enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:55 Olmadı Bay Kuipers: Hollandalı yazarın Jön Türk anlatımı… Yazıdaki gerçekler, eksikler ve oryantalist sapmalar 
07:54 Oyunculuk yanında İran’da ticaretle de uğraşan Niloufar Rosa Ghodsifar, aynı sistemini Türkiye’de kuruyor.
07:43 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat farkı açtı! 12 Ekim reytinglerinde TRT 1 zirvede
07:40 Ankara Gastronomi Festivali 24-26 Ekim’de, tarih ve lezzet başkent sofralarında buluşuyor.
07:28 Gazze’ye yardım taşıyan 17. İyilik Gemisi yola çıktı
07:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze soykırımını durdurma noktasında önemli bir adım attık”
07:23 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan İmamoğlu’nun yerine seçilmişti! Aslan için hapis talebi
07:18 Filistin’in Başkenti Doğu Kudüs’ten derlediğimiz haber turu!
07:17 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda yarışacak 8 aday, yoğun kampanya dönemine girdi.
07:16 Bu hafta sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-2 derece altında seyretmeye devam edecek. Kar yolda…
07:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel, Brüksel’de laf üretirken biz Anadolu’da eser üretiyoruz
06:57 Ekol TV’de sarsıcı gelişmeler yaşanıyor. Kanalın Ankara bürosu kapatıldı, İstanbul’da ise çok sayıda çalışanla yollar ayrıldı.
00:57 Türk dünyasının ortak ruhunu, milli dirilişini ve bağımsızlık idealini temsil eden Ahmed Cevad, “Unutulmadı”…
22:08 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: KKTC Cumhuriyet Meclisinde bugün önemli bir adım atıldı
07:53 Malezya Milli Günü Kutlaması ve 2026 Malezya Ziyaret Yılı tanıtımından notlar…
07:47 Gençlik ve Spor Bakanlığı ile (TÜBİTAK) iş birliğinde gençler için “uzay ve havacılık” kampı
07:41 Güvenlik uzmanı ve yazar Mete Yarar, “Bugün Gazze’de yapılanları onaylayanların oranı yüzde 70″
07:38 ABD’li teknoloji şirketi Google, gelecek beş yıl içinde en büyük yapay zeka merkezini Hindistan’da kuracak
07:37 Tataristan helal ürün ihracatını artırmayı planlıyor
07:34 Açıklanan Condé Nast Traveler 2025’in “Okur Seyahat Ödülleri” listesine, Afyonkarahisar İkbal Termal Otel & SPA da girdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel kapanmanın uzatılmasından yana

Merkel kapanmanın uzatılmasından yana
22.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Başbakanı Merkel’in Almanya’da koronavirüs salgını nedeniyle yürürlükte olan geçerli olan kapanma önlemlerinin Nisan’a kadar uzatılmasını istediği öğrenildi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP/BÖ,EC)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da bugün yapılması planlanan federal hükümet ile eyalet hükümetlerinin temsilcilerinin koronavirüs salgını ile ilgili önlemleri görüşeceği toplantı öncesinde Başbakan Merkel’in kapanma önlemlerinin uzatılmasından yana olduğu öğrenildi.

Basına yansıyan karar taslağına göre, Merkel Almanya’da geçerli olan kapanma önlemlerinin Nisan’a kadar uzatılmasını istiyor. Önlemlerin ne kadar süre yürürlükte kalacağına ilişkin net bir tarih ise belirlenmedi. Tasarının yürürlüğe girebilmesi için eyalet temsilcileri tarafından onaylanması gerekiyor. Tasarıya göre, Almanya’da “katı koruyucu önlemleri ve bir test konseptiyle kamusal yaşamın bireysel alanlarını açmak için” eyalet ve bölgelere “zamanla sınırlı model projeleri” geliştirme imkanının verilmesi de öngörülüyor. Ancak tasarıda genel açılma adımlarına yer verilmiyor.

İnsidans 100’ü geçti

Almanya’da son günlerde koronavirüs vaka sayıları yeniden artışa geçti. Ülke genelinde yedi günlük yeni vaka sayısı anlamına gelen haftalık insidans sayısı önemli bir eşik olarak görülen 100’ü geçti. 100 değeri eyaletler ve federal hükümet açısından koronavirüs önlemlerinin yeniden sıkılaştırılması için eşik olarak görülüyordu. 3 Mart’ta yapılan toplantıda federal hükümet ile eyalet temsilcileri haftalık insidans değerinin 100’ü geçmesi halinde “fren mekanizmasının” uygulamaya konulması üzerinde uzlaşmıştı. Gevşemenin geri alınması ve temasın yeniden sınırlandırılması öngörülmüştü. Almanya Başbakanı Merkel, cuma günü yaptığı açıklamada bu “fren mekanizmasının” kullanılmasını istemişti.

Almanya’da yaklaşık iki hafta önce “hafif gevşeme” adımları yürürlüğe girmişti. Ancak salgının üçüncü dalgasının yeniden başladığı gerekçesiyle gevşeme önlemlerinin geri çekilmesi ve tam kapanma önlemlerinin uygulanması yönündeki talepler artıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.