enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Milat yazarı “Oyuna gelmeyin” dedi: ABD ve İsrail, Suriye’de İran’dan Hizbullah’a ulaşan hattı kesmeye çalışıyor

Milat yazarı “Oyuna gelmeyin” dedi: ABD ve İsrail, Suriye’de İran’dan Hizbullah’a ulaşan hattı kesmeye çalışıyor
11.12.2024
A+
A-

Hükümete yakınlığıyla bilinen Milat Gazetesi’nde dikkat çeken bir yazı yer aldı. Ufuk Coşkun, Suriye meselesinde hükümet medyasının ezberini bozarak “Suriye’de ABD-İsrail tarafından büyük bir oyun sahnelendiğini” dile getirdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Hükümete yakınlığıyla bilinen Milat Gazetesi’nde dikkat çeken bir yazı yer aldı. Ufuk Coşkun, Suriye meselesinde hükümet medyasının ezberini bozarak “Suriye’de ABD-İsrail tarafından büyük bir oyun sahnelendiğini” dile getirdi.

“Suriye: 3. Dünya Savaşı fragmanı” başlıklı yazı şöyle:

2011 yılından beri devam eden bir savaş. 600 binden fazla insanın yaşamına ve 15 milyona yakın insanın da göçe zorlanmasına neden oldu.

Birçok ülkenin cirit attığı koskoca bir alanda Amerika, kendine bağımlı yeni bir hükümet kurmanın planlarını yapıyordu.

Arap Baharı'ndan Geriye Kalanlar - Stratejik Ortak2011 yılında “Arap Baharı” adı altında başlatılan operasyon, Kuzey Afrika ve Batı Asya’da sözüm ona devrimci bir rüzgâr estirdi. Kitlesel protestolar, Tunus’ta Bin Ali’yi ve Mısır’da Hüsnü Mübarek’i devirdi. Libya bir iç savaşa sürüklendi. Sonrasında Kaddafi tekmelenerek öldürüldü!

Zira BOP bunu gerektiriyordu ve 22 İslam ülkesinin sınırlarının değiştirilmesini esas alıyordu.

Bugün kaldıkları yerden devam ediyorlar. Dün ABD, Rusya’nın Suriye’ye olan desteğini tüm içtenliğiyle yeniden kınadı!

İsrail medyası da Suriye’deki gelişmeleri yakından takip ediyor. İsrail’in KAN Kamu Yayın Kuruluşu, Halep’e düzenlenen saldırıya katılan savaşçılarla röportaj yapmış.

İsterseniz size ilginç bir kesit paylaşayım. Suhail Muhammed Hamoud adında biriyle yapılan bir röportaj bu.

Hamoud, 2011’de Özgür Suriye Ordusu’na katılmış ancak sonra oradan ayrılmış bir asker. 25 Şubat 2022’de Ukrayna’da Rusya’ya karşı Ukrayna Ordusu ile birlikte savaşmak için talepte bulunan biri aynı zamanda.

ToW füzesi ile özdeşleşen Hamoud, çevresindekiler tarafından “Ebu ToW” olarak da anılıyor.

Neyse uzatmayayım, Hamoud’un mesajı şöyle; “İsrail halkına mesajım, İran ve Hizbullah konusunda endişelenmeleri yönünde. Biz onlarla ilgileniyoruz. Beşşar Esad’dan, İran’dan ve Hizbullah’tan (bizden değil) korkmalısın.”

İsrail halkına verdiği mesaj dikkatimi çekti. İsrail halkına diyor ki; bizden korkmanıza gerek yok siz İran’dan ve Hizbullah’tan korkun! Ve biz onlarla ilgileniyoruz.

Şimdi bunlar Hizbullah’ın ya da Hamas’ın İsrail ile çatışan, savaşan bir örgüt olduğunu bilmiyor olabilirler mi?

Filistin’de yaşanan soykırımla alakalı tek bir cümle kurmayıp İsrail halkının içini rahatlamak için verilen bu mesajın ne manaya geldiğini umarım ilerleyen süreçte yaşayarak öğrenmeyiz!

Şimdi gelelim başka bir röportaja.

Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) Dış İlişkiler Sorumlusu İlham Ahmed: "Lavrov çözüme hizmet etmiyor, kaosa kapı aralıyor"İlham Ahmed, Al-Monitor’a konuşmuş İlham Ahmed, Türkiye ile arabulucular aracılığıyla görüştüklerini doğrulamış.

Ahmed, Türkiye’ye karşı hiçbir düşmanlık beslemediklerini ve “kendi topraklarında özgürce yaşamak istediklerini” söylüyor.

Cümle şu; “Kendi topraklarımızda kalmak ve güvenli bir şekilde özgürce yaşamak istiyoruz. Türkiye, bizim onların düşmanı olduğumuzu iddia ediyor. Türkiye’ye karşı hiçbir düşmanlık beslemiyoruz. Türkiye ile diğer tüm komşularımızla olduğu gibi, barışçıl ve yapıcı ilişkiler istiyoruz.

Açıkçası sanıldığından daha farklı gelişmeler yaşanıyor. Ve bu gelişmeler ardı ardına ve hızlı bir şekilde gerçekleşiyor.

Netanyahu, İsrail ile Lübnan arasında ateşkes ilan edildiği konuşmasında, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı doğrudan tehdit ederek “ateşle oynamaması” konusunda uyarmıştı. Ve 2-3 saat sonra HTŞ saldırı düzenlemeye başladı.

Ben buradan şunu anlıyorum; İran’dan Lübnan’a Hizbullah’a giden tedarik yolunu kesmek ve Esad hükümetini devirerek kendilerine bağlı, bağımlı yeni bir yönetim oluşturmak istiyorlar.

Ülkemiz tüm bu gelişmeler karşısında gerekli önlemleri de alıyor. Gelen fırtınayı görüyor. O bölgede bir terör devleti kurulmasına müsaade etmeyeceğini söylüyor. Ve inşallah buna müsaade etmeyeceğiz.

Benim endişem odur ki, İran’a savaş açacaklar ve biz bundan olumsuz etkileneceğiz. O yüzden hep ifade etiğim gibi “birlik olmazsak inanın bizi dağıtacaklar.” Zaman hamaset zamanı değil. Durum sanıldığından daha ciddi ve tehlikeli. Çünkü İran’dan sonra sırada biz olacağız!

Ufuk Coşkun, Serbestiyet sitesinin yazarı.

Yazar* Ufuk Coşkun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.