enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:43 Gülşah Erçetin, Hollanda Yayın Kurumu NOS’un Türkiye Muhabirliğine atandı…
08:58 Gazeteci Adalet Bora’nın acı günü…
07:51 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “Bugün Malatya’da düzenlenecek törenle 300 bininci deprem konutun teslimi gerçekleştirilecek”
07:48 CHP Genel Başkanı Özel, gündeme dair Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Altaylı’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu
07:44 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vapur ücretlerini yarıya indirdi, direkt seferler ekledi
07:38 CHP’yi sarsan gelişmelerle ilgili en çarpıcı kulisi gazeteci Murat Yetkin patlattı.
07:36 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bu ay New York’ta yapılacak 80. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye gidecek…
07:26 Ankara-Kahire hattında savunma sanayii başrole geçiyor
07:13 Kariyeri boyunca birçok başarılı şarkıya imza atan Emel Sayın’ın nereli olduğunu duyan herkes şoke oluyor
07:08 Tüketicilerin yeni sorunu: Kargo kapıya kadar getirilmek zorunda mı?
07:08 CHP dava öncesi 39. Olağan Kurultay tarihini ilan etmeye hazırlanıyor…
07:06 2 milyon insanı yok saymanın bilimsel anatomisi
07:02 Türkiye’de rüzgar ve güneşte kurulu gücün toplam 37 bin 118 megavata ulaştı
06:05 Her dört yılda bir bölgesel bazda Takdir Komisyonları tarafından belirlenen emlak vergisi karar bekliyor…
20:58 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Filenin Sultanları”nı tebrik etti
14:35 Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Gastronomi Festivali başladı…
10:30 Çin’de Gövde Gösterisi: Nükleer Güç Liderleri Bir Arada
07:47 CHP’nin İstanbul İl Kongresi’nin mahkeme kararıyla iptal edilmesi ve Çok Partili Sistem tartışmaları…
07:46 Sivas’ta tarımsal sulama amaçlı kullanılan barajlar, kuraklığa karşı korunuyor…
07:41 Ömer Çelik Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Görevi, AK Parti Sözcüsü Kiminle Evli?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kılıçdaroğlu ve Akşener zorda!

Kılıçdaroğlu ve Akşener zorda!
21.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / AKŞAM Gazetesi Yazarı Serkan FIÇICI, ‘Kılıçdaroğlu ve Akşener zorda!‘ başlıklı köşe yazısında, Muhalefetin örtüye büründüğünü ve üzerinde “128 Milyar Dolar nerede” yazdığını hatırlatıyor ve örtünün altında ne olduğunu soruyor ve Millet İttifakı ve destekçilerinin “Cumhurbaşkanı Adayı kim olacak” kavgasının bulunduğunu aktarıyor.

Serkan Fıçıcı | Yazar | Kriter DergiSerkan FIÇICI, Kılıçdaroğlu’nun gece yarısı sosyal medya hesabından bir video paylaştığının altını çiziyor ve gençlere seslendiği videoda kendisinden söz ederek “ben” vurgusuyla konuştuğunu, ayrıca “Kılıçdaroğlu muhalefet yapamıyormuş, neymiş efendim Kılıçdaroğlu liderlik yapamıyormuş” ifadesiyle derdini açık ettiğinin altını çiziyor.

“Nasıl etmesin?” diye dile getiren Serkan FIÇICI, “Kısa bir süre önce “Millet ittifakı kabul ederse 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olabilirim” sözleriyle iddialı bir çıkış yapmış ama CHP’lilerden bile destek görmemişti. Bir tane CHP’li çıkıp “Adayımız Kılıçdaroğlu’dur, tam kadro arkasındayız” filan demedi. Mesele Akşener’e de soruldu ya da sorduruldu. Akşener “Kılıçdaroğlu aday olmayı düşünebilir” çıkışıyla adrese teslim bir mesaj gönderdi. Bu mesaj aslında “Millet İttifakı’nın adayı ya ben ya da Kılıçdaroğlu’dur başkası yeşillenmesin” uyarısıydı” diyor.

