enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:24 Başkan Büyükakın, Kocaelispor’u tebrik etti; “Muhteşem bir oyun, harika bir galibiyet!”
21:16 İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon: 10 gözaltı
07:59 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
07:56 Uygun koşullarda yapılması önemli
07:50 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
07:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
07:46 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
07:40 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
07:38 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
07:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
07:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
07:24 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “YILDIRIM-2025 Seferberlik Tatbikatına” büyük bir destek…
07:19 CHP’nin kurultay davasında ret kararı çıktı
07:15 Rus petrolüne yaptırımlar barışın anahtarı olur mu?
07:13 Televizyon kanalı TELE1’in sahibi olan ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ TMSF’ye devredildi…
07:12 Ukrayna-Rusya Savaşı Tekrar Masada
07:00 (UİB) Koordinatör Başkanı Çelik, “Otomotiv endüstrisinde tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı”
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet için yaptıkları çalışmaları ve ortak gelecek vizyonunu “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları”nda çok net şekilde ortaya koyduk
11:28 İsrail güne bu haberle uyandı: Trump Netanyahu’yu s******
09:32 Web Panel | Türkiye’nin Körfez Vizyonu: Yeni Dönemde Diplomasi, Ekonomi ve Güvenlik
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere, sivilleri korumak için ‘net bir plan’ olmadan Refah’ta askeri operasyona karşı çıkıyor

İngiltere, sivilleri korumak için ‘net bir plan’ olmadan Refah’ta askeri operasyona karşı çıkıyor
13.05.2024
A+
A-

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron Pazar günü, şehirde yaşayan bir milyondan fazla insanı korumak için ‘net bir plan’ olmaması nedeniyle İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’a yönelik kara saldırısına karşı olduğunu ifade etti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre Cameron, Sky News’e verdiği demeçte, “Refah’a yönelik geniş çaplı bir saldırı için, insanların zarar görmeden nasıl kurtarılacağı konusunda çok net bir plan olmalı. Ancak böyle bir plan görmedik. Bu yüzden İsrail saldırısından yana değiliz. Böyle bir planın yokluğunda, büyük çaplı bir saldırı gerçekleştirmeye çalışmak son derece tehlikeli olur” ifadelerini kullandı.

İsrail, Salı gününden bu yana hava ve topçu bombardımanını yoğunlaştırdı. Birleşmiş Milletler’e (BM) göre çoğu İsrail ile Hamas arasındaki savaş nedeniyle başka bölgelerden göç etmek zorunda kalan yaklaşık 1,4 milyon kişinin yaşadığı Mısır sınırındaki Refah kentine kara saldırılarına başladı.

İsrail, Refah’ın doğu mahallelerinde yaşayanlara el-Mevasi’deki ‘insani bölgeye’ gitmeleri çağrısında bulundu. İsrail ordusu dün (Cumartesi), Refah’ın doğusunda yerinden edilenlerin sayısının 300 bini aştığını doğruladı.

İsrail’in Refah’a saldırı planları, başta ABD olmak üzere İsrail’in müttefiklerini, bu saldırının siviller üzerindeki sonuçları ve kıtlık tehdidi altındaki Gazze Şeridi’nde halihazırda felaket boyutunda olan insani koşullarla ilgili uyarılar nedeniyle, geniş çaplı bir uluslararası endişeye yol açtı.

Cameron bugün yaptığı açıklamada, İsrail’in kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ne yardım girmesine izin verme konusunda ‘daha fazlasını yapabileceğini’ söyledi. “İsrail’in insani yardım alanında attığı adımlardan memnun olmadığımı defalarca söyledim” diyen Cameron, iyileşme işaretlerinden söz etti. (Dış Haberler Servisi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.