enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
20:49 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
19:18 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:54 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
06:35 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere, sivilleri korumak için ‘net bir plan’ olmadan Refah’ta askeri operasyona karşı çıkıyor

İngiltere, sivilleri korumak için ‘net bir plan’ olmadan Refah’ta askeri operasyona karşı çıkıyor
13.05.2024
A+
A-

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron Pazar günü, şehirde yaşayan bir milyondan fazla insanı korumak için ‘net bir plan’ olmaması nedeniyle İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’a yönelik kara saldırısına karşı olduğunu ifade etti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre Cameron, Sky News’e verdiği demeçte, “Refah’a yönelik geniş çaplı bir saldırı için, insanların zarar görmeden nasıl kurtarılacağı konusunda çok net bir plan olmalı. Ancak böyle bir plan görmedik. Bu yüzden İsrail saldırısından yana değiliz. Böyle bir planın yokluğunda, büyük çaplı bir saldırı gerçekleştirmeye çalışmak son derece tehlikeli olur” ifadelerini kullandı.

İsrail, Salı gününden bu yana hava ve topçu bombardımanını yoğunlaştırdı. Birleşmiş Milletler’e (BM) göre çoğu İsrail ile Hamas arasındaki savaş nedeniyle başka bölgelerden göç etmek zorunda kalan yaklaşık 1,4 milyon kişinin yaşadığı Mısır sınırındaki Refah kentine kara saldırılarına başladı.

İsrail, Refah’ın doğu mahallelerinde yaşayanlara el-Mevasi’deki ‘insani bölgeye’ gitmeleri çağrısında bulundu. İsrail ordusu dün (Cumartesi), Refah’ın doğusunda yerinden edilenlerin sayısının 300 bini aştığını doğruladı.

İsrail’in Refah’a saldırı planları, başta ABD olmak üzere İsrail’in müttefiklerini, bu saldırının siviller üzerindeki sonuçları ve kıtlık tehdidi altındaki Gazze Şeridi’nde halihazırda felaket boyutunda olan insani koşullarla ilgili uyarılar nedeniyle, geniş çaplı bir uluslararası endişeye yol açtı.

Cameron bugün yaptığı açıklamada, İsrail’in kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ne yardım girmesine izin verme konusunda ‘daha fazlasını yapabileceğini’ söyledi. “İsrail’in insani yardım alanında attığı adımlardan memnun olmadığımı defalarca söyledim” diyen Cameron, iyileşme işaretlerinden söz etti. (Dış Haberler Servisi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.