enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
00:58 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:50 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:34 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:28 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:20 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:14 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:13 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kiev ile Moskova arasında esirler üzerinden restleşme

Kiev ile Moskova arasında esirler üzerinden restleşme
19.04.2022
A+
A-

MOSKOVA, KİEV – TÜHA HABER / Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşta Moskova ve Kiev’in esirler üzerinden restleşmeye başladığı görülüyor. İki İngiliz esire karşılık oligark Medvedçuk’un değişimi gündemde.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un haberine göre, Rusya devlet kanalı, Rus güçlerin elinde esir olan iki İngiliz askere dair bir video yayınladı. Videoda, Shaun Pinner ve Aiden Aslin adlı, Ukrayna için savaşırken esir düştüğü belirtilen iki İngiliz erkek görülüyor.

Yayınlanan videoda İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a seslenen Pinner ve Aslin, esaretten kurtulup memleketlerine dönebilmeleri için yardım talep ediyor.

Pinner ve Aslin, kendilerinin Ukrayna’nın geçen hafta yakalayarak tutukladığı ve Rusya lideri Putin‘e yakınlığıyla bilinen Ukraynalı oligark Viktor Medvedçuk’a karşı takas edilmelerini öneriyor.

Putin'e yakın Ukraynalı Rusya yanlısı oligark Medvedçuk’un takas çağrısı yayınlandı.
Putin’e yakın Ukraynalı Rusya yanlısı oligark Medvedçuk’un takas çağrısı yayınlandı.Fotoğraf: SECURITY SERVICE OF UKRAINE/HANDOUT/AA/picture alliance

İngiliz esirler, Rus tarafının kendilerine iyi muamele yaptığını söylese de her ikisinin de çok yorgun göründüğü ve Aslin’in bir gözünde şişlik ve alnında da yara olduğu dikkat çekti. Aslin’ın üzerindeki T-Shirtte ayrıca aralarında aşırı milliyetçilerin de bulunduğu Ukrayna’nın Azov Taburu amblemi olduğu görüldü.

Ukrayna’nın Rusya yanlısı Muhalefet Platformu – Yaşam İçin Parti üyesi oligark, geçen hafta Ukrayna istihbaratı SBU tarafından yakalanarak tutuklanmıştı. Medvedçuk, 2021 yılından beri vatan hainliği suçlamasıyla hakkında yürütülen soruşturma sebebiyle ev hapsinde tutuluyordu. Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasından kısa süre sonra kayıplara karışmıştı. Medvedçuk, kendi açıklamalarına göre Putin’in küçük kızının vaftiz babası.

SBU da Medvedçuk’un videosunu yayınladı

İngiliz askerlere ait çağrıyı içeren videonun yayınlanmasıyla neredeyse eş zamanlı olarak Ukrayna gizli servisi SBU da Putin’e yakın Ukraynalı Rusya yanlısı oligark Medvedçuk’un görüntülerini yayınladı. Söz konusu videoda Medvedçuk da Rusya lideri Putin ile Ukrayna lideri Zelenskiy’e seslenerek, Mariuupol’da etrafı sarılmış siviller ve askerlere karşı takas edilmesi çağrısını yöneltti.

Hem İngiliz askerlerin hem de Medvedçuk’un videolarındaki açıklamaların esirlerin özgür iradesiyle mi yoksa baskı altında mı alındığına dair tarafsız kaynaklardan doğrulama yapılamıyor.

Bu arada Medvedçuk’un geçen hafta yakalanması sonrasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Moskova’ya seslenmiş, Medvedçuk’a karşılık takas yapmayı teklif etmiş, ancak Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Viktor Medvedçuk’un Rusya vatandaşı olmadığını da gerekçe göstererek takasla ilgilenmediklerini belirtmişti.

Russland Wladimir Putin Meeting
Fotoğraf: SPUTNIK via REUTERS

Putin: Yaptırımlar Avrupa’ya zarar veriyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün kurmaylarıyla yaptığı oturumda memur ve emekli maaşlarına zam ve sosyal yardımlarda artış yapılması için talimat verdi. Maaşlarının enflasyona uyumlu hale getirilmesini istedi. Enflasyonun yüzde 17,5 olduğunu söyleyen Putin ekonominin istikrarlı olduğunu savundu.

Ukrayna’ya açtığı savaşın üzerinden yaklaşık iki ay geçmişken Batı’nın uyguladığı yaptırımları da değerlendiren Putin, yaptırımlar ile ülkesine açılan ekonomik savaşın başarısız olduğunu iddia etti.

Putin ayrıca Batı’nın uyguladığı ekonomik yaptırımların tersine kendisine zarar verdiğini ve Avrupa’da sorunlarla karşılaşıldığını savundu.

Dünya Bankası’nın tahminlerine göre Rusya’da gayri safi yurt içi hasıla yüzde 11,2 oranında küçülecek. Bu da 1994’ten beri kayda geçen en büyük küçülme olacak. Enflasyonun da yüzde 20 civarında olması bekleniyor.

EK Kaynaklar *Reuters, AFP

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.