Serkan FIÇICI, Muhalefet tarafında erken başlayan “rakip eksiltme” mücadelesinin örtüye rağmen hissedilen kıpırtılarının bunlar olduğuna dikkat çekiyor, ama bir yerde örtü yırtılacak ve kavganın göz önüne taşınacağını aktarıyor.

“Hatırlayalım” diyen Serkan FIÇICI, İmamoğlu’nun önce “Meral Akşener ile HDP’li Pervin Buldan’ı eşitleyen bir twit” attığını ve  Millet İttifakı’nı zor duruma soktuğunu hatırlatıyor.

Serkan FIÇICI, Ardından HDP’ye açılan kapatma davası üzerine Pervin Buldan’ı telefonla arayıp genel başkan edasıyla “Demokrasinin mihenk taşlarını birlikte örmeye devam edeceğiz” diyerek CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu deyim yerindeyse ezdiğinin altını çiziyor.

“Niye ezmiş olsun ki?” diyen Yazar  Serkan FIÇICI, “Bir belediye başkanı başka bir partinin genel başkanını arayıp açık ve net ortaklık beyanında bulunduğunda bu durum başka türlü anlaşılmaz da ondan” diyor.

Serkan FIÇICI, şöyle devam ediyor:

“Hani LGBT topluluğu geçenlerde Kılıçdaroğlu’nu “fahri üye” ilan etmişti ya…İmamoğlu da bu tavırlarıyla Kılıçdaroğlu’na “fahri genel başkan” elbisesini giydirmekten geri durmadı. İmamoğlu’ndan gol üstüne gol yiyen Akşener ile Kılıçdaroğlu’nun bundan sonraki hamlelerine dikkat… Neden? Çünkü anketler Akşener’in de Kılıçdaroğlu’nun da Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında hiçbir şanslarının olmadığını ortaya koyuyor. Yenilmek şöyle dursun aday olmaları halinde kelimenin tam anlamıyla “silinecekleri” gün gibi ortada” olduğunu ifade ediyor.

Serkan FIÇICI, bunu terse çevirebilmek için iktidarı “yıpratma” potansiyellerinin yüksek olduğunu hem içeriye hem de dışarıya ispat edebilmeleri gerektiğinine vurgu yapıyor.

“Ama zor” olduğunu söyleyen  Serkan FIÇICI, “Onca kara propagandaya rağmen iktidarın arkasındaki halk desteğini azaltabilmiş değiller. Hem de pandeminin yıkıcı etkisi toplumun tüm kesimlerini derinden etkilemişken. Ne yaparlarsa yapsınlar tutmuyor. Anketler iktidar açısından “dramatik” bir kaybın varlığını ortaya koymuyor” diyor.

İşte burada muhalefet ittifakı açısından kritik bir sürecin yaklaştığının öngörebileceğinin altını çizen Serkan FIÇICI, buna Akşener ve Kılıçdaroğlu için son kozlarını oynama dönemi de söylenebileceğine dikkat çekiyor.

Serkan FIÇICI, “Bugünden yarına muhalefetin yeniden dizayn edileceğini söylemek zor elbette ama yetersizlerin sahneden alınacağına dair emareler belirmeye başladı” diyor.

“Yaz sonunda pandeminin etkisinin iyice azaldığını ve ekonominin hızlı bir toparlanma sürecine girdiğini gördüğümüzde muhalefet açısından “yeniden durum değerlendirmesi” yapmak kaçınılmaz hale gelecek” diyen Serkan FIÇICI, Şimdilik sonbahar ile birlikte “asıl oyunu” göreceğimizi işaretleyip bırakalım, değerlendirmesinde bulunuyor.

HABER : Ataner YÜCE & Emekli TRT Muhabiri

Ali Erbaş: Mümkün olduğunca evlerinizi mescit haline getirin

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.