enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kırgız yazar Cengiz Aytmatov doğumunun 93. yılında Ankara’da anıldı

Kırgız yazar Cengiz Aytmatov doğumunun 93. yılında Ankara’da anıldı
13.12.2021
A+
A-

ANKARA-TÜHA HABER / Keçiören’deki Cengiz Aytmatov Parkı’nda düzenlenen programa, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev katıldı.

Keçiören Belediye Başkanı Altınok, burada yaptığı konuşmada, kardeş devletlerin kültürlerini ve dillerini unutmamasında Aytmatov gibi cesur yazarların çok büyük rolü bulunduğunu dile getirerek, “İşte böyle yiğit kahramanlara, paranın, pulun, makamın, mevkinin ötesinde, idealleri uğruna hiçbir şeye eyvallah etmeyen kahramanlara selam olsun.” dedi.

Altınok, Aytmatov’a Allah’tan rahmet diledi.

“Eserlerindeki felsefi, ahlaki ve sosyal konular güncelliğini koruyor”

Büyükelçi Ömüraliyev de dünyada kitapları en çok okunan yazarlardan olan Aytmatov’un hayattayken dahi eserlerinin 20’nci yüzyıl klasikleri arasında sayıldığını belirtti.

Aytmatov’un bir kültür adamı ve aydın vasıflarıyla evrensel bir zenginlik olduğunu ifade eden Ömüraliyev, “Onun eserlerindeki felsefi, ahlaki ve sosyal konular bugün de güncelliğini korumaktadır. İnanıyorum ki onların gelecek nesil için olumlu etkisi olacaktır. Bu tür etkinlikler ile Cengiz Aytmatov’a ve onun eserlerine olan mevcut ilgiyi daha da artırıp derinleştirebileceğimize inancım tamdır.” diye konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.