette güç kazandıracak yeni destek adımı…
00:50 “Türkiye’nin Sağlığında 70 Yıl”
00:45 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden: Geleceğin gazetecileri Kocaeli’de yetişecek
00:36 Bill Gates kişisel bilgisayarın fişini çekti! Bill Gates’e göre bilgisayarların sonu geldi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

(MİT) Başkanı Kalın, ABD Başkanı Trump’ın Gazze planıyla ilgili gelişmeler konusunda temasta bulunmak için Katar’da…

(MİT) Başkanı Kalın, ABD Başkanı Trump’ın Gazze planıyla ilgili gelişmeler konusunda temasta bulunmak için Katar’da…
01.10.2025
A+
A-

* Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze planıyla ilgili gelişmeler konusunda temasta bulunmak için Katar’a gitti.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

DOHA (Kahire), 01 EKİM 2025 – Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kalın, Hamas ile İsrail arasında Katar, ABD ve Mısır’ın arabuluculuğunda devam eden müzakerelerde Trump’ın gündeme getirdiği Gazze planı üzerine ilgili taraflarla görüşmeler yapacak.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, başkent Doha’da düzenlediği basın toplantısında, Gazze’de ateşkes ve Trump’ın açıkladığı kapsamlı plana ilişkin müzakerelere, Türkiye’nin de katılacağını belirterek “Katar, Mısır ve Türkiye’nin çabaları, savaşı sona erdirmek için kolektif ve eşgüdümlü şekilde yürütülecektir” ifadesini kullanmıştı.

“Bizim temel hedefimiz, savaşın ve Gazze’deki açlığın sona erdirilmesidir”

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, başkent Doha’da düzenlediği basın toplantısında Gazze’de ateşkes müzakereleri ve ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı Gazze çatışmasını sonlandıracak kapsamlı plana ilişkin açıklamalarda bulundu.

Katar, ABD ve Mısır’ın arabuluculuğunda devam eden Gazze’de ateşkes müzakerelerine Türkiye’nin de katılacağını belirten Ensari, “Katar, Mısır ve Türkiye’nin çabaları, savaşı sona erdirmek için kolektif ve eşgüdümlü şekilde yürütülecektir” dedi.

Ensari, Mısır İstihbarat Başkanının Pazartesi günü Hamas heyetiyle bir toplantıya katıldığını, Türkiye’nin ise bugün yapılacak oturumda yer alacağını ifade etti.

ABD Başkanı Trump’ın açıkladığı Gazze çatışmasını sonlandıracak kapsamlı plan hakkında da konuşan Ensari, “ABD’nin Gazze’deki savaşı bitirme yönündeki taahhüdünü yüksek derecede takdir ediyoruz. Bizim temel hedefimiz, savaşın ve Gazze’deki açlığın sona erdirilmesidir” diye konuştu.

Ensari, Trump’ın Gazze planının Katar ve Mısır tarafından Hamas’a iletildiğini kaydetti ve “Henüz yanıt için erken, ancak hareketin olumlu bir yaklaşım sergileyeceğine inanıyoruz” dedi.

Katar’ın başından beri Gazze Şeridi’nde ateşkes sağlanması, insani yardımın ulaştırılması ve gerilimin tırmanmasının önlenmesi için yoğun çaba gösterdiğini belirten Ensari, Arap Barış İnisiyatifi’nin de halen masada olduğunu hatırlattı.

Ensari, Trump’ın duyurduğu Barış Konseyi girişimini olumlu karşıladıklarını ve Washington’un bu süreçte garanti verici rol üstlenmesini desteklediklerini belirtti.

İsrail’in Doha’ya yönelik düzenlediği saldırıya işaret eden Ensari, “Katar, İsrail’in saldırısıyla ilgili tüm hukuki haklarını saklı tutmaktadır. Önceliğimiz, ülkemizin egemenliği ve vatandaşlarımızın güvenliğidir. İsrail Başbakanı Netenyahu, dün yapılan telefon görüşmesinde özür diledi ve bunun tekrarlanmayacağını söyledi.” diye konuştu.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ensari, “Gazze’de ateşkesin sağlanması için çabalarımız aralıksız sürüyor. Hedefimiz, savaşı, Filistinlilerin günlük olarak öldürülmesini ve açlığı her ne pahasına olursa olsun sona erdirmek ve mümkün olan en kısa sürede anlaşmayı duyurmak.” dedi.

Trump, “Gazze Çatışmasını Sonlandıracak Kapsamlı Plan” adlı önerisini duyurmuştu

ABD Başkanı Donald Trump, dün İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ile düzenlediği basın toplantısında 20 maddeden oluşan “Gazze Çatışmasını Sonlandıracak Kapsamlı Plan” adlı önerisini açıklanmıştı.

20 maddelik Gazze planını açıklayan Trump, planın taraflarca kabul edilmesi halinde savaşın derhal sona ereceğini, İsrail’in Gazze’den kademeli olarak geri çekileceğini, Gazze’de Hamas’ın rolünün olmadığı yeni bir sürecin başlayacağını ve tüm esirlerin serbest kalacağını açıklamıştı.

Katar ve Mısır ise, Trump’ın Gazze planını Hamas’a iletmişti.

Netanyahu, Trump’ın planına göre İsrail’in Gazze’de işgalinin süreceğini açıklamıştı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze planına göre, ülkesinin Gazze’nin çoğu bölgesindeki işgalinin devam edeceğini ve bağımsız Filistin devleti kurulmayacağını iddia etmişti.

Trump’ın Beyaz Saray’da açıkladığı Gazze ateşkes ve esir takası planına değinen Netanyahu, plana göre, “Gazze Şeridi’ndeki tüm İsrailli esirlerin serbest kalacağını buna karşın İsrail’in Gazze’nin çoğundaki işgalinin devam edeceğini” savunmuştu.

Trump’ın planına göre “Filistin devletinin kurulmasının” kesinlikle gerçekleşmeyeceğini ileri süren Netanyahu, ne Trump’ın ne kendisinin böyle bir şey açıklamadığını dile getirmişti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.