enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:12 Kocaelispor’un yeni transferi Haidara, Mali asıllı Fransız futbolcu…
12:54 TBMM’de zehirlenme şüphesiyle 100’ü aşkın kişi, ishal, kusma ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye başvurdu.
12:38 Trump: “Hiçbir ilerleme yok, memnun değilim”
11:55 Eskişehir’de İstiklal Mahallesi Muhtarlığı’nca, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak ekmek dağıtılıyor!
10:35 Emekli aylıklarını 16 bin 881 TL’ye çıkaran teklif, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.
10:16 Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır’ı ziyaretinde ‘ittifak’ a yeşil ışık
09:50 Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden işçileri, alana tabutla gelerek işçi zammına ve hükümete tepki gösterdi
09:30 Menopozla ilgili merak edilenler Menopozu Konuşuyoruz’da
07:16 İtalya, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına 500 bin iş vizesi verecek
07:02 Fransa ve İsviçre’de nükleer santraller aşırı sıcak nedeniyle vites düşürdü
23:36 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, doğurganlık hızındaki düşüş ile yaşlanan nüfusa dikkati çekti
23:17 Hafta sonu hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkıyor
23:03 MİT Başkanı Kalın’dan Hakkâri, Yüksekova ve Çukurca’ya ziyaret
22:57 Bakan Yumaklı: Lütfen dışarıda ateş yakmayın
21:36 Başkent Ankara’da 17. Türkiye Gitar Buluşması!
19:58 Fransa yumuşak gücünü artırmak için ‘diplomatik rezerv’ başlattı
19:14 Türkiye – Türkmenistan arasında ticaret hacmi yılın ilk altı ayında yüzde 26,3 arttı
18:53 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal sulama projeleriyle atıl vaziyette bulunan tarım arazileri suyla buluştu…
17:55 Derin yoksulluk: Görünmeyenin gerçeği
17:44 Marmara Bölgesi’nde işverenler istihdamda olumlu hava bekliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya-Ukrayna savaşının sona ermesi için yoğun gayret gösterdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya-Ukrayna savaşının sona ermesi için yoğun gayret gösterdik
19.04.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın sona ermesi için yoğun gayret gösterdik. Taraflar somut ilerleme kaydetti ancak Buça ve İrpin’den görüntüler, Kramatorsk’ta sivillerin hedef alınması çabalarımıza gölge düşürdü” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezindeki “Geleneksel Büyükelçiler İftar Programı”nda konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“19 ülkeye 6,3 milyon doz aşı hibesi yaptık”

Küreselleşmeyle beraber birbirimize karşı yükümlülüklerimiz artıyor. Türkiye olarak vatandaşlarımıza birinci sınıf sağlık hizmeti sağlarken bir yandan da komşu ülkelere yardım ediyoruz. Son iki yılda 160 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi malzeme desteğinde bulunduk. Bugüne kadar 19 ülkeye 6,3 milyon doz aşı hibesi yaptık. Aşı hibelerimizi ve tıbbi yardım desteklerimizi sürdüreceğiz.

“Zelenskiy ve Putin ile telefon görüşmeleri gerçekleştiriyorum”

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın sona ermesi için yoğun diplomatik gayret gösterdik. Taraflar somut ilerleme kaydetti ancak Buça ve İrpin’den görüntüler, Kramatorsk’ta sivillerin hedef alınması çabalarımıza gölge düşürdü. Zelenskiy ve Putin ile düzenli telefon görüşmeleri gerçekleştiriyorum. İki lideri Türkiye’de buluşturmak için gayretlerimizi sürdürüyoruz. İki komşumuz arasında önce ateşkesin, ardından da kalıcı barışın tesisi insanlık adına yapılmış en hayırlı işlerden biri olacaktır. Ukrayna’daki gelişmeler Türkiye’nin önemini ortaya koymuştur. İstanbul’daki görüşmelerden taraflar ve uluslararası toplumun mutmain olacağı neticenin alınması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

“Terörün tüm çeşitleriyle kesintisiz mücadele yürütüyoruz”

Terörün tüm çeşitleriyle kesintisiz mücadele yürütüyoruz. Terör, ülkemiz ve bölgemiz için tehdit unsuru olmaktan çıkana kadar operasyonlarımıza devam edeceğiz.

Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta istikrar ve adil sürdürülebilir bir çözüm için çaba harcıyoruz.

“Mescid-i Aksa’da yaşananlar bizim için üzüntü kaynağı”

Ermenistan’la normalleşme sürecini samimiyetle sürdürüyoruz. Balkanlar’da yeni gerilimin önüne geçilmesi, istikrarın muhafazası için gayret sarf ediyoruz. Mescid-i Aksa’da yapılanları görüyoruz. Bu, bizler için gerçekten üzüntü kaynağıdır. Bundan sonraki süreçte temenni ederim ki bunları bir daha yaşamayız.

Terör örgütlerine finans temin eden kaynakların kesilmesi noktasında tüm dostlarımızın güçlü desteğini beklediğimizi ifade etmek istiyorum.

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.